КМЕТЪТ ОТНОВО ВНАСЯ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ИНДУСТРИАЛНАТА ЗОНА, ИЗГОТВЕНО Е ЗАДАНИЕТО ЗА ПРОЕКТИРАНЕ НА ПЪРВИЯ ЕТАП
09.03.2023 1809 Прегледи

КМЕТЪТ ОТНОВО ВНАСЯ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА ИНДУСТРИАЛНАТА ЗОНА, ИЗГОТВЕНО Е ЗАДАНИЕТО ЗА ПРОЕКТИРАНЕ НА ПЪРВИЯ ЕТАП

Кметът Стефан Радев отново ще внесе предложение в Общинския съвет  за създаване на търговско дружество, което да координира основно дейността и експлоатацията на бъдещия индустриален парк в Сливен. Това стана ясно по време на днешния брифинг на сливенския градоначалник. Той отново изрази съжаление, че предложението не бе прието от Общинския съвет на последната сесия, защото проектът за индустриалната зона е ключов за бъдещето на региона.

„Това е начинът да се засили интереса към Сливен като дестинация за инвестиции от местния и външния бизнес и да предложим атрактивен продукт на пазара. Шанс е за увеличаване на доходите и повече добре платени работни места, което не става по пътя на увеличението на минималната работна заплата. Конкуренцията между работодателите е това, което увеличава доходите и производителността на труда.“, каза Радев.

Той информира, че е готово заданието за проектиране на инженерната инфраструктура на първия етап от бъдещия индустриален парк. В момента се разглежда от експерти и след финализирането ще се възложат техническите проекти.

Кметът припомни, че работата по проекта за бъдеща индустриална зона започна преди повече от три години с изработването на Подробен устройствен план за територията на летище „Бършен“. Големината й е 2 500 дка. Разделена е на три части. Най-голямата част от нея включва пистата за излитане, която ще бъде запазена. Останалите територии са разделени на две части по 500 дка всяка. Заданието за  проектиране е изготвено за едната от тях и е първия етап от дейностите, с изграждане на необходимата инфраструктура.

Учредяването на търговско дружество е едно от условията за регистрация на Индустриалната зона в списъка на индустриалните паркове. Така Общината ще има възможност да кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по Плана за възстановяване и устойчивост, свързана с развитие на индустриалните зони и паркове в България.

 

 

Предишна ЦЕНАТА НА ВОДАТА НА ПОЛИВАНЕ В СЛИВЕНСКО СЕ ВДИГА НА 15,54 ЛВ.
Следваща ПЛАНИРАНО СПИРАНЕ НА ВОДОПОДАВАНЕТО В КВ. РЕЧИЦА НА 10.03.2023 Г.

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РОДИТЕЛИТЕ ДА НЕ СЕ ПОДДАВАТ НА ЗЛОВРЕДНИ ВНУШЕНИЯ, ПРИЗОВАВА СТЕФАН РАДЕВ – КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА СЛИВЕН ОТ ГЕРБ

Скъпи съграждани, Днес някой злонамерено е разпространил фалшивата новина, че две деца са били изведени от училищата „Братя Миладинови и Юрий Гагарин“ в Сливен. Това е довело до психоза сред

Новини Сливен

ГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА ТШ „ALL STEPS – ВСИЧКИ СТЪПКИ“ В НОВА ЗАГОРА

Всяка година през месец май – изпълнен с множество празници, един грандиозен спектакъл събира на сцената на НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“ многобройни танцьори – любители на народното танцово

Новини Сливен

ЕТНОКУЛТУРНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА НАСЕЛЕНИЕТО В ОБЛАСТ СЛИВЕН КЪМ 7 СЕПТЕМВРИ 2021 ГОДИНА

Окончателни данни Етнокултурните характеристики на населението са обект на наблюдение от началото на 135-годишната история на преброяванията в страната. При първите преброявания, проведени в края на ХІХ век (1887 и