КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В СУ „КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ“

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В СУ „КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ“

Кметът на община Сливен Стефан Радев откри новата учебна година  в СУ „Константин Константинов“ и въведе първокласници в класната стая. По традиция той подари на първите класове във всички училища табло-пътеводител „Сливенски буквар“ с обекти от Сливен, започващи с всяка от буквите в азбуката.

В приветственото си слово на първия учебен ден кметът  поздрави учители, родители и ученици, като пожела по-лека учебна година след пандемията. Той посъветва първокласниците да слушат своите учители, защото те са най-големите им приятели, които ги водят по пътя на знанието.

„Ученици, днес вървите по пътя към познанието в една нова среда и нови възможности на технологиите, които не всички поколения преди вас са имали. Възползвайте се от тях, търсете знания и се образовайте, защото един ден ще разберете, че това е била най-добрата инвестиция за вашето бъдеще“, каза той.

От своя страна директорът на училището Весела Паскалева изрази надежда, че годината ще бъде по-успешна за всички.

„Чудесно е, че училищният двор е пълен и зареден с положителна енергия. Днес е светъл ден и първокласниците са неговият символ. На децата, които прекрачват за първи път прага на училището, пожелавам едно невероятно приключение, в което ние ще ги посрещнем с любов. Спътник ще им бъдат науката, литературата, изкуството, технологиите и прекрасните ни колеги“, каза Паскалева. Тя пожела на дванадесетокласниците да вземат верните решения, които ще имат голяма роля за живота им занапред.
Тържеството започна с посрещане на знамето на училището и издигане националното знаме. След официалните поздравления със свои музикални изпълнения се включиха деца от различни класове. Първокласниците получиха ключа на знанието от по-големите. Бяха поднесени цветя на паметника на училищния патрон.

Ученическият съвет от училище „Константин Константинов“ организира днес акция по събиране на средства за пострадалите от наводненията карловски села, в която се включиха родители, учители и гости на тържеството по повод първия учебен ден.

Предишна ПРЕЗ МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ МОБИЛЕН ВАКСИНАЦИОНЕН ПУНКТ НА БЪЛГАРСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ ЩЕ БЪДЕ ПОЗИЦИОНИРАН В ГРАД СЛИВЕН И ОКОЛНИТЕ СЕЛА
Следваща ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ „ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ” - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИМЕТО НА СТЕФАН ПАСКОВ СЕ ПОЯВИ КАТО КООРДИНАТОР В САЙТА НА ИЗПРАВИ СЕ.БГ

Името на общинския съветник от Сливен Стефан Пасков се появи с неговата снимка, телефон и e-mail в сайта на гражданската платформа на Мая Манолова Изправи се.бг, установи Sliveninfo. Преди 10

Новини Сливен

ОБЩИНСКАТА УПРАВА НА КОТЕЛ ДОЙДЕ ЗА ТРИФОН ЗАРЕЗАН В ПЪДАРЕВО

Котленското село Пъдарево отбеляза днес по традиция празника Трифон Зарезан. Празненството започна с шествие под звуците на гайда, тъпан и кавал, което тръгна от сградата на читалището на Пъдарево до

Новини Сливен

556 САКСИИ С КАНАБИС НА 20 МЕТРА ОТ СЪДЕБНАТА ПАЛАТА В СЛИВЕН

Сериозен удар на сливенската полиция. Местните ни криминалисти разкриха модерна лаборатория за канабис, която се намира на улица „Раковска“ в сграда на 20 метра от Съдебната палата, пълна с офиси