КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В СУ „КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ“
15.09.2022 1115 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В СУ „КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ“

Кметът на община Сливен Стефан Радев откри новата учебна година  в СУ „Константин Константинов“ и въведе първокласници в класната стая. По традиция той подари на първите класове във всички училища табло-пътеводител „Сливенски буквар“ с обекти от Сливен, започващи с всяка от буквите в азбуката.

В приветственото си слово на първия учебен ден кметът  поздрави учители, родители и ученици, като пожела по-лека учебна година след пандемията. Той посъветва първокласниците да слушат своите учители, защото те са най-големите им приятели, които ги водят по пътя на знанието.

„Ученици, днес вървите по пътя към познанието в една нова среда и нови възможности на технологиите, които не всички поколения преди вас са имали. Възползвайте се от тях, търсете знания и се образовайте, защото един ден ще разберете, че това е била най-добрата инвестиция за вашето бъдеще“, каза той.

От своя страна директорът на училището Весела Паскалева изрази надежда, че годината ще бъде по-успешна за всички.

„Чудесно е, че училищният двор е пълен и зареден с положителна енергия. Днес е светъл ден и първокласниците са неговият символ. На децата, които прекрачват за първи път прага на училището, пожелавам едно невероятно приключение, в което ние ще ги посрещнем с любов. Спътник ще им бъдат науката, литературата, изкуството, технологиите и прекрасните ни колеги“, каза Паскалева. Тя пожела на дванадесетокласниците да вземат верните решения, които ще имат голяма роля за живота им занапред.
Тържеството започна с посрещане на знамето на училището и издигане националното знаме. След официалните поздравления със свои музикални изпълнения се включиха деца от различни класове. Първокласниците получиха ключа на знанието от по-големите. Бяха поднесени цветя на паметника на училищния патрон.

Ученическият съвет от училище „Константин Константинов“ организира днес акция по събиране на средства за пострадалите от наводненията карловски села, в която се включиха родители, учители и гости на тържеството по повод първия учебен ден.

Предишна ПРЕЗ МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ МОБИЛЕН ВАКСИНАЦИОНЕН ПУНКТ НА БЪЛГАРСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЩЕ БЪДЕ ПОЗИЦИОНИРАН В ГРАД СЛИВЕН И ОКОЛНИТЕ СЕЛА
Следваща ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ „ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ” - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЦЕХ ЗА ПЕЛЕТИ ГОРЯ В СЛИВЕН

Цех за пелети горя  в Сливен събота вечерта. Пожарът е пламнал на ул. „Самуиловско шосе“ малко след 19 часа. Изгоряла е покривна конструкция и оборудване, научи Sliveninfo. Огънят е потушен

Новини Сливен

С 10 МЕДАЛА СЕ ЗАВЪРНАХА ОРИЕНТИРОВАЧИТЕ ОТ „ТУИДА“ СЛИВЕН

От 8 до 11 Февруари около с. Юндола(Велинград) се проведе Държавно първенство по ски ориентиране,в което участваха над 300 състезатели от 28 отбора.В дисциплините спринт,средна,дълга дистанция и щафети се включиха

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВАТ ОТКРИТИТЕ ПРИЕМНИ НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПП ГЕРБ – СЛИВЕН И ПРЕЗ ФЕВРУАРИ

Общинските съветници от ГЕРБ – Сливен продължават срещите си с хората и през месец февруари. Приемните се провеждат всеки понеделник от 9.30 до 16.30 часа. Подобряване състоянието на пътните настилки