КМЕТЪТ РАДЕВ НА РЕГИОНАЛНАТА СРЕЩА „МЛАДИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ“: ГОРД СЪМ, ЧЕ НАШИТЕ ДЕЦА СЕ ВКЛЮЧВАТ В ТЕЗИ РОДОЛЮБИВИ ДЕЙНОСТИ
23.06.2023 957 Прегледи

КМЕТЪТ РАДЕВ НА РЕГИОНАЛНАТА СРЕЩА „МЛАДИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ“: ГОРД СЪМ, ЧЕ НАШИТЕ ДЕЦА СЕ ВКЛЮЧВАТ В ТЕЗИ РОДОЛЮБИВИ ДЕЙНОСТИ

Регионална среща на клубовете „Млади възрожденци“ събра на 23 юни в зала „Сливен“ деца и ученици, учители и директори от 14 детски градини от града и 32 училища в областта. Клубовете са изградени през годините по инициатива на Общобългарския комитет „Васил Левски“, с подкрепата на Министерството на образованието. А образователните институции и техните възпитаници бяха специално поздравени от гостите на събитието за това, че в община Сливен и областта е развита най-голямата по обхват структура в страната от 76 клуба „Млади възрожденци“ с 1 058 участници.

Изключително горд съм, че в нашата област има най-много клубове „Млади възрожденци“ и че нашите най-малки съграждани се включват с толкова енергия и въодушевление в тези родолюбиви дейности“, заяви кметът Стефан Радев, домакин на събитието. „Искам още веднъж да кажа на нашите ученици, че имаме много с какво да се гордеем като град, като регион. Има много с какво да се гордеем като българи и съм сигурен, че участието на вас, деца, спомага за развитието ви като личности, за изграждането на умения за работа в екип, но и за насърчаването на родолюбието и любовта към традициите, към нашата история и култура, към България“, заяви още Радев и благодари на Общобългарския комитет „Васил Левски“ и председателя му Васил Василев, на учителите и на всички граждани, които оказват подкрепа и поощряват инициативата.

Регионалната среща е заключително събитие от дейността на „Млади възрожденци“ през настоящата учебна година. През изминалите месеци сливенските деца се представиха достойно в национални кампании и в конкурса „Аз съм Левски“, изучаваха историята на своя роден край, организираха множество благотворителни акции в помощ на свои връстници и на възрастни граждани, запознаха се с богатите експозиции на музеите, привлякоха свои връстници в различни инициативи. От сцената на залата участниците в клубовете от Сливен и Котел развълнуваха присъстващите с талантливи музикални и танцови изпълнения.

Клубовете получиха покана от Васил Василев да посетят столицата, за да видят новата мултимедийна експозиция с добавена реалност „Изповедта на Апостола“, създадена по повод 150-годишнината от гибелта на Васил Левски. Началникът на РУО Кристияна Станкова благодари на учителите и децата и припомни думите на Левски, че „да бъдем равни на другите европейски народи, зависи само от нашите задружни усилия“.

По традиция на регионалната среща децата и учениците имаха възможност да се запознаят с мотивираща личност, със значими постижения, донесли слава и престиж на страната ни. Техен специален гост бе Нешка Робева, която поколения ще помнят като създателя на феномена „български златни момичета“, а спортната общност ще я титулува като най-добрия треньор в света по художествена гимнастика.

Емоциите на празника бяха споделени от председателя на Общинския съвет Димитър Митев, зам. кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, почетния председател на Общинския комитет „Васил Левски“ Дора Ескидарова. Община Сливен и занапред ще оказва подкрепа на клубовете „Млади възрожденци“ и ще продължи да популяризира дейността им, като привлече интереса на децата и учениците към историята на първото светско училище в Сливен, в което е преподавал Добри Чинтулов. Обсъждат се възможности за възстановяването на сградата на взаимното училище.

Регионалната среща бе организирана от РУО в партньорство с Община Сливен, съвместно с Общобългарския комитет „Васил Левски“, общинските комитети в Сливен и Котел.

Предишна В НАЙ-БУДНИЯ РАЙОН - СЛИВЕН СА УЧРЕДЕНИ НАЙ-МНОГО КЛУБОВЕ "МЛАДИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ" У НАС
Следваща АНСАМБЪЛ "СЛИВЕН" ЗАПИСА ДЕСЕТ НОВИ ВИДЕОКЛИПА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МАРИНЧО ХРИСТОВ: ИСКАМ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН НАЙ-ПОСЛЕ ДА ЗАРАБОТИ ЗА ИСТИНСКИТЕ НУЖДИ НА ВСИЧКИ НАС

  Повеждам промяната на Сливен с най-чисти намерения и решен да променя досега действащото статукво в града и общината! Докато ни подвеждат с измислени класации, статистики и крайно спорни награди

Новини Сливен

52 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

3146 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа. За последното денонощие са направени общо 7244 PCR теста. Това показват данните в Националната информационна система. Общият брой на

Новини Сливен

ПРОГРАМА НА „УЧИЛИЩЕ ЗА ЗДРАВЕ“ КЪМ МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ“ ЗА АПРИЛ, МАЙ И ЮНИ

Здравно-консултативният център за майчино и детско здраве към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен организира лекции към „Училище за здраве – за бременни жени, майки и деца“ и през месеците