КМЕТЪТ РАДЕВ ПРЕДСТАВИ ПРОЕКТА ЗА ИНДУСТРИАЛНИЯ ПАРК ПРЕД ЛИДЕРИ В ИНДУСТРИЯТА
08.12.2023 1052 Прегледи

КМЕТЪТ РАДЕВ ПРЕДСТАВИ ПРОЕКТА ЗА ИНДУСТРИАЛНИЯ ПАРК ПРЕД ЛИДЕРИ В ИНДУСТРИЯТА

Кметът Стефан Радев представи проекта на Общината за индустриалния парк в Сливен на престижно събитие с участието на лидерите в българската индустрия. Това стана на церемония за връчване на годишните награди „Фабрика на годината“, състояла се на 7 декември вечерта в Пловдив.

Поканата към сливенския кмет бе отправена, тъй като индустриалните паркове, конкретно – в Бургас и Сливен, са нови дестинации и се определят като горещи точки за бъдещото индустриално развитие на България, по думите на Георги Стоев от „Trakia Tech“.

Стефан Радев разказа за свършената работа през последните години за създаването на парка от 2500 дка, както и за напредналата дейност по първия етап от проекта за изграждане на довеждащата инфраструктура върху терен от 450 дка. „Кандидатствали сме за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост и наистина очакваме подкрепа. Целта е да създадем такива удобства, че инвеститорите да могат да проектират буквално на втория ден“, допълни той. Кметът Радев подчерта, че Сливен е първият индустриален град в страната, а общината – най-голямата по територия в България. „Искаме да осигурим условия за летящ старт на инвеститорите при нас“, заяви още той. Сливенският градоначалник получи поздравления за идеята, а Георги Стоев подчерта, че няма друг индустриален парк с такава площ и възможности за привличане на инвеститорския интерес.

На събитието присъства и управителят на „Индустриален парк – Сливен“ Соломон Москона. Участниците получиха рекламни брошури на парка.

Годишните награди „Фабрика на годината“ са събитие, което поощрява най-иновативните и устойчиви предприятия. Организатори са вестник „Капитал“ в партньорство с  „Trakia Tech“ и община Пловдив.

Забележка: Снимките са от разпространения от в. „Капитал“ видеоматериал от събитието в YouTube.

Предишна ДЕЯН ДЕЧЕВ СТАНА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА ЗА ПРИЯТЕЛСТВО С КРАЛСТВО ЙОРДАНИЯ
Следваща СЪВЕТЪТ ЗА НАМАЛЯВАНЕ РИСКА ОТ БЕДСТВИЯ ПРОВЕДЕ ВТОРОТО СИ РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ШОФЬОР С ФАЛШИВА КНИЖКА Е ХВАНАТ В БАЛКАНА

Водач с фалшива гръцка шофьорска книжка е хванат от патрулен полицейски екип на 31 юли в село Градец. 27-годишният Р.Р., водач на лек автомобил „Опел Астра“, при проверката представя на

Новини Сливен

ПЛАНИРАНО СПИРАНЕ НА ВОДОПОДАВАНЕТО В КВ. РЕЧИЦА НА 10.03.2023 Г.

„Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че във връзка с изпълнението на строително-монтажните работи за обект: “Изграждане и реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа и съпътстващите ги

Новини Сливен

НА ДРАМАТИЧЕН ПЛЕНУМ БСП – СЛИВЕН СЕ ОБЯВИ СРЕЩУ ГЛАСУВАНЕТО С ХАРТИЯ

БСП – Сливен се обяви срещу гласуването с хартия и на практика застана срещу позицията на националното ръководство на партията. Това се случи в четвъртък вечерта, по време на драматичен