КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ ВЧЕРА НОВАТА СГРАДА НА КМЕТСТВОТО В СЕЛО БИНКОС

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ ВЧЕРА НОВАТА СГРАДА НА КМЕТСТВОТО В СЕЛО БИНКОС

Новата сграда на кметството в село Бинкос откри вчера кметът Стефан Радев. С церемонията по откриване започна и превърналият се в традиция събор в селото, който се провежда за трета поредна година.
,,Радвам се да съм тук и за празника на селото, и за откриването на новото кметство. Преди 3 години, когато се срещнах с жителите на Бинкос, основният проблем, който тогава поставиха е завършването на сградата. Когато се запознах с историята на строежа се оказа, че задачата няма да е лека”, заяви кметът Стефан Радев. Той припомни, че строителството е започнало преди десет години, сградата е била почти завършена и с неразплатени суми. През 2014 година Общината е била осъдена да изплати извършените строително-ремонтни дейности на изпълнителя.
,,Трябваше да се изчистят проблемите с досегашните изпълнители, да се изплатят всички задължения и да се довърши започнатото. Сега вече можем да кажем, че кметът има не само кметство, но то е най-хубавото в цялата община”, допълни Стефан Радев. Той пожела много здраве, мир и успехи на гостите на събора.
Строителството на сградата е завършено и тя е въведена в експлоатация. Положена е външна мазилка, извършено е вътрешно боядисване, монтирани са осветителни тела, завършени са санитарните възли с настилки и ново санитарно оборудване.
Кметът на Бинкос Минко Банков заяви, че селото отдавна е имало нужда от нова сграда на кметството, където хората да бъдат приемани и обслужвани и благодари за подкрепата и средствата, осигурени от Община Сливен. Той изрази радостта си, че селото вече ще има ново кметство, както и надежда, че съборът ще продължава да се провежда и през следващите години.
Сред гостите бяха заместник – кметът по финансите Румен Иванов, общински съветници и кметове на населени места.
Празничната програма продължи с изпълнения на деца от Обединена школа по изкуствата от Нова Загора, Вокална група към учителски хор ,,Будители” и фолклорен оркестър „Хаджии“ с ръководител Господин Рахнев.
Голям интерес предизвика изложбата живопис на известния художник Христо Тотев – Тото, която беше подредена в сградата на кметството.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ОФК "СЛИВЕН" ПОСТИГНА СЕДМА ЗАГУБА ОТ СЕДЕМ МАЧА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МИНИСТЪР ЕМИЛ ДИМИТРОВ: САМО ТЕЦ – СЛИВЕН ИМА ПРАВО ДА ГОРИ ОТПАДЪЦИ

ТЕЦ „Бобов дол“ е на 24-часов контрол. Всичките централи, за които Върховната прокуратура поиска проверка, ще бъдат на специален отчет. Това каза в Бобов дол днес министърът на околната среда

Новини Сливен

МЪЖ Е ЗАДЪРЖАН ЗА НАРКОТИЦИ В СЛИВЕН

Притежаване на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Сливен при операция по противодействие на наркоразпространението. На 28 януари в района на кръстовище в квартал „Надежда“ е извършена проверка на криминално

Новини Сливен

С ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ПЕНСИОНЕРСКИТЕ КЛУБОВЕ В СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗАХА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА

По повод Международния ден на възрастните хора – 1 октомври, в зала „Зора“ се проведе празничен концерт на състави от пенсионерските клубове в Сливен и по-малките населени места. Гост на

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

eleven + 12 =