КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ И ГЕНЕРАЛНИЯТ КОНСУЛ НА ТУРЦИЯ САНЕМ ГЮЗЕЛ ОБСЪДИХА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО
02.12.2022 647 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ И ГЕНЕРАЛНИЯТ КОНСУЛ НА ТУРЦИЯ САНЕМ ГЮЗЕЛ ОБСЪДИХА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

Двустранните отношения между България и Турция и възможностите за разширяване на икономическия обмен обсъдиха днес на среща кметът на Сливен Стефан Радев и Генералният консул на Република Турция в Бургас Санем Гюзел.
Кметът я запозна с историята, природните дадености на сливенския край, възможностите за инвестиции от страна на турски бизнесмени и с най-големия проект на Общината – създаването на индустриален парк. Той информира, че Сливен е активен член на Мрежата на балканските градове, създадена по инициатива на кмета на Истанбул Екрем Имамоглу.

„Участието на Сливен в Мрежата на балканските градове е много активно. Вече проведохме няколко съвместни мероприятия с обмяна на опит. Дейностите дават възможност местните власти да обединят усилия при справянето с общи проблеми, да подобряват живота на хората, които живеят на Балканите“, каза Стефан Радев. Той подчерта, че трябва да се използва целият възможен потенциал за инвестиции. Кметът допълни, че Община Сливен продължава да настоява да обнови пътния коридор Лесово-Ямбол-Сливен, за да се използват възможностите на граничния пункт „Хамзабейли- Лесово“.

„Отношенията между България и Турция са много добри във всички сфери. За нас вашата страна е важен партньор и приятел и се надявам отношенията ни да станат още по-интензивни“, каза Санем Гюзел. Тя не изключва възможността в Сливен да се проведе среща между турски и български бизнесмени.

В началото на визитата си при кмета тя каза, че сградата на Община Сливен е най-красивата сграда на общинска администрация, която е виждала. Сподели също, че в дипломатическата си кариера на различни места, се чувства най-добре в България.

Предишна КОЛЕДНИТЕ АТРАКЦИИ В СЛИВЕН ЗАПОЧВАТ ОТ ДНЕС
Следваща НОВИ СПЕЦИАЛИСТИ И НОВА АПАРАТУРА ИДВАТ В ДКЦ-1

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

39-ГОДИШЕН Е ХВАНАТ С ДРОГА ЗАД ВОЛАНА

24-годишен водач на лек автомобил „Рено Клио” е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 16 юли, в 21,00 часа, на „Стефан Караджа” в град

Новини Сливен

900 БАЛИ ИЗГОРЯХА ПРИ ПОЖАР В СЕЛО ЧЕРВЕНАКОВО

На  30 септември в 17,38 часа е получен сигнал за пожар в стопански двор в село Червенаково. На място са изпратени два екипа на РСПБЗН-Твърдица и един екип на РСПБЗН-Сливен.

Новини Сливен

ХАЙДУШКИ ПРАЗНИК СЪС СЛИВЕНСКО УЧАСТИЕ В ПЛОВДИВ

Уникален хайдушки празник проведе  администрацията на район „Северен” в парк „Моливчета”, намиращ се западно от пешеходен мост, до ул.”Неофит Рилски”. Празникът се осъществи съвместно с фондация „Стария бряст” – Сливен