КМЕТЪТ РАДЕВ НА РЕГИОНАЛНАТА СРЕЩА „МЛАДИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ“: ГОРД СЪМ, ЧЕ НАШИТЕ ДЕЦА СЕ ВКЛЮЧВАТ В ТЕЗИ РОДОЛЮБИВИ ДЕЙНОСТИ
юни 23, 2023 798 Прегледи

КМЕТЪТ РАДЕВ НА РЕГИОНАЛНАТА СРЕЩА „МЛАДИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ“: ГОРД СЪМ, ЧЕ НАШИТЕ ДЕЦА СЕ ВКЛЮЧВАТ В ТЕЗИ РОДОЛЮБИВИ ДЕЙНОСТИ

Регионална среща на клубовете „Млади възрожденци“ събра на 23 юни в зала „Сливен“ деца и ученици, учители и директори от 14 детски градини от града и 32 училища в областта. Клубовете са изградени през годините по инициатива на Общобългарския комитет „Васил Левски“, с подкрепата на Министерството на образованието. А образователните институции и техните възпитаници бяха специално поздравени от гостите на събитието за това, че в община Сливен и областта е развита най-голямата по обхват структура в страната от 76 клуба „Млади възрожденци“ с 1 058 участници.

Изключително горд съм, че в нашата област има най-много клубове „Млади възрожденци“ и че нашите най-малки съграждани се включват с толкова енергия и въодушевление в тези родолюбиви дейности“, заяви кметът Стефан Радев, домакин на събитието. „Искам още веднъж да кажа на нашите ученици, че имаме много с какво да се гордеем като град, като регион. Има много с какво да се гордеем като българи и съм сигурен, че участието на вас, деца, спомага за развитието ви като личности, за изграждането на умения за работа в екип, но и за насърчаването на родолюбието и любовта към традициите, към нашата история и култура, към България“, заяви още Радев и благодари на Общобългарския комитет „Васил Левски“ и председателя му Васил Василев, на учителите и на всички граждани, които оказват подкрепа и поощряват инициативата.

Регионалната среща е заключително събитие от дейността на „Млади възрожденци“ през настоящата учебна година. През изминалите месеци сливенските деца се представиха достойно в национални кампании и в конкурса „Аз съм Левски“, изучаваха историята на своя роден край, организираха множество благотворителни акции в помощ на свои връстници и на възрастни граждани, запознаха се с богатите експозиции на музеите, привлякоха свои връстници в различни инициативи. От сцената на залата участниците в клубовете от Сливен и Котел развълнуваха присъстващите с талантливи музикални и танцови изпълнения.

Клубовете получиха покана от Васил Василев да посетят столицата, за да видят новата мултимедийна експозиция с добавена реалност „Изповедта на Апостола“, създадена по повод 150-годишнината от гибелта на Васил Левски. Началникът на РУО Кристияна Станкова благодари на учителите и децата и припомни думите на Левски, че „да бъдем равни на другите европейски народи, зависи само от нашите задружни усилия“.

По традиция на регионалната среща децата и учениците имаха възможност да се запознаят с мотивираща личност, със значими постижения, донесли слава и престиж на страната ни. Техен специален гост бе Нешка Робева, която поколения ще помнят като създателя на феномена „български златни момичета“, а спортната общност ще я титулува като най-добрия треньор в света по художествена гимнастика.

Емоциите на празника бяха споделени от председателя на Общинския съвет Димитър Митев, зам. кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, почетния председател на Общинския комитет „Васил Левски“ Дора Ескидарова. Община Сливен и занапред ще оказва подкрепа на клубовете „Млади възрожденци“ и ще продължи да популяризира дейността им, като привлече интереса на децата и учениците към историята на първото светско училище в Сливен, в което е преподавал Добри Чинтулов. Обсъждат се възможности за възстановяването на сградата на взаимното училище.

Регионалната среща бе организирана от РУО в партньорство с Община Сливен, съвместно с Общобългарския комитет „Васил Левски“, общинските комитети в Сливен и Котел.

Предишна В НАЙ-БУДНИЯ РАЙОН - СЛИВЕН СА УЧРЕДЕНИ НАЙ-МНОГО КЛУБОВЕ "МЛАДИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ" У НАС
Следваща АНСАМБЪЛ "СЛИВЕН" ЗАПИСА ДЕСЕТ НОВИ ВИДЕОКЛИПА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВЛАДИМИР РУСЕВ: ГЛАСУВАЙТЕ, ВРЕМЕ Е ЗА ДРУГО!

Уважаеми съграждани и жители на област Сливен, В края сме на предизборната кампания. За разлика от предишната, когато противоепидемичните мерки не позволяваха срещите на живо, през тази, имахме възможност да се видим с много от вас,

Новини Сливен

ДЪЖД ОТ МЕДАЛИ ЗА МЛАДИ СЪСТЕЗАТЕЛИ НА СЛИВЕН

На VIII-та Европейска кохай купа по Шотокан Карате-До на SKDUN, провела се в Полша на 13 април 2018, младите надежди на КБИ „Грифон“ завоюваха общо 13 медала – 1 златен,

Новини Сливен

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК СТЕФАН ПАСКОВ ВОДИ 10 ДУШИ ОТ СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ ЗА УЧРЕДИТЕЛНОТО СЪБРАНИЕ НА ПАРТИЯ „ИЗПРАВИ СЕ БЪЛГАРИЯ“

Инициативен комитет ще започне създаването на политическа партия „Изправи се България“, съобщиха от движението „Изправи се.БГ“ Учредителното събрание ще се проведе от 16:00 ч. в НДК, клуб „Перото“. Sliveninfo научи,