КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ДОБРОТО ПАРТНЬОРСТВО МЕЖДУ УЧИТЕЛИ, РОДИТЕЛИ И ОБЩЕСТВЕНОСТ СА ВАЖНИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ДОБРОТО ПАРТНЬОРСТВО МЕЖДУ УЧИТЕЛИ, РОДИТЕЛИ И ОБЩЕСТВЕНОСТ СА ВАЖНИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО

С празнична програма започна новата учебна година в ОУ „Елисавета Багряна“ в Сливен. Официален гост на събитието беше кметът Стефан Радев, който пожела на по-малките и големи ученици и техните учители много нови успехи, енергия и старание в учението.

„Щастлив съм, че днес заедно с вас ще съпреживеем емоциите от първия учебен ден.  Убеден съм, че заедно, родители, учители, общественост, можем да върнем култа към образованието, който навремето изведе България от пепелищата на подтисничеството на турското робство и я превърна в модерна европейска държава“, каза още в словото си кметът Радев. След официалната церемония, Стефан Радев посети класната стая на един от първите класове, където подари на малчуганите новия „Сливенски буквар“. „Днес за първи път прекрачвате училищния праг. Пред вас се разкрива един съвсем нов свят – на знанието и просвещението. Тук ще намерите втория си дом, нови приятели, вашите учители. Подайте им ръка, черпете от тях мъдрост и вървете заедно по пътя на знанието“, заяви пред най-малките ученици кметът.
Стефан Радев присъства и на церемонията по официалното откриване на настоящата учебна година на ПГХТ ,,Акад. Неделчо Неделчев”. Там той пожела на възпитаниците и преподавателите успешна съвместна работа в учебния процес. „Поздравявам ви за избора, който сте направили, защото професионалното образование е основният фактор, за който все повече говорим напоследък и е така важен за нашата страна. Освен това той ще ви разкрие много повече перспективи и ще разшири вашия кръгозор“, посочи в словото си кметът.

С официална церемония днес започна и новата академична година във Филиал Сливен към Медицински университет-Варна.
Пред студентите и академичния състав на висшето учебно заведение кметът Стефан Радев изтъкна значимата роля на образованието и все по-голямата необходимост от него.

,,Образованието е една от най-ценните инвестиции, която сте направили. Използвайте опита и познанията на вашите преподаватели, което ще е във ваша полза и ще ви превърне в добри и квалифицирани специалисти, които могат да се реализират навсякъде. Вярвам, че ще получавате все по-добро възнаграждение и оценка и в нашата страна”, заяви кметът Радев. Той обърна внимание и на все по-добрата работа и разширяване на дейността на филиала.

Общо 36 студенти, които ще се обучават в специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“, положиха „клетва на първокурсника“.

Гости на събитието бяха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев, областният управител Чавдар Божурски, заместник – кметът Пепа Чиликова, директори и управители на лечебни заведения в града, преподаватели, лекари и др.

Предишна НАПУСНА НИ ЛЕО
Следваща МЪЖ ВЛИЗА В ЗАТВОРА ЗА ДРОГА СЛЕД СПОРАЗУМЕНИЕ С ПРОКУРАТУРАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ И КМЕТЪТ НА СЛИВЕН ПРЕДЛАГАТ АЛТЕРНАТИВНИ РЕШЕНИЯ ЗА БИВШАТА ТУББОЛНИЦА

„Търсим алтернативни решения за проблемите с бившата белодробна болница в Сливен“, съобщи областният управител Чавдар Божурски.  Търговското дружество е обявено в ликвидация през 2010 г. по разпореждане на Министъра на здравеопазването,

Новини Сливен

СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА ЩЕ ГРЕЙНАТ НА 7 ДЕКЕМВРИ

Поради технически причини запалването на светлините на коледната елха пред сградата на Община Сливен ще се състои на 7 декември. Специален гост на събитието ще бъде популярната млада изпълнителка Тита.

Новини Сливен

1200 НАРУШЕНИЯ НА ЗДвП СА УСТАНОВЕНИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА СЕДМИЦА НА МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ

От 17 до 23 декември  на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от Главна дирекция „Национална полиция”, директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър