КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ВРЪЧИ КУПИТЕ „СТЕФКА СПАСОВА“ НА ПЪРВИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО АКРОБАТИКА
юли 2, 2023 795 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ВРЪЧИ КУПИТЕ „СТЕФКА СПАСОВА“ НА ПЪРВИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО АКРОБАТИКА

Отборът на Украйна и два отбора на България – на Клуб „Нефтохимик 2011“ – Бургас“ и на Клуб „Стефан Данчев“ – Сливен, станаха първите носителите на Купата „Стефка Спасова“ – голямата награда на Международния турнир по акробатика на името на първата световна шампионка в спортната дисциплина при двойките за жени през 1974 година.

Кметът Стефан Радев връчи наградите на треньорите на отличените отбори заедно с ваучери – парични премии от 1000, 500 и 300 евро, осигурени от Община Сливен. Носителите на специалната награда бяха излъчени от професионалното жури на турнира, в чийто състав бяха авторитетни имена в акробатиката от страната и от останалите държави – участнички: Гърция, Израел, Португалия, Турция и Украйна. Купата „Стефка Спасова“ е колективен приз за състезателите и наставниците им за постигнатите високи резултати, майсторство и артистичност при изпълненията. Отличието представлява статуетка от липово дърво на двойка акробати. Статуетките са изработени от сливенски дърворезбар и представляват реплика на наградата, която Стефка Спасова и партньорката й в спорта Калинка Лечева са получили при извоюването на златото на първия световен шампионат по акробатика.

Преди това бяха обявени победителите в съчетанията при отделните възрастови групи. Първенците получиха медалите си от Калинка Лечева, внучката на Стефка Спасова и изявени дейци на спорта.

Награждаването на 1 юли вечерта премина с много емоции, възгласи и аплаузи. Имаше прегръдки и сълзи на радост. То бе кулминацията на Първия международен турнир по акробатика „Стефка Спасова“ в Сливен, в който участваха 350 деца и младежи от 13 клуба на шест държави. Основен организатор на двудневната надпревара бе Сливенският клуб по акробатика „Стефан Данчев“ с треньор Виолета Бинева и пом. треньор Елеонора Петрова, с подкрепата на Община Сливен. Състезатели и гости дадоха отлична оценка за създадената организация на събитието и заявиха желание отново да посетят красивия ни град. Кметът Радев заяви, че Общината ще подкрепя и занапред Клуб „Стефан Данев“, включително и за превръщането на международния турнир в традиция.

Предишна МИНЧО АФУЗОВ, КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН: ОЧАКВАМ ШИРОКА ПОЛИТИЧЕСКА ПОДКРЕПА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОВЕДЕ СЕ ПОРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКАТА ЕПИЗООТИЧНА КОМИСИЯ

На днешното заседание на Общинската епизоотична комисия, проведено по заповед на Областния управител, бяха обсъдени рисковете и мерките като превенция от разпространение на птичи грип и африканска чума по свинете

Новини Сливен

ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛИ, ПЛАНИНСКИ СПАСИТЕЛИ И АРМЕЙЦИ ЩЕ ОБХОДЯТ БАЛКАНА ЗА БОЛНИ ДИВИ ПРАСЕТА

Най-посещаваните местности в Балкана над Сливен ще бъдат обходени за установяването на мъртви диви прасета и извършване на указаните процедури за дезинфекция на местата, реши на последното си заседание Областната

Новини Сливен

СЕДЕМ ДЕНОНОЩИЯ АРЕСТ ЗА ПОРЕДНИЯ ХУЛИГАН, ПУСКАЛ СИЛНА МУЗИКА

36 -годишен мъж е задържан в РУ-Сливен за хулиганство. Полицейски служители се отзовават на сигнал за силна музика на 3 май, в 00:30 часа, на улица „Балатон” в град Сливен.