КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАСТОЯВА ВиК ДА РАБОТИ ПО-БЪРЗО ПО ПРОЕКТА СИ И ДА ВЪЗСТАНОВЯВА РАЗКОПАНИТЕ УЧАСТЪЦИ
май 19, 2022 456 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАСТОЯВА ВиК ДА РАБОТИ ПО-БЪРЗО ПО ПРОЕКТА СИ И ДА ВЪЗСТАНОВЯВА РАЗКОПАНИТЕ УЧАСТЪЦИ

„Доста хора се обръщат към нас по отношение на дейността на ВиК, но трябва да кажем категорично, че Община Сливен не контролира по никакъв начин дружеството, коетое държавна собственост“, заяви пред представители на медиите кметът Стефан Радев. Журналистите потърсиха мнението му за изкопните дейности по проекта на ВиК, които предизвикват неудобство за водачите, създават ежедневни проблеми по пътните артерии в града.

„Много граждани се обръщат към нас и подават сигнали по отношение на извършващите се в момента изкопни работи на „ВиК-Сливен“ и аз разбирам недоволството им. Опитваме се да работим с дружеството, защото услугите, които предлага, са важни за нашите граждани, в това число и проектът, който изпълнява в момента. Разбираме, че тази дейност трябва да се извърши, но настояваме да го правят по-бързо и по-стегнато“, каза кметът.

Представител на Общината присъства на последните оперативни срещи на „ВиК-Сливен“ с изпълнители на ремонтите заради възникналите въпроси.

„На тези срещи настояваме всеки път да се работи по-стегнато и да се възстановяват бързо разкопаните участъци. Тази седмица е обсъждан напредъкът по намаляване на за прашеността, включително за миене на улиците, по които се работи. Тези два проблема – запрашеността и комуникационните проблеми, които създават, са непрекъснато във фокуса ни“, допълни сливенският градоначалник.

По негово мнение от „ВиК-Сливен“ трябва да бъдат по-активни относно информираността към обществото за затваряне на улици и прекъсване на водоподаването.

„Основният ми призив към дружеството е да бъде по-комуникативно, да търси контакт с хората, за да намалят до минимум неприятните изненади за съгражданите ни.“, допълни още кметът.

 

Предишна ДЕПУТАТИТЕ ОТ ИТН ИВАН КЛИСУРСКИ И ПРОФ. АНДРЕЙ ЧОРБАНОВ СЕ СРЕЩНАХА С ГРАЖДАНИ НА СЛИВЕН И НОВА ЗАГОРА
Следваща 83 УЧАСТНИЦИ ОТ СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИХА В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС„С ОЧИТЕ СИ ВИДЯХ БЕДАТА”

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МИНИСТЪРЪТ НА КУЛТУРАТА ИДВА В СЛИВЕН ЗА 100-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР

Министърът на културата Боил Банов пристига утре в Сливен, за да участва в тържественото честване на 100-годишния юбилей на професионалния театър в Сливен. Министърът театрал ще уважи всички събития, посветени

Новини Сливен

25 ИЗЛЕКУВАНИ И 33 ЗАБОЛЕЛИ ЗА ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

През последното денонощие в област Сливен бяха излекувани 25 души, съобщиха от Областния кризисен щаб. Новодиагностициарни с COVID-19 са 33 жители на областта. Сред тях са двама клинични лаборанти от болничната помощ

Новини Сливен

МИСТЕРИОЗНА КАТАСТРОФА КРАЙ СЛИВЕН

  Мистериозна катастрофа е станала малко след 12 часа днес на пътя Сливен – Петолъчката, научи Sliveninfo. Лек автомобил марка „Фиат“ е излязъл от шосето и се е блъснал в