КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОИСКА СЪДЕЙСТВИЕ ОТ СЛИВЕНСКИТЕ ДЕПУТАТИ ЗА ПОДМЯНАТА НА СТАРИЯ ВОДОПРОВОД В КВ. „РЕЧИЦА“
август 30, 2021 601 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОИСКА СЪДЕЙСТВИЕ ОТ СЛИВЕНСКИТЕ ДЕПУТАТИ ЗА ПОДМЯНАТА НА СТАРИЯ ВОДОПРОВОД В КВ. „РЕЧИЦА“

Кметът на Сливен Стефан Радев предлага да се подмени стария водопровод в квартал „Речица“, докато се работи по изграждането на канализационната мрежа. Той изложи мотивите си пред народните представители от сливенски избирателен район, областния управител, председателя на Общинския съвет и представители на ВиК.

„Проектът, който изпълнява в момента ВиК в „Речица“, включва изграждане на 28 км канализация и 4-5 километра подмяна на стар водопровод. Строителите докладват за непрекъснати проблеми и аварии, водопроводът е стар и целият е за смяна. Вместо да напредват, голяма част от работата им е свързана с ремонти, за да не останат жителите на квартала без вода. Най-добрият вариант е в целия квартал, заедно с канализационната мрежа да се подмени и водопровода, което ще реши проблем за следващите 50 години“, каза кметът.

„Положението е драматично. Има участъци, в които не можем да запазим водопровода. Ако проблемът не се реши, кварталът ще остане без водоподаване. В момента се работи само на участъците, в които съвпада изграждането на канализация и подмяна на водопровод, докато се намери решение“, каза управителят на ВиК Севдалин Рашев.

Той информира, че има изготвен технически проект за подмяна на водопровода, за което са нужни около 6 милиона лева.

Кметът поиска съдействие от депутатите за осигуряване на финансиране, тъй като проблемът не търпи отлагане. Вариантите според него са два – заем от ВиК холдинга  или целево финансиране от бюджета на Министерството на регионалното развитие /МРРБ/.

Всички народни представители изразиха готовността си да съдействат, като поставят въпроса на обсъждане в парламентарните си групи и евентуално сумата да бъде отпусната при актуализацията на бюджета.

„Приветствам подхода ви за тази среща. Темата с водоснабдяването е от първостепенно значение за хората. Ще положим максимални усилия да съдействаме“, каза Владимир Русев от ИТН.

Димитър Сяров от ДБ подчерта, че всеки от депутатите може да проведе разговори с колегите си и да поеме ангажимент към хората. „Ще положа усилия да извървим пътя за решаването на този проблем“, каза той.

„Ще направя всичко възможно политическата сила, която представлявам, да се ангажира с проблема“, каза Атанас Зафиров от БСП.

„Важно е всички да работим заедно и да покажем, че в тази ситуация могат да се намерят начини за обединение“, каза Десислава Танева – депутат от ГЕРБ.

 

Предишна МИЛЕНА ЧОЛАКОВА НАПУСКА ПОСТА НАЧАЛНИК НА ИНСПЕКТОРАТА ПО ОБРАЗОВАНИЕ В СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАГИНАЛ И ТРИМА РАНЕНИ В КАТАСТРОФА КРАЙ СЛИВЕН

Кaтacтрoфa c eдин зaгинaл и тримa рaнeни зaтвoри пътя Cливeн – ceлo Тoпoлчaнe, кoйтo e връзкa c Пoдбaлкaнcкия път Coфия – Бургac, прeдaдe Бългaрcкaтa нaциoнaлнa тeлeвизия. Инцидeнтът e cтaнaл cнoщи

Новини Сливен

СТЕФАН ПАСКОВ, Д-Р ИЛКО ТОДОРОВ И Д-Р НИНА БОРОВА ПРОВЕДОХА СРЕЩА С ЖИТЕЛИ НА СЕЛО БЯЛА

Тръгнали сме да променяме България и нищо няма да ни спре. Промяната ще бъде към по-добро, за да има по-високи пенсии за пенсионерите, а младите а се върнат по родните

Новини Сливен

СЕЛЯНИН СЧУПИ ЧЕРЕПА НА СВОЙ СЪСЕД С ЛОПАТА

27-годишният И.Д. от село Каменово е задържан в РУ-Нова Загора за причиняване на телесна повреда.На 3 май, около 20,10 часа, в село Каменово е възникнал конфликт между И.Д. и негов