КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА ЗА БЛАГОУСТРОЯВАНЕ ПОРЕЧИЕТО НА РЕКА АСЕНОВСКА И КВ. „РЕПУБЛИКА“
март 28, 2018 2020 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА ЗА БЛАГОУСТРОЯВАНЕ ПОРЕЧИЕТО НА РЕКА АСЕНОВСКА И КВ. „РЕПУБЛИКА“

Кметът на Община Сливен направи днес първа копка от проект за благоустрояването поречието на река Асеновска и кв. „Република“. „Така ни върви този месец на дъждове. Мисля, че ще е за хубаво. Квартал „Република“ е първият квартал с изградени жилищни блокове в Сливен. Има нещо символично в това, че тук ще се инвестира в инфраструктурата, заяви пред присъстващите кметът Стефан Радев. Той призова гражданите ако имат забележки, да ги казват на изпълнителите и в Община Сливен, за да се реагира навреме. „Нека се поздравим с успех и придобивките да радват най-вече децата, а и всички жители на квартала“, допълни още кметът.

На първата копка присъстваха  председателят на Общински съвет- Сливен Димитър Митев, заместник-кметът Румен Иванов, представители на фирмата- изпълнител, представители на Камарата на строителите, граждани.
Преди първата копка на пресконференция беше представена информация за напредъка на проекта „Подобряване на градската на Сливен. Той е финансиран напълно от ОП „Региони в растеж“ и е част от Инвестиционната програма на Община Сливен. Общата стойност на проекта 2 199 911 лв.

Проектът включва два обекта. Единият е поречието на река Асеновска.  За там се предвижда изграждането на мултифункционално игрище за волейбол и баскетбол, паркинг за 6 автомобила, фитнес на открито, две детски площадки, пясъчник алея за детски велосипеди и тоалетна. Ще бъдат обновени зелените площи, ще се засади растителност, предвижда се ново парково и декоративно осветление и велосипедни алеи.

Другият обект е кв.“Република“. Той е разделен на три района, като за трите е предвидено благоустрояване като озеленяване, пешеходни алеи. В първия район ще се обособят зелени площи и алеи, ще се монтират скамейки и осветление, ще се изградят детска площадка и фонтан с падаща вода. Във втория район проектът предвижда обновяване на алеите, изграждане на игрище за минифутбол и баскетбол, фитнес-уреди на открито, паркинг със 17 места и две беседки. В третия район ще бъдат обновени зелените площи и ще се изградят детска площадка, игрище за волейбол, фонтан, маса за тенис и питейна фонтанка.
Крайният срок на проекта е 13 януари 2019 г.

Предишна ЗАПОЧВА САНИРАНЕТО НА ОЩЕ ЕДИН ЖИЛИЩЕН БЛОК В СЛИВЕН
Следваща СЪДЪТ ПОСТАНОВИ ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА ЗА ОБИРДЖИЯ, БЛУДСТВАЛ С ЖЕРТВАТА СИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МВР – СЛИВЕН: НАБЛЮДАВАЩИЯТ ПРОКУРОР ЗАБРАНИ ДА ДАВАМЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА УБИЙСТВОТО В ГАВРАИЛОВО

Наблюдаващият прокурор забрани да се дава информация за извършеното убийство в село Гавраилово. Това каза пред Sliveninfo Първолета Мандинска, говорител на МВР-Сливен. „Можем само да потвърдим, че има извършено тежко

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

– Какво стана с оная мадама, която сваляше толкова време? – Ами реших да се изфукам и й казах, че имам супербогат дядо, който всеки момент може да умре и

Новини Сливен

ОБЩИНА КОТЕЛ ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ТЪРЖЕСТВЕНО НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ – 3 МАРТ

След няколко дни България отбелязва най-големия си празник – Освобождението на страната ни от османско владичество. Датата 3 март 1878 г. слага край на Руско-турската война и поставя начало на

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

eight − 3 =