КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ДОБРОТО ПАРТНЬОРСТВО МЕЖДУ УЧИТЕЛИ, РОДИТЕЛИ И ОБЩЕСТВЕНОСТ СА ВАЖНИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ДОБРОТО ПАРТНЬОРСТВО МЕЖДУ УЧИТЕЛИ, РОДИТЕЛИ И ОБЩЕСТВЕНОСТ СА ВАЖНИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО

С празнична програма започна новата учебна година в ОУ „Елисавета Багряна“ в Сливен. Официален гост на събитието беше кметът Стефан Радев, който пожела на по-малките и големи ученици и техните учители много нови успехи, енергия и старание в учението.

„Щастлив съм, че днес заедно с вас ще съпреживеем емоциите от първия учебен ден.  Убеден съм, че заедно, родители, учители, общественост, можем да върнем култа към образованието, който навремето изведе България от пепелищата на подтисничеството на турското робство и я превърна в модерна европейска държава“, каза още в словото си кметът Радев. След официалната церемония, Стефан Радев посети класната стая на един от първите класове, където подари на малчуганите новия „Сливенски буквар“. „Днес за първи път прекрачвате училищния праг. Пред вас се разкрива един съвсем нов свят – на знанието и просвещението. Тук ще намерите втория си дом, нови приятели, вашите учители. Подайте им ръка, черпете от тях мъдрост и вървете заедно по пътя на знанието“, заяви пред най-малките ученици кметът.
Стефан Радев присъства и на церемонията по официалното откриване на настоящата учебна година на ПГХТ ,,Акад. Неделчо Неделчев”. Там той пожела на възпитаниците и преподавателите успешна съвместна работа в учебния процес. „Поздравявам ви за избора, който сте направили, защото професионалното образование е основният фактор, за който все повече говорим напоследък и е така важен за нашата страна. Освен това той ще ви разкрие много повече перспективи и ще разшири вашия кръгозор“, посочи в словото си кметът.

С официална церемония днес започна и новата академична година във Филиал Сливен към Медицински университет-Варна.
Пред студентите и академичния състав на висшето учебно заведение кметът Стефан Радев изтъкна значимата роля на образованието и все по-голямата необходимост от него.

,,Образованието е една от най-ценните инвестиции, която сте направили. Използвайте опита и познанията на вашите преподаватели, което ще е във ваша полза и ще ви превърне в добри и квалифицирани специалисти, които могат да се реализират навсякъде. Вярвам, че ще получавате все по-добро възнаграждение и оценка и в нашата страна”, заяви кметът Радев. Той обърна внимание и на все по-добрата работа и разширяване на дейността на филиала.

Общо 36 студенти, които ще се обучават в специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“, положиха „клетва на първокурсника“.

Гости на събитието бяха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев, областният управител Чавдар Божурски, заместник – кметът Пепа Чиликова, директори и управители на лечебни заведения в града, преподаватели, лекари и др.

Предишна НАПУСНА НИ ЛЕО
Следваща МЪЖ ВЛИЗА В ЗАТВОРА ЗА ДРОГА СЛЕД СПОРАЗУМЕНИЕ С ПРОКУРАТУРАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВК СЛИВЕН УЧАСТВА В ПРОЕКТ КЪМ ФОНДАЦИЯ „ИГРАЙ С РАЗВИТИЕ“

През юни стартира проекта „Аз спортувам“ № НПИМД-НЗ-053/2019 на Фондация „Играй с Развитие“,одобрен от ММС по програма Младежки дейности чл.10а от закона за Хазарта 2019г. Все по-често се наблюдава агресия

Новини Сливен

СЛИВНАЛИИТЕ АТАНАС М. И ЕМИЛ Т. ПОЛУЧИХА ПРИСЪДИ ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът наложи наказание от 5 год. „лишаване от свобода“ на Атанас М. (на 49г. от гр.Сливен). Той е подсъдим за това,

Новини Сливен

ИЗВЕСТНИЯТ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ГРОЗДЕ ГЕОРГИ ПЕНКОВ ОТБЕЛЯЗА ТРИФОН ЗАРЕЗАН НА ЛОЗОВИТЕ СИ МАСИВИ КРАЙ НИКОЛАЕВО

Известният производител на грозде Георги Пенков отбеляза празника Трифон Зарезан на своите лозови масиви от 400 дка край село Николаево. „Всички си пожелаваме една добра година за лозята и гроздето,