КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА СТУДЕНТИТЕ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН ПО СЛУЧАЙ ОСМИ ДЕКЕМВРИ

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА СТУДЕНТИТЕ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН ПО СЛУЧАЙ ОСМИ ДЕКЕМВРИ

По повод Осми декември кметът Стефан Радев публикува в официалната си фейсбук страница поздравление към студентите за техния празник.

“Уважаеми студенти,

За мен е удоволствие да ви поздравя за вашия празник, който по традиция всяка година отбелязваме на Осми декември! Винаги съм вярвал, че хората, които вървят неуморно по пътя на образованието и науката, са тези, устремили поглед към утрешния ден, към бъдещето и предизвикателствата, които то крие. Пожелавам ви да намерите своето вдъхновение, да мечтаете и да се развивате тук, в Сливен! Бъдете здрави, упорити и следвайте неуморно целите си! Честит празник!”.

Празникът на студентите се отбелязва в България на 8 декември от 1916 г. Честването е отменено след 1944 г., като е заменено със 17 ноември, когато се отбелязва Международният ден на студентите. Отбелязването на празника на датата 8 декември, е възобновено отново през 1962 г.

На територията на Сливен действат две висши учебни заведения. Едното е обединената структура Инженерно-педагогически факултет и Колеж към Технически университет-София. Там към момента се обучават над 1 300 студенти. Второто е – Филиал Сливен към Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“-Варна. Там в момента се обучават близо 150 студенти в специалностите “акушерка” и “медицинска сестра”.

Предишна НАД 200 000 СТУДЕНТИ ПРАЗНУВАТ ДНЕС 8 ДЕКЕМВРИ
Следваща EXE SOLAR ЩЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ФОТОВОЛТАИЦИ В ЯМБОЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НЕЗАКОННА СЕЧ НА ДЪРВЕТА В НОВОЗАГОРСКО СЕЛО

Незаконна сеч на дърва от двора на училището в село Новоселец е установено от полицейски служители на РУ-Нова Загора. На 18 юли в град Нова Загора е спрян за проверка

Новини Сливен

ЗАЛИЧАВАТ ЖИВОТНОВЪДНИ ОБЕКТИ В МЕДВЕН ЗАРАДИ СИГНАЛИ ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНИ ЖИВОТНИ

Животновъдни обекти в котленското село Медвен са в процедура на заличаване, а удостоверенията за регистрацията им ще бъде обезсилена заради груби нарушения на ветеринарномедицинската дейност съгласно чл. 138 ал.1 т.

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ: ПРИКЛЮЧВАМЕ ЕДИН УСПЕШЕН МАНДАТ

Приключваме един успешен мандат. Община Сливен е много по-силна, отколкото беше преди четири години и перспективите за развитие са много добри, отчита кметът Стефан Радев. Той казва, че има много