КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ И ГЕНЕРАЛНИЯТ КОНСУЛ НА ТУРЦИЯ САНЕМ ГЮЗЕЛ ОБСЪДИХА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ И ГЕНЕРАЛНИЯТ КОНСУЛ НА ТУРЦИЯ САНЕМ ГЮЗЕЛ ОБСЪДИХА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

Двустранните отношения между България и Турция и възможностите за разширяване на икономическия обмен обсъдиха днес на среща кметът на Сливен Стефан Радев и Генералният консул на Република Турция в Бургас Санем Гюзел.
Кметът я запозна с историята, природните дадености на сливенския край, възможностите за инвестиции от страна на турски бизнесмени и с най-големия проект на Общината – създаването на индустриален парк. Той информира, че Сливен е активен член на Мрежата на балканските градове, създадена по инициатива на кмета на Истанбул Екрем Имамоглу.

„Участието на Сливен в Мрежата на балканските градове е много активно. Вече проведохме няколко съвместни мероприятия с обмяна на опит. Дейностите дават възможност местните власти да обединят усилия при справянето с общи проблеми, да подобряват живота на хората, които живеят на Балканите“, каза Стефан Радев. Той подчерта, че трябва да се използва целият възможен потенциал за инвестиции. Кметът допълни, че Община Сливен продължава да настоява да обнови пътния коридор Лесово-Ямбол-Сливен, за да се използват възможностите на граничния пункт „Хамзабейли- Лесово“.

„Отношенията между България и Турция са много добри във всички сфери. За нас вашата страна е важен партньор и приятел и се надявам отношенията ни да станат още по-интензивни“, каза Санем Гюзел. Тя не изключва възможността в Сливен да се проведе среща между турски и български бизнесмени.

В началото на визитата си при кмета тя каза, че сградата на Община Сливен е най-красивата сграда на общинска администрация, която е виждала. Сподели също, че в дипломатическата си кариера на различни места, се чувства най-добре в България.

Предишна КОЛЕДНИТЕ АТРАКЦИИ В СЛИВЕН ЗАПОЧВАТ ОТ ДНЕС
Следваща НОВИ СПЕЦИАЛИСТИ И НОВА АПАРАТУРА ИДВАТ В ДКЦ-1

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕН ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА БОТЕВ И НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА НАРОДНА СВОБОДА

С общоградско поклонение на пл. „Хаджи Димитър“ беше отбелязан Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. В словото си за великия българин кметът Стефан Радев

Новини Сливен

ФЕЛДШЕР И ТРИМА ПЕДАГОЗИ СА СРЕД НОВОЗАБОЛЕЛИТЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

  Положителни резултати от изследванията с PCR-тестове през последното денонощие дадоха 21 жители на област Сливен. Сред болните има фелдшер от Нова Загора и трима учители. Двама от педагозите работят в

Новини Сливен

АБИТУРИЕНТИТЕ ПОЛУЧИХА ЛИЧНИ КОЛЕДНИ ПОЖЕЛАНИЯ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА

По Игнажден, 19 декември,кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, заместник-кметовете Нина Генчева и Ивайло Енев и началник отдел „Образование, младежки дейност, спорт, здравеопазване и социална политика“ Соня Петрова посетиха