КМЕТЪТ НА ТВЪРДИЦА АТАНАС АТАНАСОВ ЗАРЯЗА ЛОЗЯ НА ТРИФОНОВДЕН

КМЕТЪТ НА ТВЪРДИЦА АТАНАС АТАНАСОВ ЗАРЯЗА ЛОЗЯ НА ТРИФОНОВДЕН

И тази година по стара традиция на 1-ви февруари по-случай народния празник в чест на Свети Трифон /Ден на лозаря /,Община Твърдица съвместно с Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1914“ организира ритуално зарязване на лозе.

С кръшно хоро на площад Свобода под звуците на гайдите от Гайдарска школа и самодейци при НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1914“ се даде началото на празника.

Празникът продължи в лозето на Стоян Иванов, където отец Иван Стойнов отслужи празнична молитва за здраве, благополучие и берекет. А кметът на общината Атанас Атанасов и стопанинът на лозето направиха традиционното зарязване на лозето и го поляха с червено вино, като отправиха пожелание за берекет и плодородие през годината за всички стопани.

Предишна ЛОГОПЕД С ДОБРО СЪРЦЕ ОЧАКВА СЛИВЕНСКИ ДЕЦА В СИНЯТА КЪЩА
Следваща РАДЕВ ОБЯВИ КАБИНЕТА "ДОНЕВ 2": СМЕНЯ САМО МИНИСТЪРА НА КУЛТУРАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТ 30 ЮНИ СЕ ВЪВЕЖДА ВРЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО БУЛ.“СТЕФАН СТАМБОЛОВ“

Започва довършителният етап от ремонта на пътните платна на бул. „Стефан Стамболов“. Той ще стартира на 30 юни, четвъртък в участъка от пресечката с улицата към кв. „Младост“ и ще

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРИЕ ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ ТАРАКЛИЯ

Делегация от град Твърдица, Тараклийски район, Република Молдова, приеднес кметът Стефан Радев.Делегацията беше водена от кмета на града Георгий Попов. „За нас е удоволствие да ви посрещнем в нашия град.

Новини Сливен

13 ВОДАЧИ С НЕПЛАТЕНИ ГЛОБИ, 4 С АЛКОХОЛ И 2 С НАРКОТИЦИ ПРИ СПЕЦИАЛИЗИРАНА ОПЕРАЦИЯ В СЛИВЕНСКО

С цел намаляване броя на пътните произшествия се завишава контролът по установяване на водачи, употребили наркотици и алкохол, както и спазването на скоростните режими на територията на ОДМВР-Сливен. От 26