КМЕТЪТ НА СЛИВЕН: ИНТЕРЕСЪТ КЪМ РЕМОНТИРАНИЯ БАСЕЙН В УЧИЛИЩЕ „ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА“ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН

КМЕТЪТ НА СЛИВЕН: ИНТЕРЕСЪТ КЪМ РЕМОНТИРАНИЯ БАСЕЙН В УЧИЛИЩЕ „ЕЛИСАВЕТА БАГРЯНА“ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН

В Бюджет’21 на Община Сливен има сериозно увеличение в средствата за спорт, обяви кметът Стефан Радев. Той поясни, че това е свързано най-вече с ангажимента на общината към наскоро пуснатия в действие след ремонт плувен басейн до ОУ „Елисавета Багряна”. До момента направените дейности са насочени към качеството и температурата на водата. Намеренията са да се вложат още инвестиции в това съоръжение, за да бъде то още по-привлекателно за ползване.

Радев добави, че интересът към басейна е изключителен, най-вече от малките жители на града. Изготвен е график на ползване, като до 1 март не се заплаща такса, а след тази дата ще се въведе вход.

По думите на кмета, Общината работи по задание за изготвяне на проекти за Военния стадион и Колодрума.

„Това са последните два големи спортни обекта, останали недокоснати от дейността на общината. Надявам се в най-скоро време да се обяви конкурс за идейни проекти за тези съоръжения. Очакваме идеи, които могат да са приложими”, посочи още Радев.

Една от идеите за Колодрума е, освен като спортно съоръжение, да се използва пространството в средата на терена като лятна сцена.

„Заради възможностите, които дава големия терен на Военния стадион, разчитаме на сериозен интерес към конкурса и креативни идеи от страна на участниците”, обяви още кметът.

 

Дарик
Предишна ЯНКО ЯНКОВ ЩЕ ВОДИ ЛИСТАТА НА ДПС В ЯМБОЛ
Следваща ПРОЛЕТНОТО АСФАЛТИРАНЕ В СЛИВЕН ЗАПОЧНА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВЪРХОВНИЯТ СЪД ПОТВЪРДИ ПРИСЪДАТА НА ПРЕПОДАВАТЕЛ ЗА УКРИТИ ДАНЪЦИ

Решение на Бургаския апелативен съд по дело срещу преподавател в ТУ – Габрово, който като пълномощник на едноличен търговец е укрил данъци в особено големи размери, бе оставено в сила

Новини Сливен

ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ УСТАНОВИ НЕРЕГЛАМЕНТИРАНА ПРОДАЖБА НА СТОКИ В СЛИВЕН

Нерегламентирана продажба на стоки,  обект на авторско право, са иззети при операция на икономическа полиция в Сливен. В хода на проверките, извършени на 14 ноември, в търговски обект в град

Новини Сливен

ПРИЗИВ НА НАЦИОНАЛНОТО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЛАСТНИТЕ МНОГОПРОФИЛНИ БОЛНИЦИ ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ

Уважаеми сънародници, съграждани, пациенти! ОСТАНЕТЕ У ДОМА! БЪДЕТЕ СОЛИДАРНИ С БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЦИ! Само преди седмица отбелязахме 7 април – Световния ден на здравето. Получихме вашите искрени благодарности, цветя, поздравления, аплодисменти!