КМЕТЪТ НА СЛИВЕН: ИНТЕРЕСЪТ КЪМ РЕМОНТИРАНИЯ БАСЕЙН В УЧИЛИЩЕ „ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА“ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН

КМЕТЪТ НА СЛИВЕН: ИНТЕРЕСЪТ КЪМ РЕМОНТИРАНИЯ БАСЕЙН В УЧИЛИЩЕ „ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА“ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН

В Бюджет’21 на Община Сливен има сериозно увеличение в средствата за спорт, обяви кметът Стефан Радев. Той поясни, че това е свързано най-вече с ангажимента на общината към наскоро пуснатия в действие след ремонт плувен басейн до ОУ „Елисавета Багряна”. До момента направените дейности са насочени към качеството и температурата на водата. Намеренията са да се вложат още инвестиции в това съоръжение, за да бъде то още по-привлекателно за ползване.

Радев добави, че интересът към басейна е изключителен, най-вече от малките жители на града. Изготвен е график на ползване, като до 1 март не се заплаща такса, а след тази дата ще се въведе вход.

По думите на кмета, Общината работи по задание за изготвяне на проекти за Военния стадион и Колодрума.

„Това са последните два големи спортни обекта, останали недокоснати от дейността на общината. Надявам се в най-скоро време да се обяви конкурс за идейни проекти за тези съоръжения. Очакваме идеи, които могат да са приложими”, посочи още Радев.

Една от идеите за Колодрума е, освен като спортно съоръжение, да се използва пространството в средата на терена като лятна сцена.

„Заради възможностите, които дава големия терен на Военния стадион, разчитаме на сериозен интерес към конкурса и креативни идеи от страна на участниците”, обяви още кметът.

 

Дарик
Предишна ЯНКО ЯНКОВ ЩЕ ВОДИ ЛИСТАТА НА ДПС В ЯМБОЛ
Следваща ПРОЛЕТНОТО АСФАЛТИРАНЕ В СЛИВЕН ЗАПОЧНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАМ.-КМЕТЪТ КАМЕН КОСТОВ ЩЕ ПРЕДСТАВЛЯВА ОБЩИНАТА В ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА СЪДРУЖНИЦИТЕ НА „ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ – СЛИВЕН”

На днешната извънредна сесия на местния парламент в Сливен бе гласувано упълномощаването на зам.-кмета Камен Костов, като представител на Общината в Общото събрание насъдружниците на „Водоснабдяване и канализация – Сливен”.

Новини Сливен

АТАНАС ДЕЛИБАЛТОВ ВОДИ СЛИВЕНСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ НА ПРОТЕСТА ПРЕД МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

Социалисти от Сливен се включиха в съботния протест пред Министерски съвет, наречен „Бузлуджа на жълтите павета”. Протестиращите от града под Сините камъни бяха водени от Атанас Делибалтов, председател на БСП

Новини Сливен

НАМЕРИХА НАРКОТИЦИ ПРИ ПРОВЕРКА НА КОЛА НА „НОВОСЕЛСКИ МОСТ“ В СЛИВЕН

Притежание на наркотици е установено от служители на група „Охрана на обществения ред“ по време на патрулна дейност в град Сливен. На 5 април до „Новоселски мост“ е извършена проверка