КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ И ГЕОРГИ КАЛАЙДЖИЕВ СКЛЮЧИХА ДОГОВОР ЗА ДАРЕНИЕ НА СДРУЖЕНИЕ „МУЗИКАТА ВМЕСТО УЛИЦАТА“
август 15, 2022 536 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ И ГЕОРГИ КАЛАЙДЖИЕВ СКЛЮЧИХА ДОГОВОР ЗА ДАРЕНИЕ НА СДРУЖЕНИЕ „МУЗИКАТА ВМЕСТО УЛИЦАТА“

Кметът Стефан Радев и Георги Калайджиев сключиха днес договор за дарение от страна на Общината за сдружение „Музиката вместо улицата“. Община Сливен предоставя безвъзмездно финансова помощ на организацията в размер на 30 хиляди лева. Сумата беше гласувана от Общинския съвет на заседание, проведено на 19 май 2022 г.

„За мен „Музиката вместо улицата“ е най-успешният проект за интеграция и Община Сливен ще продължава да го подкрепя, защото дава шанс на деца от нуждаещи се семейства да проявят своя талант в областта на класическата музика и да се реализират в живота“, каза кметът Стефан Радев. Той се надява Министерството на културата също да отпусне средства на сдружението по одобрен проект, с който Общината кандидатства по програмата за поддръжка на творчески проекти в областта на сценичните изкуства.

От своя страна Георги Калайджиев благодари на кмета за подкрепата.

„От създаването на школата сме работили с помощ, предоставена от  Германия и сега, когато Община Сливен ни гласува доверие, съм много щастлив и се чувствам уютно, защото става дума за нашите деца“, каза той.

Георги Калайджиев информира, че е на път да се реализира едно негова голяма мечта – на 13 септември предстои откриване на нов детски културен център. Той е цигулар, който от години работи в Германия. През 2008 година създаде музикална школа за деца в родния си град Сливен. Инициативата носи името „Музиката срещу улицата”. До днес в школата са се обучавали над 300 деца, учили се да свирят на цигулка, виола, чело, контрабас, пиано, китара. Някои от тях продължават образованието си в музикалните училище в Бургас и Стара Загора, а след това и в Музикалната академия в София.

 

Предишна НАД 4600 ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ПРАЗНУВАТ ДНЕС
Следваща ЛЕКАРКА ОТ СЛИВЕН Е УДРЯНА В ДЕТСКОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ЗА ОСМИ МАРТ

Честит Осми март, уважаеми дами! Обръщам се към Вас в празничния ден с благодарност. Вие сте символ на красотата и вдъхновението в живота. Яркото Ви присъствие е смисъл и привилегия

Новини Сливен

ДВЕ ЖЕНИ И ЕДИН МЪЖ СА ЗАДЪРЖАНИ ПРИ АКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН

Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Сливен при операция по противодействие на наркоразпространението. В хода на акцията на 8 април е извършена проверка на адрес в град Сливен.

Новини Сливен

СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ФИРМА „ОБЩИНСКА ОХРАНА И СОТ“ ПОЗДРАВЯВАТ СВОЯ УПРАВИТЕЛ ПЕТКО ЧОЛАКОВ ЗА ИМЕНИЯ МУ ДЕН

Поздравяваме управителят на нашата фирма Петко Чолаков с неговия имен ден, пожелавайки му много здраве и щастие. Това се казва в поздравителен адрес на служителите от фирма „Общинска охрана и