КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ ВЧЕРА НОВАТА СГРАДА НА КМЕТСТВОТО В СЕЛО БИНКОС

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ ВЧЕРА НОВАТА СГРАДА НА КМЕТСТВОТО В СЕЛО БИНКОС

Новата сграда на кметството в село Бинкос откри вчера кметът Стефан Радев. С церемонията по откриване започна и превърналият се в традиция събор в селото, който се провежда за трета поредна година.
,,Радвам се да съм тук и за празника на селото, и за откриването на новото кметство. Преди 3 години, когато се срещнах с жителите на Бинкос, основният проблем, който тогава поставиха е завършването на сградата. Когато се запознах с историята на строежа се оказа, че задачата няма да е лека”, заяви кметът Стефан Радев. Той припомни, че строителството е започнало преди десет години, сградата е била почти завършена и с неразплатени суми. През 2014 година Общината е била осъдена да изплати извършените строително-ремонтни дейности на изпълнителя.
,,Трябваше да се изчистят проблемите с досегашните изпълнители, да се изплатят всички задължения и да се довърши започнатото. Сега вече можем да кажем, че кметът има не само кметство, но то е най-хубавото в цялата община”, допълни Стефан Радев. Той пожела много здраве, мир и успехи на гостите на събора.
Строителството на сградата е завършено и тя е въведена в експлоатация. Положена е външна мазилка, извършено е вътрешно боядисване, монтирани са осветителни тела, завършени са санитарните възли с настилки и ново санитарно оборудване.
Кметът на Бинкос Минко Банков заяви, че селото отдавна е имало нужда от нова сграда на кметството, където хората да бъдат приемани и обслужвани и благодари за подкрепата и средствата, осигурени от Община Сливен. Той изрази радостта си, че селото вече ще има ново кметство, както и надежда, че съборът ще продължава да се провежда и през следващите години.
Сред гостите бяха заместник – кметът по финансите Румен Иванов, общински съветници и кметове на населени места.
Празничната програма продължи с изпълнения на деца от Обединена школа по изкуствата от Нова Загора, Вокална група към учителски хор ,,Будители” и фолклорен оркестър „Хаджии“ с ръководител Господин Рахнев.
Голям интерес предизвика изложбата живопис на известния художник Христо Тотев – Тото, която беше подредена в сградата на кметството.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ОФК "СЛИВЕН" ПОСТИГНА СЕДМА ЗАГУБА ОТ СЕДЕМ МАЧА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Днес 29.11. /сряда/ поради авария ще бъде прекъснато водоподаването в блоковите на ул.“Братя Миладинови“ до 14.30ч. При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано. ВиК-Сливен се извинява на своите потребители за

Новини Сливен

МЛАДЕЖИ ОТ МГЕРБ СЛИВЕН ЗАКИЧИХА С МАРТЕНИЧКИ МЛАДЕЖИ И ВЪЗРАСТНИ ОТ СОЦИАЛНИ ЗАВЕДЕНИЯ В ГРАДА

МГЕРБ Сливен закичи с мартенички екипа и ползвателите на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания „Милосърдие“, и младежите от Защитено жилище за хора с умствена изостаналост №2. За поредна

Новини Сливен

МЪЖ НА 55-ГОДИНИ ЗАГИНА СЛЕД КАТАСТРОФА НА ПЪТЯ

Мъж намери смъртта си, блъснат от лек автомобил, каран от жена. Инцидентът е станал в неделя на пътя от Сливен към Самуилово, малко преди селото, научи Sliveninfo. Мъжът е починал

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

2 × 3 =