КМЕТЪТ РАДЕВ ЗАМИНАВА НА РАБОТНО ПОСЕЩЕНИЕ В МАЙНЦ, КЪДЕТО ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН ОПИТЪТ С ВЪЗОБНОВЯЕМИ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ

КМЕТЪТ РАДЕВ ЗАМИНАВА НА РАБОТНО ПОСЕЩЕНИЕ В МАЙНЦ, КЪДЕТО ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН ОПИТЪТ С ВЪЗОБНОВЯЕМИ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ

Кметът на Община Сливен Стефан Радев ще участва в работно посещение от 6 до 9 ноември в град Майнц, Германия. Визитата е по покана на Даниел Гар, почетен консул на България в Германия и председател на Управителния борд на Общинската комунална компания – Майнц /Mainzer Stadtwerke AG/. Компанията отговаря за предоставянето на електрозахранване, газоснабдяване, водоснабдяване, улично осветление, обществен транспорт, производство на ел. енергия, включително от възобновяеми източници, извозване и преработка на отпадъци и други услуги на територията на общността.

По време на визитата са предвидени срещи с ръководството на град Майнц и управленския екип на компанията. На място ще бъдат разгледани изпълнени проекти и ще бъдат представени теми от интерес за българските общини, в това число отнасящи се до нови водородни инсталации, фотоволтаични и вятърни инсталации, системи за обработка и използване на отпадъци.

Поканата от г–н Дар бе отправена чрез Националното сдружение на общините в Република България. В четиридневното посещение ще участват кметове на още няколко общини. Целта е да се създадат нови контакти с партньори от Германия, да се обменят практики и решения, които насърчават развитието на технологиите, допринасят за устойчива икономика и за борбата с изменението на климата.

Майнц е пристанище на река Рейн и главен град на провинция Райнланд – Пфалц, населението му е от близо 210 000 души. Според някои източници, в него живеят близо 22 000 българи. Провинцията е дом на множество водещи индустриални концерни и компании, създаващи продукция с висока добавена стойност в областта на химията, фармацията, машиностроенето.

Почетният консул Даниел Грей бе избран преди две години от българското правителство заради високия авторитет и популярност в родината си. Той се ангажира да съдейства за обмен и партньорство в областта на икономиката, търговията, културата и образованието. Познава България отдавна, съпругата му е наша сънародничка.

 

Предишна ПЪРВА “КРИСТАЛНА ЛИРА” ЗА СЛИВЕН
Следваща УЧАСТВАЙТЕ В НОВИЯ НИ КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „ДОМАШНОТО ОГНИЩЕ“

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЦВЕТЯ И ЗАПАЛЕНИ СВЕЩИ В ПАМЕТ НА Д-Р ИЛИАНА ИВАНОВА

Лекари, медицински сестри и граждани на Сливен почетоха тази вечер паметта на д-р Илиана Иванова, която в петък вечерта почина, покосена от коронавируса.  43-годишната лекарка бе инфекционист в Инфекциозното отделение

Новини Сливен

МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН SAMSUNG S9 Е ОТКРАДНАТ ОТ ЛЕКА КОЛА В СЕЛО МЕДВЕН

Кражба от лек автомобил разследват криминалисти на РУ-Котел. За времето от 15,40 до 16,15 часа на 24 март неизвестен извършител е откраднал мобилен телефон „Samsung S9“ и сумата от 80

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ПИЯН ШОФЬОР НА МЕРЦЕДЕС В СЛИВЕН

Полицейски служители са установили водач на МПС с алкохол 1,99 промила. На 5 октомври, в 19,45 часа, на бул. „Ст.Стамболов“ е извършена проверка на 42-годишния М.Ш. от село Драгоданово, водач