КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ВРЪЧИ ПОЧЕТЕН ПЛАКЕТ НА ВОЕННАТА БОЛНИЦА В СЛИВЕН ПО СЛУЧАЙ БЕЛЕЖИТАТА 100-ГОДИШНИНА
21.09.2023 679 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ВРЪЧИ ПОЧЕТЕН ПЛАКЕТ НА ВОЕННАТА БОЛНИЦА В СЛИВЕН ПО СЛУЧАЙ БЕЛЕЖИТАТА 100-ГОДИШНИНА

Кметът Стефан Радев бе гост на тържественото награждаване на военнослужещи и цивилни служители от състава на военната болница в Сливен. Тази година лечебното заведение, което е част от структурата на Военномедицинска академия, чества 100-годишен юбилей. В приветствието си към началника на болницата полк. д-р Илиян Комитов, медицинските екипи, гости и приятели градоначалникът отбеляза, че за сливналии лечебното заведение е гордост и през изминалите сто години са много хората, допринесли за неговото развитие, утвърждаване като база за лечение. Той изрази задоволство, че днес лечебното заведение продължава да се обновява и развива.

„Една от болниците, гръбнак в системата на здравеопазването, не само в Сливен, а и в Югоизточна България. Заслужавате огромната ни благодарност за всичко, което сторихте по време на COVID-пандемията! Тогава Военна болница-Сливен се прояви като един от стожерите и надеждите за всички нас, че ще оцелеем и ще преминем през този ад. Дължим го на вас, които работихте и продължавате да работите тук. Огромно благодаря!“, заяви още кметът Стефан Радев. По случай юбилея и за принос в развитието на здравните грижи и здравеопазването в общината, той връчи почетен плакет на полк. д-р Комитов. Кметът подари икона на Св. Йоан Рилски на реновираното инфекциозно отделение към военната болница. Икона на инфекциозното отделение подари и председателят на  Общински съвет-Сливен Димитър Митев, който бе сред официалните гости на награждаването.
На свой ред началникът на МБАЛ-Сливен към Военномедицинската академия полк. д-р Илиян Комитов благодари за оказаната чест. Той изрази благодарност към ръководството на Военномедицинската академия за подкрепата и отличието, за работата и отговорното отношение на неговите колеги, на целия личен състав на болницата и медицинските пунктове във военните формирования.

„Всичките постигнати резултати в работата ни, не биха били възможни без най-важното – човешкия капитал. Благодаря за вашата отдаденост, човешко отношение, емпатия, професионализъм и компетентност!“, заяви още началникът на лечебното заведение.
Честването на бележитата годишнина започна с освещаване и откриване на ремонтираната сграда на отделението по инфекциозни болести към болницата. Събитието уважиха министърът на отбраната проф. Тодор Тагарев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, началникът на Военномедицинска академия генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, зам.командирът на сухопътните войски генерал Николай Караиванов, директори на лечебни заведения и медицински екипи.

Сградата на инфекциозното отделение е построена през 1977 г. Обновяването й започва през 2020 г. Реновирането й е според най-съвременните стандарти за работа в инфекциозна среда, с нулеви вредни емисии за въздух и вода. Тя е сред малкото болнични структури в страната за лечение на инфекциозно болни, която осигурява максимален комфорт за пациентите и персонала.

Предишна ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ - СЛИВЕН ПОЧЕТЕ 1 ВЕК МБАЛ-СЛИВЕН, КЪМ ВМА-СОФИЯ
Следваща КМЕТЪТ РАДЕВ: ПРОДЪЛЖАВАТ ИНВЕСТИЦИИТЕ В ГОЛЕМИТЕ КВАРТАЛИ, ГОТОВИ СМЕ С ЧЕТИРИ НОВИ ПРОЕКТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

3 Г. И 4 М. ЗАТВОР ЗА ХРИСТО И., КОЙТО ОГРАБИ ЦВЕТАРКА НА КООПЕРАТИВНИЯ ПАЗАР В СЛИВЕН

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът наложи наказание от 3 г. и 4 м. „лишаване от свобода“   на Христо И. Той е обвинен за това, че

Новини Сливен

УНИКАЛНАТА ВИСОКОИНТЕНЗИВНА МАГНИТОТЕРАПИЯ НА „ТОП МЕДИК“ ВРЪЩА КЪМ НОРМАЛНИЯ ЖИВОТ

Клиника Топ Медик – Ямбол предоставя възможност на всички медицински лица от областта и регионана Сливен и Ямбол,  да проведат безплатни процедури с Високоинтензивен магнит за възстановяване след прекарана Covid

Новини Сливен

ВЪВЕЖДАТ СЕ НОВИ МЕРКИ СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ИНФЕКЦИИТЕ, ПРИЧИНЕНИ ОТ КОРОНАВИРУС

Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, издадена на 20 март 2020 г., от 00,00 часа на 21 март се въвеждат нови противоепидемични мерки в страната. Забраняват се посещенията