КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ НОВАТА КЛАНИЦА НА НИКОЛАЙ АТАНАСОВ
24.02.2019 9592 Прегледи

КМЕТЪТ НА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ ОТКРИ НОВАТА КЛАНИЦА НА НИКОЛАЙ АТАНАСОВ

Кметът на Сливен Стефан Радев и бизнесменът Николай Атанасов едновременно прерязаха лентата при откриването на новата кланица на фирма „Арланда“.

„Пожелавам много успехи за доброто на вашия бизнес и на града, в който всички живеем“, заяви кметът Радев, поздравявайки домакина.

„Много съм благодарен за добрите пожелания. И занапред ще работим за повече клиенти, по-качествена продукция и нови работни места. Доброто за нас, работниците ни и партньорите на фирмата е добро и за Сливен“, заяви Николай Атанасов.

В петък вечерта той и съпругата му бяха видимо развълнувани, посрещайки многобройните си гости в своята кланица, която се намира на пътя към Сливенските минерални бани, срещу някогашния ресторант „Тунджа“. За церемонията дойдоха кметът на общината Стефан Радев,  областният управител Чавдар Божурски, зам.-кметът на Сливен Румен Иванов, директорът на БАБХ-Сливен д-р  Пламен Пенчев , много колеги, бизнес-партньори, контрагенти, работници и близки на Николай Атанасов.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Йордан от църквата „Свети Архангел Михаил“ в село Жельо войвода.

„С Николай сме приятели от деца. За мен беше чест, че той ме покани да отслужа водосвета и осветя новата му касапница“, каза отец Йордан пред Sliveninfo.

По време на церемонията Николай Атанасов и съпругата му получиха много и подаръци и пожелания за успех на новото си начинание. Гостите бяха посрещнати със стилен коктейл, а всеки имаше възможност да разгледа модерното съоръжение.

„Досега при мен работеха 10 души, а след старта на кланицата са вече 20. Когато пуснем линията за едър рогат добитък през март, транжорна и магазина, бройката ще се увеличи още“, каза бизнесменът.

В момента вече работи поточната линия за прасета. Капацитетът на кланицата е 150 прасета и 20 крави на ден.

Обектът е получил всички необходими документи и отговаря на българските и европейски изисквания. Има два кабинета за лекари – ветеринари.

В момента фирмата на Николай Атанасов „Арланда“ зарежда около 40 % от магазините за месо в Сливен.

„Имаме обекти, на които доставяме месо в Ямбол, Айтос, Нова Загора, а лятно време по цялото южно Черноморие.  Доскоро обаче доставях животните живи и работих на ишлеме. Сега вече ги коля и обработвам в моя кланица, което ме праща на друг вид пазар, който е на по-високо ниво. Планирам да пусна своя продукция от сушени и обработени колбаси със собствен етикет. Отварянето на магазина за продажба на дребно, който се намира до кланицата, ще привлече нови клиенти“, сигурен е Николай Атанасов.

Инвестицията на бизнесмена е изцяло със собствени средства и ….. много, много, много труд.

„С тези две ръце направих всичко. Благодарен съм на съпругата ми, която работи до мен и ме подкрепя изцяло“, споделя усмихнатият бизнесмен.

 

Георги Мангинов

Снимки: Иванка Великова, Георги Мангинов

Предишна НАП ЗАТВОРИ ЕДИН ОТ НАЙ - ПОПУЛЯРНИТЕ МАГАЗИНИ ЗА КИТАЙСКИ СТОКИ В СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ПО СЛУЧАЙ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА МВР

Днес служителите от Министерството на вътрешните работи отбелязват своя професионален празник. Като едно от първите министерства, създадени след Освобождението на България, то се превръща в основна и неделима част от

Новини Сливен

ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ ТРЯБВА ДА ПОТВЪРДЯТ УЧАСТИЕТО СИ В ПРЕБРОЯВАНЕТО, КОЕТО СЕ ОТЛОЖИ ЗА ЕСЕНТА

Преброителите и контрольорите, които са подали заявления, трябва да потвърдят участието си, защото преброяването на населението и жилищния фонд се отложи за периода 7 септември – 3 октомври 2021 година

Новини Сливен

34-ГОДИШНА ЖЕНА Е ОБГОРЕНА ПРИ ПОЖАР В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ „НОВО СЕЛО“

На 7 април, в 13,27 часа, в РСПБЗН-Сливен е получен сигнал за пожар в къща в кв.“Нова село“, собственост на 54-годишен мъж. На балкона на къщата е използван фритюрник, който

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

20 − eleven =