КМЕТЪТ НА ЯМБОЛ: ОРКЕСТЪР ДИАНАПОЛИС НЯМА ДА СЕ ЗАКРИВА, А ЩЕ СЕ РАЗВИВА
юни 30, 2020 416 Прегледи

КМЕТЪТ НА ЯМБОЛ: ОРКЕСТЪР ДИАНАПОЛИС НЯМА ДА СЕ ЗАКРИВА, А ЩЕ СЕ РАЗВИВА

Оркестър „Дианаполис“ няма да се закрива, а ще се развива – заявява кметът на Ямбол Валентин Ревански в отговор на обвинението от бившия му диригент. Константин Илиевски обвини администрацията в липса на план, стратегия и социална отговорност към културата в града, след което Ревански отговори с публикация в личната си страница във Фейсбук.

Скандалът между бившия вече диригент на „Дианаполис“ Константин Илиевски и кмета Ревански избухна, след като диригентът и още четирима негови колеги от оркестъра бяха освободени миналата седмица. Кметът обясни това с желанието му оркестърът да залага на собствени кадри.

Днес той пише: „Голяма част от членове на Камерен оркестър „Дианополис“ също изказаха мнението си, че той трябва да се развива по възможност с кадри и музиканти от Ямбол. Ние мислим, че в нашия град има достатъчно талантливи класически музиканти и професионалисти, които могат да участват в ръководството на Камерен оркестър „Дианополис“.

Той обявява също и името на новия художествен ръководител на оркестъра – концертмайстор Красимира Султанова, за която пише, че е „човек, който всеки ден работи и живее с идеята за оркестъра“.

„Тя ще бъде подкрепена от нейния брат – Георги Султанов. Познавате и двамата и е излишно да казвам, че няма кой да бъде по-отдаден на каузата „Дианополис“ от наследниците на неговия създател Николай Султанов“ – пише още Ревански.

Бившия диригент кметът обвинява, че твърде често отсъства от Ямбол, въпреки че е назначен на пълен щат в камерния оркестър:

„По предварителна справка за последните 48 месеца, както и е коректно да се отбележи, сте назначен на пълен щат в Камерен оркестър „Дианополис“ и получавате всеки месец прилично възнаграждение, освен това сте получавали възнаграждение по граждански договори, като солист-оркестрант. За 4 години Вие физически сте присъствали в Ямбол около 17 пъти. Справедливо ли е това спрямо останалите Ви колеги нека всеки сам да реши. От уважение към Вас няма да коментирам точните суми, които сте получавали за подписаният от Вас договор, за пълно работно време от 8 часа.

Със сигурност това е мечта за почти всеки човек от Ямбол – да има подобно работно място, на което без необходимото присъствие, да получава възнаграждение.

„Дианополис“ трябва да бъде кауза, затова Ви отправихме покана, ако наистина, както твърдите, обичате оркестъра да бъдете гост-диригент на определени негови изяви в нашия град. Вие сте отказали.“

 

offnews.bg

Предишна СЛУЖИТЕЛИ ОТ ОДМВР - ЯМБОЛ ИЗЗЕХА 36 КИЛОГРАМА БЕЗАКЦИЗЕН ТЮТЮН
Следваща 19 СА ЖЕРТВИТЕ НА КОРОНАВИРУСА В ОБЛАСТ СЛИВЕН, ПОВЕЧЕТО БОЛНИ СА ОТ ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ДВИЖЕНИЕТО ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ЯМБОЛ ПОИСКА ПО-НИСКА ТАКСА СМЕТ И ДАДЕ ЗА ПРИМЕР СЛИВЕН

Гражданското движение „Да възродим Ямбол е нашата обща кауза“ разпространи искане за намаляване на такса битови отпадъци през 2018 година. Предложението е адресирано до гражданите на Ямбол, общинските съветници, до

Новини Ямбол

ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА ДЖИГИТ, УДАРИЛ ПАТРУЛКА, ОПИТВАЙКИ СЕ ДА ИЗБЯГА

По искане на Районна прокуратура – Ямбол бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Пламен К. Той е обвинен за това, че противозаконно попречил на полицейски служители да

Новини Ямбол

ПОСЛЕДНИТЕ ЧЕТИРИМА, ЗАРАЗЕНИ С COVID-19 В ЯМБОЛ, СА НА ДОМАШНО ЛЕЧЕНИЕ

За последното денонощие има установени 4 нови положителни проби на COVID-19 в област Ямбол. И четиримата са мъже . Не са хоспитализирани, поставени са под домашна карантина. Трима от мъжете