КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: БЮДЖЕТЪТ ЗА 2020 ГОДИНА НАДГРАЖДА ПОСТИГНАТОТО ДО МОМЕНТА
януари 30, 2020 911 Прегледи

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: БЮДЖЕТЪТ ЗА 2020 ГОДИНА НАДГРАЖДА ПОСТИГНАТОТО ДО МОМЕНТА

С 27 гласа „за“ местният парламент прие на днешното си редовно заседание бюджета на община Сливен за 2020 година.
По думите на кмета Стефан Радев проектобюджетът за настоящата година затвърждава и надгражда постигнатото до момента, по отношение на стабилизирането на финансовото състояние на общината.
„Убеден съм, че обединени, проявявайки благоразумие и отговорност, ще продължим да следваме политиката си, насочена към финансовия интерес на цялата община, така че всички ние като граждани, да се справяме с предизвикателствата“, допълни Стефан Радев.

Близо 118 млн. лв. ще реализира Община Сливен тази година. В сравнение с първоначалния план за 2019 г. , се наблюдава нарастване с 8,3 %. Приблизително 58 млн. лв. се очаква да бъдат насочени в сферата на образованието, нарастването е с около 17 %. Над 5 млн. лв. са средствата за здравеопазване. За осигуряване на социалните дейности на общината са предвидени над 8 млн. лв.

По време на днешната сесия подкрепа получиха и няколко предложения, свързани с разпореждане с общинска собственост, сред които Наредба за условия и реда за установяване жилищните нужди на граждани, настаняване под наем и продажба на общински жилища, Стратегия за управление на общинската собственост в периода 2020-2024 г., Годишната програма за управление и разпореждане с общински имоти за настоящата година. Беше утвърден и списъкът на общинските жилища по предназначение за 2020 г.

Общинските съветници гласуваха и определянето на представител на Община Сливен за участие в Общото събрание на Асоциация по ВиК в област Сливен, както и начина на гласуването му.
В рамките на заседанието бяха избрани и съставите на обществените комисии за избор на носителите на годишните традиционни награди на Община Сливен – „Добри Чинтулов“, „Добри Желязков“, „Д-р Иван Селимински“, „Аргира Жечкова“ и наградата „Милосърдие“. Местният парламент разгледа и прие също състава на комисиите по символика и по стипендиите към общинския съвет, както и избор на Управителен съвет на Общински фонд „Култура“.

Беше приета и Програмата за работата на Общински съвет-Сливен през първото тримесечие на тази година.
Определянето на размера на трудовите възнаграждения на кметовете на кметства, считано от 1 януари 2020 г. като точка от дневния ред, също получи необходимата подкрепа.

В хода на сесията бяха гласувани и обичайните разпоредителни сделки с общинско имущество, одобряване на подробни устройствени планове, прекратяване на собственост и отпускане на финансови помощи на граждани.

Предишна 21-ГОДИШЕН ШОФЬОР ОТ КОТЕЛ БЛЪСНА СМЪРТОНОСНО ЧУЖДЕНЕЦ
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ Е ЛЕКТОР В ОБУЧЕНИЕ ЗА НОВОИЗБРАНИ КМЕТОВЕ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН С ПЛАН ЗА ПРИВЛИЧАНЕ НА ПОВЕЧЕ ТУРИСТИ

Община Сливен проведе обществено обсъждане на концепция за развитие на туризма в региона. Концепцията е свързана с реализацията на проект „Интегриран проект за развитие на туризма и подобряване на културната

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА ЗАЧЕСТИЛИ ОПИТИ ЗА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ

Днес в ОДМВР-Сливен са постъпили сигнали на граждани за направен опит да бъдат измамени. Схемата е оказване на помощ на полицията при залавяне на телефонни измамници, но е обърната. Първо

Новини Сливен

ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА ЗА ИЗВЪРШИТЕЛ НА ГРАБЕЖ В СЛИВЕН

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, след постигнато споразумение в съдебно заседание, бе наложено ефективно наказание от 2 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Коста