КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ И УЧЕНИЦИ ЗАСАДИХА ДРЪВЧЕТА В ПАРК „ЮНАК“
01.04.2023 790 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ И УЧЕНИЦИ ЗАСАДИХА ДРЪВЧЕТА В ПАРК „ЮНАК“

Кметът Стефан Радев и седмокласници от Основно училище „Христо Ботев“ в Сливен засадиха дръвчета в парк „Юнак“. Акцията е по повод предстоящата Седмица на гората. Бяха засадени общо четири вида туя, бреза, ела и др. и поставени табелки пред тях. Кметът подари на всички ученици декоративни растения, които да отглеждат сами в домовете си, а на техния преподавател по география Станимир Трифонов – сборник с 365 занимателни игри на открито, свързани с природата.

„Традиционно правим залесителни кампании. Радвам се, че ученици се включват в тях, защото така се увличат по дейности, свързани с опазване на природата и създаване на по-благоприятна околна среда“, каза кметът. Откакто той и екипът му са в управлението на общината, са засадени над 1 000 дръвчета.

Зоната, в която се състоя акцията, е част от парк „Юнак“, където бе изградена новата улица. Предстои Общината да извърши дейности по благоустрояване на пространството около църквата. „Радвам, че районът придоби нов облик и ще привлича повече посетители и любители на спорта“, допълни Стефан Радев.

Директорът на общинското предприятие „Земеделие, гори и водни ресурси“ Даниела Йорданова заяви, че тази година мотото на Седмицата на гората е „Довери се на лесовъда“.

„Децата са тези, които след нас ще се грижат за българската гора и опазването на горското богатство. Много е хубаво, когато дете засади дърво и се учи да помага на природата “, каза тя.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ГРАФИК НА ПЛАНИРАНИТЕ СТРЕЛБИ НА „БАТМИШ“ ЗА АПРИЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА МЪЖ В МОМЕНТ НА КРАЖБА НА КОНТЕЙНЕР ЗА СМЕТ

Кражба на общинска собственост са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора при осъществяване на патрулна дейност. На 16 март, в 11,20 часа, полицейски екип е забелязал мъж, който бута контейнер

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РАЗПОРЕДИ ДА СЕ СВИКАТ ЗАСЕДАНИЯ НА ЕПИЗООТИЧНИТЕ КОМИСИИ

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски разпореди със своя заповед да бъдат свикани заседания на областната и на общинските епизоотични комисии в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.  Повод за това

Новини Сливен

СЛУЖИТЕЛИ НА ПРИРОДЕН ПАРК „СИНИТЕ КАМЪНИ“ В СЛИВЕН ОКАЗАХА ПЪРВА ПОМОЩ НА ДВА БЕЛИ ЩЪРКЕЛА

Служители на Природен парк „Сините камъни“ в Сливен оказаха първа помощ на два бели щъркела, докарани от град Шумен през последната седмица.  Това съобщиха от Дирекцията на парка. Единият от