КМЕТЪТ НА СЛИВЕН ДАДЕ ОФИЦИАЛЕН СТАРТ НА РЕМОНТА НА ДЕТСКА ГРАДИНА „РАЙ – 2“ В КВАРТАЛ „ДРУЖБА“
януари 10, 2020 2434 Прегледи

КМЕТЪТ НА СЛИВЕН ДАДЕ ОФИЦИАЛЕН СТАРТ НА РЕМОНТА НА ДЕТСКА ГРАДИНА „РАЙ – 2“ В КВАРТАЛ „ДРУЖБА“

Днес официално бе даден старт на ремонта на Детска градина „Рай-2“ в квартал „Дружба“. В нея предстои да бъде открита детска ясла с две яслени групи за най-малките жители на квартала.
По време на откриването на строителната площадка кметът Стефан Радев подчерта, че е важно да се подобряват условията за израстване и възпитание на децата и допълни, че това е една от концепциите и приоритет в управлението на ръководството на община Сливен.

„Квартал „Дружба“ е най-големият квартал в нашия град и с откриването на тази ясла, ще се опитаме да отговорим на очакванията и потребностите на хората тук за комфортно, съвременно и здравословно отглеждане на децата им. Работим по този проект още от миналата година и се радвам, че вече имаме възможност да го осъществим“, каза още кметът.
От своя страна директорът на детската градина Дора Янкова благодари за подкрепата и вниманието на Общината в лицето на кмета Стефан Радев, които ще спомогнат за откриването на детската ясла. Тя допълни, че в момента детската градина се посещава от 265 деца.

Сградата се състои от три свързани триетажни корпуса. Проектът предвижда да се ремонтират и преоборудват помещения за две яслени групи от 12 до 16 деца, във възрастова група от 10 месеца до 3 години.
За всяка яслена група ще се обособят стая за игри – занималня с кът за хранене, спалня, гардеробна, кухненски бокс, санитарен възел. В гардеробната са предвидени индивидуални шкафчета за децата, монтирани към стената.
Персоналът ще разполага с кабинет на директора, учителска стая, кабинет за педагог, здравен кабинет с изолационно помещение, разположени на 1-ви етаж, гардероб, санитарен възел и душ за персонала.

За игри на открито за двете групи са предвидени площадки за игри, оборудвани с пясъчници със сенници, комбинирани съоръжения за игра, пързалки и закрити пейки. Сградата е с положена топлоизолация по стени и с подменена дограма.
При строителството е предвидено в един от корпусите на сградата, да се преоборудва кухненския блок, за да отговаря на изискванията на Закона за храните и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане. По този начин кухнята ще се категоризира с капацитет до 300 порции дневно.

Финансирането е осигурено от Община Сливен. Изпълнител на обекта е „Суперстрой – инженеринг” ЕООД, а строителен надзор ще извършва „Августа Консулт” ЕООД. Срокът на изпълнение е 159 календарни дни.

Предишна РЗИ - СЛИВЕН: КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ НАЛАГАТ УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ НА КОНТРОЛА ВЪРХУ ИНФЕКЦИОЗНИТЕ И ПАРАЗИТНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
Следваща ТОДОРКА ЕНЕВА: ПРОТЕСТИТЕ СЕ ОТМЕНЯТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РУМЕН ИВАНОВ: ФАЛШИВАТА НОВИНА ЗА ИЗВЕДЕНИ ДВЕ ДЕЦА Е ПРЕСТЪПНА ЗЛОУПОТРЕБА СЪС СТРАХОВЕТЕ НА ХОРАТА

По повод разпространена фалшива новина, че две деца са изведени от училищата „Братя Миладинови“ и „Юрий Гагарин“ в квартал „Даме Груев“, заместник – кметът Румен Иванов призовава гражданите на Сливен

Новини Сливен

ДРОГИРАНА ЖЕНА Е ЗАЛОВЕНА ДА КАРА МЕРЦЕДЕС

Жена от Стара Загора е хваната да управлява след употреба на наркотици от полицейски служители в град Нова Загора. На 2 август, около 13,50 часа, е спрян за проверка лек

Новини Сливен

РУМЕН БОЗУКОВ ВОДИ ЛИСТАТА НА МК „ДВИЖЕНИЕ ЗАЕДНО ЗА ПРОМЯНА“

Румен Бозуков, който е кандидат за кмет на Сливен, е и водач на листата на МК „Движение заедно за промяна“. Това е първата изненада на общинските избори в Сливен. Очакваше