КМЕТЪТ РАДЕВ НАГРАДИ УЧЕНИЦИ-МЕДАЛИСТИ ОТ МЕЖДУНАРОДНИ И НАЦИОНАЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ
24.05.2024 351 Прегледи

КМЕТЪТ РАДЕВ НАГРАДИ УЧЕНИЦИ-МЕДАЛИСТИ ОТ МЕЖДУНАРОДНИ И НАЦИОНАЛНИ СЪСТЕЗАНИЯ

53 деца, получили отличия на международни и национални състезания, олимпиади и конкурси, с високи постижения в науката, изкуството и спорта, бяха наградени от кмета Стефан Радев на специална церемония, включена в програмата на Общината по повод 24 май.

Бяха наградени и училищата победители, които по-рано през месеца участваха в общоградското състезание „Пиша и чета правилно“. Те получиха парични награди, осигурени от Община Сливен.

„Тези награди, които получават нашите деца за това състезание, са един ярък пример за това какво една община може да прави за своите деца. Това не е жест на ласкателство, това е жест на искреност, защото благодарение на състезанието, благодарение на господин Радев и екипа му, бяха провокирани сливенските училища да се съревновават, да учат повече, колегите да бъдат провокативни. Затова всички ние трябва да подкрепяме и да участваме активно в подобни инициативи, защото така ще направим децата на Сливен по-знаещи, по-щастливи, по-можещи. Благодарности на Община Сливен!“, заяви директорът на ОУ „Христо Ботев“ Денко Делчев.

На събитието със свои изпълнения поздрав отправиха и децата от проекта „Музиката вместо улицата“ с ръководител маестро Георги Калайджиев.

Програмата на Община Сливен по повод празничния 24 май продължи с концерт на Професионален фолклорен ансамбъл „Стралджа“ и Ансамбъл за народни песни и танци Сливен.

Вечерта ще приключи с дрон-шоу и концерт на българските тенори Георги Петров, Росен Ненчев и Михаил Михайлов. На сцената на централния градски площад ще излезе и любимата на поколения група „Тоника СВ“.

Предишна КОТЕЛ ПРАЗНУВА! ТЪРЖЕСТВЕНО ШЕСТВИЕ НА ЗНАНИЕТО, ДУХОВНОСТТА И МЛАДОСТТА БЕЛЯЗА 24 МАЙ
Следваща ТЪРЖЕСТВЕНО ШЕСТВИЕ ПО ПОВОД 24 МАЙ В ГР. НОВА ЗАГОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В СЛИВЕН БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД ВЛИЗА В БИТКАТА ЗА ПАРЛАМЕНТ С ПЪЛНА ЛИСТА ОТ 12 КАНДИДАТИ ЗА ДЕПУТАТИ

Български възход внесе документи за регистрация в РИК – Сливен на пълна листа с 12 кандидати за депутати. Групата бе водена от Димитър Балъкчиев, областен председател на партията. Водач на

Новини Сливен

ЮБИЛЕЕН ПЛАКЕТ, ФОТОТИПНО ИЗДАНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА НА КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ /1879г./ И НА КОНСТИТУЦИЯТА НА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ /1911г./ ПОЛУЧИ РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ” ОТ ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

На 9 май 2019г., г-жа Цвета Караянчева – председател на 44-то Народно събрание, при посещението си в гр.Сливен по повод проявите на XXI Национален фестивал на детската книга – Сливен,

Новини Сливен

ТАЗГОДИШНОТО ИЗДАНИЕ НА „БАЛКАНЪТ ПЕЕ И РАЗКАЗВА“ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 10 ЮНИ В ГРАД ТВЪРДИЦА

Тазгодишното издание на празника на балканските градове Котел, Елена, Дряново, Трявна, Гурково и Твърдица – „Балканът пее и разказва“, ще се проведе на 10 юни, а домакин ще бъде град