КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАСТОЯВА ВиК ДА РАБОТИ ПО-БЪРЗО ПО ПРОЕКТА СИ И ДА ВЪЗСТАНОВЯВА РАЗКОПАНИТЕ УЧАСТЪЦИ
май 19, 2022 554 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАСТОЯВА ВиК ДА РАБОТИ ПО-БЪРЗО ПО ПРОЕКТА СИ И ДА ВЪЗСТАНОВЯВА РАЗКОПАНИТЕ УЧАСТЪЦИ

„Доста хора се обръщат към нас по отношение на дейността на ВиК, но трябва да кажем категорично, че Община Сливен не контролира по никакъв начин дружеството, коетое държавна собственост“, заяви пред представители на медиите кметът Стефан Радев. Журналистите потърсиха мнението му за изкопните дейности по проекта на ВиК, които предизвикват неудобство за водачите, създават ежедневни проблеми по пътните артерии в града.

„Много граждани се обръщат към нас и подават сигнали по отношение на извършващите се в момента изкопни работи на „ВиК-Сливен“ и аз разбирам недоволството им. Опитваме се да работим с дружеството, защото услугите, които предлага, са важни за нашите граждани, в това число и проектът, който изпълнява в момента. Разбираме, че тази дейност трябва да се извърши, но настояваме да го правят по-бързо и по-стегнато“, каза кметът.

Представител на Общината присъства на последните оперативни срещи на „ВиК-Сливен“ с изпълнители на ремонтите заради възникналите въпроси.

„На тези срещи настояваме всеки път да се работи по-стегнато и да се възстановяват бързо разкопаните участъци. Тази седмица е обсъждан напредъкът по намаляване на за прашеността, включително за миене на улиците, по които се работи. Тези два проблема – запрашеността и комуникационните проблеми, които създават, са непрекъснато във фокуса ни“, допълни сливенският градоначалник.

По негово мнение от „ВиК-Сливен“ трябва да бъдат по-активни относно информираността към обществото за затваряне на улици и прекъсване на водоподаването.

„Основният ми призив към дружеството е да бъде по-комуникативно, да търси контакт с хората, за да намалят до минимум неприятните изненади за съгражданите ни.“, допълни още кметът.

 

Предишна ДЕПУТАТИТЕ ОТ ИТН ИВАН КЛИСУРСКИ И ПРОФ. АНДРЕЙ ЧОРБАНОВ СЕ СРЕЩНАХА С ГРАЖДАНИ НА СЛИВЕН И НОВА ЗАГОРА
Следваща 83 УЧАСТНИЦИ ОТ СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИХА В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС„С ОЧИТЕ СИ ВИДЯХ БЕДАТА”

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РАЙОНЕН СЪД СЛИВЕН ПОСТАНОВИ ПРИСЪДА ОТ 4 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ТУРСКИ ГРАЖДАНИН

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Сливен, съдът наложи наказание от 4 г. „лишаване от свобода“ на турския гражданин Ердал Я, съобщиха от прокуратурата. Той е подсъдим за

Новини Сливен

РЗИ-СЛИВЕН ОРГАНИЗИРА СРЕЩА С ЛЕКТОР ПРОФ. ЗАХАРИНА САВОВА НА ТЕМА „АНОРЕКСИЯ И БУЛИМИЯ – БОЛЕСТИ НА СЪВРЕМИЕТО“

Регионална здравна инспекция – Сливен със съдействието на Община Сливен организира информационна среща на тема: „Анорексия и булимия – болести на съвремието“. Срещата ще се проведе на 09.11.2018 година от

Новини Сливен

ЕДНА ЛЕГЕНДА НА СЛИВЕНСКИЯ ФУТБОЛ ПРИЕМА ПОЗДРАВИ ЗА РОЖДЕН ДЕН ДНЕС

Той се казва Петьо Иванов. И е истинска легенда на сливенския футбол. Петьо Иванов игра 14 г. за отбора на Сливен – от 1976 г. до 1990 г. Това беше