КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА СЛИВЕН С ПРАЗНИКА 24 МАЙ
24.05.2024 191 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЗДРАВЯВА ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА СЛИВЕН С ПРАЗНИКА 24 МАЙ

Кметът Стефан Радев поздравява всички жители на община Сливен с Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май.

„Този ден е особено вълнуващ за всички българи, защото няма друг народ, който да празнува знанието, духовността и осъзнава голямото значение на образованието за затвърждаването на собствената идентичност. Благодаря на всички учители, просветни дейци, читалищни работници, журналисти, писатели, представители на културни институции за усилията, които полагат, за да предават знания и поддържат искрата на духовността, запалена от други преди нас. Образованието е оръжие срещу невежеството и с него трябва да се борим с предизвикателствата на съвремието. Улесненията от въвеждане на технологиите нека бъдат само начин за обогатяване на образователния опит и набавяне на информация.  Нужно е умело преплитане на традиции и иновации, за да гарантираме развитие на образованието и културата на бъдещите поколения“, каза Стефан Радев.

Той изпрати поздравление до всички училища на територията на общината по повод празника и ще се включи в тържествата по повод 24 май, организирани от Общината през днешния ден. От 11 часа ще се присъедини към шествието на ученици от сливенски училища, което ще премине по Главната улица. В 11,30 на площад „Хаджи Димитър“ ще произнесе слово за празника пред всички присъстващи.  От 12 ч. на откритата сцена на площада ще връчи награди на ученици, носители на награди от национални и международни състезания и конкурси.

В 12.30 ч. на сцената ще излязат гостите от фолклорния ансамбъл „Странджа“ и домакините от сливенския Ансамбъл за народни песни и танци.  Денят ще продължи с празничен концерт на детските градини. Началото е от 16 ч. на откритата сцена на площада. Вечерта ще завърши с впечатляващо дрон-шоу на централния градски площад. То е планирано за 21.30 ч.

При промяна в часа или мястото на някое от събитията заради влошаване на времето, своевременно ще бъде публикувана информация.

Предишна ПОЗДРАВ НА КМЕТА НА ОБЩИНА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ
Следваща ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ МАРИЯ БАЛЪКЧИЕВА ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Психар влачи кашон. Санитар го пита: – Абе, Иване, кво е тва куче бе? – Какво куче, бе, това е кашон, не виждаш ли? – О, да, извинявай. – казал

Новини Сливен

СЪОБЩЕНИЕ ОТ РЗИ – СЛИВЕН

На вниманието на гражданите на област Сливен Със заповед № РД-01-748 от 02.09.2021г. на Министъра на здравеопазването са въведени временни противоепидемични мерки на територията на Република България за периода 1

Новини Сливен

НОВА ЗАГОРА СИ СПОМНИ ЗА УЧИТЕЛЯ СТОИЛОВ

Под мотото „Спомен за Кръстьо Стоилов“ библиотеката при НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ посвети 21.02.2024 г. на бележития общественик, останал в спомените на новозагорци. Началото на събитието постави главният