КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА ДЕТСКА ГРАДИНА „МАК“

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАПРАВИ ПЪРВА КОПКА НА ДЕТСКА ГРАДИНА „МАК“

Ремонтът на Детска градина „Мак“ стартира официално днес. Тя ще бъде ремонтирана по проект „Подобряване на образователната инфраструктура в град Сливен“. Символичното начало бе дадено от кмета Стефан Радев с първа копка в двора на обекта.
„Община Сливен е само организатор и изпълнител на проектите. Същинският бенефициент са жителите на нашия град, а специално на този са децата на Сливен. Обръщам се с молба към ръководителите на проекта да бъдат внимателни, изпълнителни, да търсят решения, с които да не ограничават възпитателния процес, който ще продължи и занапред, въпреки ремонтните дейности“, заяви пред присъстващите кметът Стефан Радев.
От своя страна директорът на детското заведение Йордан Иванов изказа благодарността си и подчерта, че до този момент друго ръководство на Общината не е проявявало толкова внимание към проблемите на детските градини и по-конкретно към децата на град Сливен.
Сградата на детската градина е обявена за паметник на културата. На нея ще бъде извършен основен ремонт на външните фасади, благоустрояване и оборудване, както и на прилежащото и дворно пространство. Ще бъде положена топлоизолация от вътрешната страна на стените, ремонт на останалите пристройки, включително соларна система за осигуряване на гореща вода. Детската градина ще разполага с нов физкултурен салон.
На първата копка присъстваха народният представител Десислава Танева, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, заместник-областният управител Камен Костов, заместник – кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, секретарят на Общината Валя Радева, общински съветници, представители на фирмата – изпълнител, членове от екипа за управление на проекта, експерти от Общината и граждани.
Малко по-рано се проведе пресконференция в сградата на Общината във връзка с проекта за подобряване на образователната инфраструктура в града. На нея стана ясно, че освен Детска градина „Мак“ по него ще бъдат обновени и модернизирани още три детски градини. Това са ДГ „Детство“, ДГ „Зорница“ и ДГ „Вержин и Хаик Папазян“. С мултимедийна презентация бяха представени целите и дейностите, които се предвижда да бъдат извършени.
Проектът е финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“. Общата му стойност е 5 290 433 лв.
В Детска градина „Детство“, намираща се в ж.к. „Младост“ ще се обособят нов физкултурен и музикален салон с изградена топла връзка към физкултурния салон, нов методически кабинет и санитарен възел за хора с увреждания. Ще се извърши топлинно изолиране на покрива и фасадите, както и хидроизолация. Старата дървена дограма ще бъде подменена с нова РVC и соларна инсталация за подгряване на битова гореща вода.
На Детска градина „Зорница“ в кв. „Ст. Заимов“ също ще бъде извършен основен ремонт и благоустрояване. Фасадите и покрива ще бъдат топлинно изолирани, включително и хидроизолация на покрива, подмяна на старата дограма с нова РVC и алуминиева, ще бъде изградена комбинирана система за битова гореща вода, нови битови помещения за персонала към кухнята, нови асансьори. И тук са предвидени методически кабинет и музикален салон, а също и двор за деца със специални грижи.
Детска градина „Вержин и Хаик Папазян“ също ще бъде основно ремонтирана. Ще бъдат обособени нов физкултурен салон и склад към него, ново помещение за абонатна станция, нов салон на изкуствата, кабинет за деца със специални нужди, занимания и учителски кабинет. В детското заведение ще бъде монтиран нов асансьор, нов санитарен възел за хора в неравностойно положение. Ще бъде въведена и соларна система за осигуряване на топла вода.

Предишна СТЕФАН РАДЕВ: ОБЩИНАТА Е ОРГАНИЗАТОР И ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ВСИЧКИ ПРОЕКТИ, ПО КОИТО СЕ РАБОТИ, НО БЕНЕФИЦИЕНТИ СА ГРАЖДАНИТЕ И ДЕЦАТА НА СЛИВЕН
Следваща СЛИВЕНСКИЯТ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР С ЮБИЛЕЕН КОНЦЕРТ ПО ПОВОД 85 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО СИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ШАМПИОНСКА СЕДМИЦА В СПОРТНО УЧИЛИЩЕ „ДИМИТЪР РОХОВ“ – СЛИВЕН

Седмица на най-добрите спортисти и треньори за 2020 г. започна в Спортно училище „Димитър Рохов“ – Сливен. От днес започна Седмицата на най-добрите спортисти и треньори за 2020 година на

Новини Сливен

53 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

2498 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас през последното денонощия при направени 6450 PCR теста. Инфектираните с COVID-19 са 38,7 на сто от изследваните, показват данните в

Новини Сливен

4 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

167 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица при направени общо 3 923 PCR теста за денонощието. Това показват данните в Националната информационна система. Така общият брой на потвърдените случаи става

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

17 − 4 =