КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ЧЕРЕШОВАТА КАМПАНИЯ
май 20, 2020 740 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ЧЕРЕШОВАТА КАМПАНИЯ

Във връзка с предстоящата кампания за изкупуване на череши, кметът Стефан Радев издаде заповед, с която се регламентират редът и условията за провеждането й.

Определени са местата, на които да бъдат разкрити пунктове за изкупуване на череши. Съгласно заповедта, заявления за разкриване на пунктовете за изкупуване на череши, се подават в Центъра за информационно и административно обслужване на гражданите.

В заповедта се посочва още, че удостоверение за местонахождение на пункта ще се издава само срещу платена такса, съгласно Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услугите и предоставяни права на територията на община Сливен за 1 месец или за брой дни, при условие, че заявителят няма финансови задължения към Община Сливен. Копие от удостоверението трябва бъде поставено на видно място във всеки пункт за изкупуване на череши.
Лицата, които непосредствено изкупуват череши, да бъдат снабдени с документ удостоверяващ, че изкупуват от името и за сметка на фирмата, получила удостоверение.

Съгласно заповедта изкупуването ще се извършва срещу представяне от продаващия черешите на документ за собственост /договор за наем на имота или удостоверение на производител/.
В пунктовете за изкупуване трябва да се води регистър, в който се вписват данни за лицата предаващи череши – трите имена и адрес.

Изкупуването може да се осъществява от 9 до 20 ч.

Площта на един пункт не трябва да бъде по-малко от 4 квадратни метра и между два пункта на един и същ адрес да има поне 2 метра разстояние, при спазване на всички противоепидемични мерки.
Органите на РПУ, „Общинска охрана” и СОТ ЕООД, съвместно с отдел „ОИЗП”, кметовете и кметските наместници ще осъществяват контрол по организацията и изкупуването на черешите.

На фирмите и лицата, нарушили настоящата заповед, ще се съставят актове съгласно ЗАНН. При повторно нарушение, разрешителното ще се отнема.

Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на зам.-кмета по финансите Румен Иванов.

Предишна АВАРИЯ ОСТАВИ СЛИВЕНСКО СЕЛО БЕЗ ВОДА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТОДОР ДИЗЕЛА ОСТАВА В АРЕСТА ЗА ПОСТОЯННО

 По искане на Окръжна прокуратура – Сливен бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Тодор Й. Той е обвинен за това, че умишлено е умъртвил 39-годишен мъж. Престъплението

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА НЕПРАВОСПОСОБЕН ВОДАЧ В СЛИВЕН

Неправоспособен водач, който вече има наложено административно наказание за управление на МПС, е установен от полицейски служители в град Сливен. На 31 юли, на бул.“Илинденско въстание“, е извършена проверка на

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИ ФИРМИ СА РАЗТРЕВОЖЕНИ ОТ ЕВЕНТУАЛНОТО ЗАКРИВАНЕ НА МИТНИЧЕСКОТО БЮРО ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ

Сливенски фирми са разтревожени от евентуалното закриване на митническото бюро в града. 10 компании, които имат сериозен износ и внос, са изпратили писмо до кмета Стефан Радев, научи Sliveninfo. Закриването