КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ ВЧЕРА НОВАТА СГРАДА НА КМЕТСТВОТО В СЕЛО БИНКОС
24.09.2018 2594 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ ВЧЕРА НОВАТА СГРАДА НА КМЕТСТВОТО В СЕЛО БИНКОС

Новата сграда на кметството в село Бинкос откри вчера кметът Стефан Радев. С церемонията по откриване започна и превърналият се в традиция събор в селото, който се провежда за трета поредна година.
,,Радвам се да съм тук и за празника на селото, и за откриването на новото кметство. Преди 3 години, когато се срещнах с жителите на Бинкос, основният проблем, който тогава поставиха е завършването на сградата. Когато се запознах с историята на строежа се оказа, че задачата няма да е лека”, заяви кметът Стефан Радев. Той припомни, че строителството е започнало преди десет години, сградата е била почти завършена и с неразплатени суми. През 2014 година Общината е била осъдена да изплати извършените строително-ремонтни дейности на изпълнителя.
,,Трябваше да се изчистят проблемите с досегашните изпълнители, да се изплатят всички задължения и да се довърши започнатото. Сега вече можем да кажем, че кметът има не само кметство, но то е най-хубавото в цялата община”, допълни Стефан Радев. Той пожела много здраве, мир и успехи на гостите на събора.
Строителството на сградата е завършено и тя е въведена в експлоатация. Положена е външна мазилка, извършено е вътрешно боядисване, монтирани са осветителни тела, завършени са санитарните възли с настилки и ново санитарно оборудване.
Кметът на Бинкос Минко Банков заяви, че селото отдавна е имало нужда от нова сграда на кметството, където хората да бъдат приемани и обслужвани и благодари за подкрепата и средствата, осигурени от Община Сливен. Той изрази радостта си, че селото вече ще има ново кметство, както и надежда, че съборът ще продължава да се провежда и през следващите години.
Сред гостите бяха заместник – кметът по финансите Румен Иванов, общински съветници и кметове на населени места.
Празничната програма продължи с изпълнения на деца от Обединена школа по изкуствата от Нова Загора, Вокална група към учителски хор ,,Будители” и фолклорен оркестър „Хаджии“ с ръководител Господин Рахнев.
Голям интерес предизвика изложбата живопис на известния художник Христо Тотев – Тото, която беше подредена в сградата на кметството.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ОФК "СЛИВЕН" ПОСТИГНА СЕДМА ЗАГУБА ОТ СЕДЕМ МАЧА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНАТА ЩЕ ПРОВЕЖДА СРЕЩИ ВЪВ ВРЪЗКА С ПЛАНА ЗА ИНТЕГРИРАНО РАЗВИТИЕ 2021-2027

Поредица от срещи с представители на образователната общност, доставчици на социални услуги, бизнеса, неправителствения сектор, пенсионерите, институции на местно и регионално ниво ще се проведат в зала „Май“ на Община

Новини Сливен

ЗА ЕДНА СЕДМИЦА СА ОТНЕТИ 27 ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ ЗА НАРУШЕНИЯ НА ЗДвП

От 12 до 18 ноември  на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков и в рамките

Новини Сливен

ЗАХАРИЕВИТЕ ЧЕТЕНИЯ В МЕДВЕН ДИСКУТИРАХА МИТОВЕТЕ ЗА ЛЕТОПИСЕЦА НА АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ

Четения, посветени на Захарий Стоянов и 171 години от рождението му, събраха  на 31 юли в двора на къщата-музей в родното му село Медвен университетски преподаватели, изследователи, творци и граждани.  Домакини на

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

five × three =