КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ИЗЧАКВАМЕ СТАБИЛНА ОБСТАНОВКА И ПОДНОВЯВАМЕ ИСКАНЕТО ЗА НОВА ПОЖАРНА
януари 30, 2023 705 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ИЗЧАКВАМЕ СТАБИЛНА ОБСТАНОВКА И ПОДНОВЯВАМЕ ИСКАНЕТО ЗА НОВА ПОЖАРНА

Голямата ни задача е изграждането на нова пожарна – на ново място, в нови сгради. Имаме терен, който Общината е отредила. Имаме и готовност да го предоставим на МВР под форма, каквато министерството прецени, за строителство. Това заяви днес кметът Стефан Радев пред журналисти в отговор на зададен въпрос. Отреденият терен е с площ от над 10 дка и се намира в района на бившите казарми. Общината е предвидила да изгради и улица пред него. Това, което е спирало МВР в проведените разговори преди, е, че върху терена има сгради. „Те искаха първо сградите да бъдат разчистени и след това да им го предоставим. Впоследствие настъпиха бързи движения в страната. Така че изчакваме стабилизиране на обстановката, за да подновим тези разговори, защото това е дългосрочен проект, немалък по обем и е добре да има визия как ще се развива“, допълни Радев. Той подчерта, че в съвременните условия без модерна техника и оборудване, без модерни условия няма как да е ефективна работата със стихиите и все по-разнообразните рискове. „Наистина се надявам да доведем този процес до успешен край“, каза  още той.

Градоначалникът направи изявлението си в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Той бе гост на сливенските огнеборци, за да им връчи ключовете на специализиран автомобил, дарен от Германия.  Община Сливен осигури транспортирането му до Сливен, оказа съдействие и в административната част за получаване на дарението.  Директорът на РДПБЗН комисар Владимир Демирев благодари на кмета и цялото общинско ръководство за подкрепата. Автомобилът е произведен през 1998 г. Въпреки че не е от най – нов клас, е в отлично състояние. Сред предимствата му е, че носи 5000 литра вода и 500 литра пенообразувател. Това го прави особено на местата, където няма много вода, в селския район на общината. Германската противопожарна служба го е предоставила напълно обслужен. Вече са готови всички документи за дарението, както и за самия автомобил.  След обучение на служителите в РДПБЗН, той ще може да се движи по пътищата в общината и областта.

Предишна СПИРАНЕ НА ВОДОПОДАВАНЕТО В ГРАД СЛИВЕН НА 31.01.2023 Г.
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

БЪРЗИЯТ ВЛАК БУРГАС- СОФИЯ АВАРИРА КРАЙ СЛИВЕН

Влакът Бургас-София аварира малко след село Чинтулово, Сливенско. Около 55 пътници се оказаха блокирани в композицията и се наложи да изчакат. Най-вероятната причина е повреда в локомотива, съобщиха от БДЖ

Новини Сливен

ТРАДИЦИОНЕН ПОХОД ДО ВРЪХ КУТРА ОРГАНИЗИРАТ В ОБЩИНА ТВЪРДИЦА ПО ПОВОД ТРЕТИ МАРТ

Ръководствата на Община Твърдица, читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1914“и ТД „Чумерна“ организират тържествено отбелязване на националния празник Трети март. От 9.30 ч. на 3 март е началото на

Новини Сливен

83 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19, ТРИМА ОТ БОЛНИТЕ СА МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ

  Активните случаи на COVID-19 намаляха с 16 през последните три дни. Към момента болните в Сливенска област са 83 души, трима от тях са медицински персонал, съобщиха от Областния кризисен щаб.