КМЕТЪТ НА ТВЪРДИЦА АТАНАС АТАНАСОВ: НЯМА ДА ОСТАВИМ НИКОГО БЕЗ ДЪРВА ЗА ОТОПЛЕНИЕ

КМЕТЪТ НА ТВЪРДИЦА АТАНАС АТАНАСОВ: НЯМА ДА ОСТАВИМ НИКОГО БЕЗ ДЪРВА ЗА ОТОПЛЕНИЕ

Забавянето на бюджета дърпа назад важни общински дейности.

Закъсняхме с капиталовата програма, с важни ремонти и със снабдяването с дърва, но няма да оставим никого без отопление, заяви кметът на община Твърдица.

Липсата на работна ръка, изкривяването на пазара и високите цени на дървата при свободен пазар са сред проблемите в община Твърдица на прага на зимата. Това заяви в интервю за Радио Сливен Нет кметът на общината Атанас Атанасов.

Транспортът и горивата оскъпяват много цената на дървата за отопление. На временен склад се предлагат  за 48 лева на кубик, с доставката  стигат около 80 лева на кубик по места. Обслужват се домакинства в цялата община Твърдица, Сборище, Оризаре, детски градини, училища, социални заведения, кметства. Проблемът е, че не всички нуждаещи се могат да се запишат навреме за доставка на дърва за отопление поради липса на пари, допълни още Атанасов. „Но при добро време няма да оставим без дърва никого. Дано времето е с нас!“, си пожела кметът.

Спекулата с цените, кризите в световен мащаб допълват трудната ситуация за работа. Част от важните задачи, като например ремонтът на улици, в малки общини като Твърдица,  изостават.  Във време на бързо сменящи се парламенти и правителства силно потърпевши са общините, категоричен е Атанас Атанасов.

Нерешен проблем засега остава износената мрежа в Козарево. Износената мрежа и трудният терен носят много загуби и липса на вода там. По думите на кмета Атанасов, общината не може да си позволи голяма инвестиция за подмяна на водопровода и ще се търсят други решения, най-вероятно с проекто финансиране.

Подготвят се и проекти за ремонти на пътища по програмите за селските райони. Надеждите на общинската администрация са те да бъдат одобрени през новата година.

 

Радио Сливен Нет

Предишна КРЕМЕНА ПЕТРОВА УСПЯ - СТАРАТА ЖП ГАРА В НОВА ЗАГОРА ПОЛУЧИ СТАТУТ НА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА ОТ МЕСТНО ЗНАЧЕНИЕ
Следваща 46 СЛУЖИТЕЛИ НА ОДМВР-СЛИВЕН БЯХА НАГРАДЕНИ ЗА ПРАЗНИКА НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ 8 НОЕМВРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ТУБЕРКУЛОЗАТА

В изпълнение на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България (2021-2025 г.) и с цел намаляване на заболеваемостта от туберкулоза в страната, за периода 20-24 юни 2022г.

Новини Сливен

ЯЗОВИР „АСЕНОВЕЦ“ СПАДНА НА ДВЕ ТРЕТИ ОТ ОБЕМА СИ

Водата в езерото на основния водоизточник на Сливен яз. „Асеновец“ намаля драстично тази година, поради липса на дъжд и снеготопене през зимата и пролетта на 2019-та. Обемът на язовира в

Новини Сливен

БЕЗ ВОДА УТРЕ ОТ 9 ДО 19 ЧАСА ЩЕ БЪДЕ БУЛЕВАРД „П.ХИТОВ“

„Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че във връзка с изпълнението на строително-монтажните работи за: „Изграждане на нови и реконструкция на съществуващи водопроводни и канализационни мрежи и