КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: МЛАДИТЕ ХОРА СА ФАКТОРЪТ ЗА БЪДЕЩОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ
август 13, 2022 583 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: МЛАДИТЕ ХОРА СА ФАКТОРЪТ ЗА БЪДЕЩОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ

Млади таланти, спортисти, различни изложби и многобройна публика събра вчера концертът в Градската градина на Сливен. Поводът бе Международният ден на младежта, който се отбелязва на 12 август. Мотото на празника тази година е „Солидарност между поколенията”. Сред гостите на събитието бе кметът Стефан Радев, който поздрави младежите за празника и за тяхната активност в различни дейности на обществения живот.

„Всичко, което правим има смисъл заради младите хора! Нашето общество има нужда от тях. Те са тези, които ще работят за просперитета на страната, на нашия регион и ще ги правят все по-добри места за живеене. Те са част от бъдещето и нека трудностите да не ги отказват, а да ги мотивират да следват мечтите си, да се развиват и да бъдат успешни съзидатели! Честит празник и на добър час!“, заяви още кметът Радев. Сред присъстващите на концерта бе и председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев.

В празничната програма на вечерта със свои изпълнения се включиха Илин Папазян – NINIO и Даниел Стайков /участници в „Гласът на България“/, брейк група „New generation“, с ръководител Борис Панайотов към Военен клуб, Школа за поп и рок изпълнители „Ритъм“, с вокален педагог Елена Пеева към Военен клуб, Иван Едрев, Радка и Руска от защитено жилище, Теодора от „Св. Стилиян Детепазител“. В концерта участваха още музикантите от проекта на световноизвестния цигулар от Сливен Георги Калайджиев –  „Музиката вместо улицата“, Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“, както и участниците на сдружение „Ре-Акт“ от международен младежки обмен по програма Еразъм+ „Making smart choices“. Сред тях имаше представители на домакините от България, Испания, Португалия, Сърбия, Република Северна Македония, Украйна, Йордания и Румъния. Посетителите в Градската градина имаха възможност да разгледат творбите им в сферата на изобразителното изкуство и фотографията, подредени в изложба.

Вечерта бе съпътствана с демонстрации на Български младежки червен кръст, Спортен клуб по ориентиране „Сините камъни“, Клуб по канадска борба „100-те войводи“ и йога практика с Кристина.

Събитието се организира от Младежки дом-Сливен, с финансовата подкрепа на Община Сливен и Общински съвет-Сливен.

12 август е обявен за Международен ден на младежта с резолюция на Общото събрание на ООН през декември 1999 г. и се отбелязва официално от 2000 г. В България празникът се чества от 2007 година.

 

Предишна СЛЕД ПЕТ ЧАСА ЗАСЕДАНИЕ БРИТАНЕЦЪТ, ОБВИНЕН В ПЕДОФИЛИЯ, ОСТАВА В АРЕСТА
Следваща ГОЛЯМ ПОЖАР В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ "СИНИ КАМЪНИ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПИЯН ШОФЬОР НА СЕАТ Е ХВАНАТ КЪСНО СНОЩИ В СЛИВЕН

В РУ-Сливен е започнато бързо производство за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила. На 09 юли, в 23,50 часа, на бул.“Г.Данчев“ е спрян за проверка лек

Новини Сливен

ПАРТИЯТА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ ОТКРИ СВОЯТА КАМПАНИЯ ОТ КВ. „РЕЧИЦА”

„Тук сме, защото вярваме, че всеки български гражданин трябва да прояви своята воля и свободно да избере хората, които ще го представляват. Нека всеки да гласува, както сметне за правилно,

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СЕЗИРА ДВАМА МИНИСТРИ ПО СИГНАЛИ НА ГРАЖДАНИ И ПРОИЗВОДИТЕЛИ

Областният управител на Сливен Минчо Афузов поиска становището на министъра на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков относно дългогодишни проблеми, свързани с безстопанствени пасищни животни в с.Медвен и