КМЕТЪТ НА ТВЪРДИЦА АТАНАС АТАНАСОВ ЗАРЯЗА ЛОЗЯ НА ТРИФОНОВДЕН
02.02.2023 564 Прегледи

КМЕТЪТ НА ТВЪРДИЦА АТАНАС АТАНАСОВ ЗАРЯЗА ЛОЗЯ НА ТРИФОНОВДЕН

И тази година по стара традиция на 1-ви февруари по-случай народния празник в чест на Свети Трифон /Ден на лозаря /,Община Твърдица съвместно с Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1914“ организира ритуално зарязване на лозе.

С кръшно хоро на площад Свобода под звуците на гайдите от Гайдарска школа и самодейци при НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1914“ се даде началото на празника.

Празникът продължи в лозето на Стоян Иванов, където отец Иван Стойнов отслужи празнична молитва за здраве, благополучие и берекет. А кметът на общината Атанас Атанасов и стопанинът на лозето направиха традиционното зарязване на лозето и го поляха с червено вино, като отправиха пожелание за берекет и плодородие през годината за всички стопани.

Предишна ЛОГОПЕД С ДОБРО СЪРЦЕ ОЧАКВА СЛИВЕНСКИ ДЕЦА В СИНЯТА КЪЩА
Следваща РАДЕВ ОБЯВИ КАБИНЕТА "ДОНЕВ 2": СМЕНЯ САМО МИНИСТЪРА НА КУЛТУРАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЕШЕХОДЕЦ Е РАНЕН ПРИ КАТАСТРОФА В СЕЛО ТИЧА

На 17 март, в 17,40 часа,  в РУ-Котел е получен сигнал за пътно произшествие в село Тича. Лек автомобил „Шевролет“, управляван от водач на 52 години, при маневра изпреварване е

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН И ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГИМНАЗИЯ ОРГАНИЗИРАТ ВИРТУАЛНА ВЕЛИКДЕНСКА ИЗЛОЖБА

Заради пандемията от COVID-19 тази година Община Сливен няма да монтира великденска украса. За да се внесе все пак доза оптимизъм и вяра в положителния изход от борбата, на кръговото

Новини Сливен

В СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТ ПАМЕТНИК НА ГЕОРГИ ДАНЧЕВ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОКРЪЖНИЯ СЪВЕТ В ГРАДА В ПЕРИОДА 1965-1980 Г.

В Сливен на 15 март ще бъде открит паметник на Георги Данчев, председател на Окръжния съвет в града в периода 1965-1980 г. Това съобщиха инициаторите от Ротари Клуб в Сливен.