КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАГРАДИ СЛИВЕНСКИ УЧЕНИЦИ ЗА ПРОЯВЕН ГРАЖДАНСКИ ДЪЛГ
31.01.2022 904 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ НАГРАДИ СЛИВЕНСКИ УЧЕНИЦИ ЗА ПРОЯВЕН ГРАЖДАНСКИ ДЪЛГ

Кметът Стефан Радев днес се срещна с учениците, с чиято намеса бе предотвратена кражба в Сливен. През месец януари тази година петимата младежи се натъкват на ограбена жена в безпомощно състояние. Без колебание те тръгват след извършителя на грабежа, успяват да помогнат на 68-годишната жена, като съдействат на органите на реда. За проявените граждански дълг и доблест, днес те бяха поощрени от сливенския градоначалник със значка на Община Сливен и парична премия.

„Поздравления! На вашата възраст вече имате изявена гражданска позиция да защитавате хората и правилата, които с личен принос всички ние трябва да спазваме и защитаваме, за да са ефективни“, заяви по време на срещата кметът Стефан Радев. Андрей Андреев, Виктор Иванов, Толга Назифов, Георги Господинов и Добромир Минков са възпитаници на ППМГ „Добри Чинтулов“ и се обучават в профили  „Математически“ и „Софтуерни и хардуерни науки“. Те благодариха за оказаната им чест и изразиха радост, че са успели да помогнат на свой съгражданин и за предотвратяване на кражбата.

„Във време, в което хората са все по-отчуждени, вашата постъпка е пример за съпричастност, за това, че не трябва да сме безразлични, а да си помагаме взаимно“, бе категоричен кметът Радев.

Предишна ДЕТЕ ОТ ЯМБОЛ Е ЗАРАЗЕНО С ГРИП И COVID-19 ЕДНОВРЕМЕННО
Следваща ДЕПУТАТИ ОТ ИТН ПИТАТ ДВАМА МИНИСТРИ ЗА ПЕНСИИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ, РАБОТИЛИ В ГЪРЦИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СПОРЕД ПРОКУРАТУРАТА ПАДНАЛОТО ДЕТЕ Е ЛЕТЯЛО 7 МЕТРА

Състоянието на детето, паднало от 4 етаж на хотел в Сливен, е стабилно. То е с черепно-мозъчна травма. Това обяви на извънреден брифинг районният прокурор на града Христина Блецова. „Прозорецът,

Новини Сливен

ОБЩИНСКА СУБСИДИЯ ЗА 2023 Г. ЩЕ ПОЛУЧАТ 16 ЧИТАЛИЩА

Тази година 16 народни читалища ще получат общинска субсидия. Това стана ясно по време на днешната среща на Комисията за разпределение на държавната и общинска субсидии на читалищата от община Сливен с представители на културните средища.

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

„Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че поради извършване на авариен ремонт на 09. 08. 2018г. до 12.30 ч. ще бъде прекъснато водоподаването на района между улиците “ Райна