КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОСЕТИ МИТРОПОЛИТ ИОАНИКИЙ
10.03.2023 707 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОСЕТИ МИТРОПОЛИТ ИОАНИКИЙ

Албум със снимки и информация за църквите в община Сливен, история на сливенската текстилна индустрия и книга за бившия кмет на столицата – сливналията инж. Иван Иванов, подари кметът Стефан Радев на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий. Това стана по време на посещение на сливенския градоначалник при владиката.  На 2 март Негово Високопреосвещенство навърши 84 години.

Пред кмета Радев Сливенският митрополит сподели, че откакто живее вече петдесет години в Сливен, го е приел и обикнал като роден град. Той разказа и интересни случки от живота си, за добротата, за силата на вярата и любовта към другите, които трябва да бъдат в основата на човешкото съществуване и дела. Владиката поздрави кмета за свършеното до момента за града и посочи, че хората са тленни, но техните дела остават и пишат историята. Двамата разговаряха и по актуални за страната теми и за скорошните опустошителни  земетресения в Турция и Сирия, които отнеха живота на хиляди.

Кметът благодари на Иоаникий за приема и отделеното време. Той му пожела крепко здраве и сили да продължи да изпълнява мисията си на духовен водач на Сливенска епархия. На 23 март 1980 г., владиката е избран за Сливенски митрополит. За такъв е канонически утвърден на 13 април същата година.

 

 

 

Предишна ОБРЪЩЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ПО ПОВОД 80-ТА ГОДИШНИНА ОТ СПАСЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ
Следваща ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „КАП. ПЕТЪР ПАРМАКОВ“ - 220 ГОДИНИ СРЕДИЩЕ НА ДУХА В ГРАДЕЦ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„ДОСТОЙНАТА ВЛАСТ СЕ СЪСТОИ В СМИРЕНОТО СЛУЖЕНИЕ НА ХОРАТА“

Празникът Вход Господен в Йерусалим или Цветница, въплъщава в себе си една от живите истини на вярата ни, а именно, че към спасението няма кратък или лесен път. Още от

Новини Сливен

AMERICAN MUSCLE FEST СЕ ЗАВРЪЩА В СЛИВЕН ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ АВТОМОБИЛИ

American Muscle Cars Fest отново ще посрещне любители и собственици на американски автомобили в Сливен. Събитието ще се проведе на летище „Бършен“ на 30 юни от 9 до 16.30 часа.

Новини Сливен

БОЛНИЦАТА ОРГАНИЗИРА ЗЕЛЕН КОРИДОР ЗА ВАКСИНАЦИЯ НА 1 АПРИЛ

На 1 април МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен организира зелен коридор за ваксинации, с ваксина Астра Зенека. Не е необходимо предварително записване. Кабинетът за ваксинации се намира в медицински център „Миркович“.