КМЕТЪТ НА ЯМБОЛ ПОЗДРАВИ СЪПРУГ И СЪПРУГА, КОИТО СА СЕМЕЙСТВО ОТ 66 ГОДИНИ

КМЕТЪТ НА ЯМБОЛ ПОЗДРАВИ СЪПРУГ И СЪПРУГА, КОИТО СА СЕМЕЙСТВО ОТ 66 ГОДИНИ

В Международната седмица на брака и в Деня на любовта кметът Валентин Ревански се срещна с едно от най-възрастните семейства в Ямбол.

Дженко Михов и Станка Пенева са сключили брак преди повече от шестдесет и шест години. Запознава ги техен общ приятел.

Дългогодишната служителка на тъкачна фабрика „Тунджа“ споделя, че семейството е едно цяло и двамата с нейния съпруг не могат да се оплачат от нищо. „В Ямбол живеят хубави хора, а градът ни в последно време се е разкрасил. Когато изляза, виждам млади хора с колички и ми е много драго. Животът е прекрасен!“, допълни още Станка.

Нейният съпруг Дженко дълги години е бил шивач в трудово-производителна кооперация „Петър Момчилов“. Изключително позитивни и щастливи заедно, те се радват на двете си деца, двамата внуци, една внучка и един правнук. Гордеят се с техните постижения и разказват с носталгия и любов за своето минало.

Разкриват и тайната за дълъг семеен живот – трябва доверие, търпение и взаимно уважение. Днес Станка е на 88 години, а нейният съпруг Дженко –  на 94.

Валентин Ревански благодари на семейството за гостоприемството, пожела на дългогодишните брачни партньори здраве, семеен уют, още дълги години щастие и им подари желан от тях подарък – готварска печка.

Международната седмица на брака се чества в България вече единадесет години, а община Ямбол се включва с подобна инициатива за първи път.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ДВАМА МЛАДЕЖИ СА ОБИРДЖИИТЕ НА ОСЕМТЕ АВТОМАТА ЗА КАФЕ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ОБЩИНА ЯМБОЛ СЕ ОТКАЗВА ОТ ЗАЕМА ОТ 9 МЛН. ЕВРО, НЕИЗГОДЕН Е

Окончателно е прекратена процедурата по облигационния заем от 9 млн. евро. Това стана с решение на Общински съвет-Ямбол, по предложение на кмета Валентин Ревански, съобщиха от пресцентъра на общината. Причината е, че

Новини Ямбол

ЯМБОЛ ЩЕ ИМА ПАМЕТНИК НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ ПО ПРОЕКТ НА СКУЛПТОРА ЛЮБОМИР ДОБРЕВ

В сградата на Община Ямбол се проведе среща на кмета Валентин Ревански, неговия заместник Енчо Керязов и общински служители със скулптора Любомир Добрев по повод изработването на бюст-паметник на Васил

Новини Ямбол

МУЗИКАЛНИТЕ ПРАЗНИЦИ „ЗЛАТНАТА ДИАНА“ СЪБИРАТ ОТНОВО НА ЯМБОЛСКА СЦЕНА ВИРТУОЗИ ОТ СВЕТОВНА ВЕЛИЧИНА

В 2019 г. музикалното събитие „Златната Диана“ отново отправя предизвикателство към почитателите на класическата музика с амбициозна и изключителна разнообразна програма. В четирите дни на фестивала от 21 до 24