КМЕТЪТ НА СЛИВЕН ДАДЕ ОФИЦИАЛЕН СТАРТ НА РЕМОНТА НА ДЕТСКА ГРАДИНА „РАЙ – 2“ В КВАРТАЛ „ДРУЖБА“
януари 10, 2020 1929 Прегледи

КМЕТЪТ НА СЛИВЕН ДАДЕ ОФИЦИАЛЕН СТАРТ НА РЕМОНТА НА ДЕТСКА ГРАДИНА „РАЙ – 2“ В КВАРТАЛ „ДРУЖБА“

Днес официално бе даден старт на ремонта на Детска градина „Рай-2“ в квартал „Дружба“. В нея предстои да бъде открита детска ясла с две яслени групи за най-малките жители на квартала.
По време на откриването на строителната площадка кметът Стефан Радев подчерта, че е важно да се подобряват условията за израстване и възпитание на децата и допълни, че това е една от концепциите и приоритет в управлението на ръководството на община Сливен.

„Квартал „Дружба“ е най-големият квартал в нашия град и с откриването на тази ясла, ще се опитаме да отговорим на очакванията и потребностите на хората тук за комфортно, съвременно и здравословно отглеждане на децата им. Работим по този проект още от миналата година и се радвам, че вече имаме възможност да го осъществим“, каза още кметът.
От своя страна директорът на детската градина Дора Янкова благодари за подкрепата и вниманието на Общината в лицето на кмета Стефан Радев, които ще спомогнат за откриването на детската ясла. Тя допълни, че в момента детската градина се посещава от 265 деца.

Сградата се състои от три свързани триетажни корпуса. Проектът предвижда да се ремонтират и преоборудват помещения за две яслени групи от 12 до 16 деца, във възрастова група от 10 месеца до 3 години.
За всяка яслена група ще се обособят стая за игри – занималня с кът за хранене, спалня, гардеробна, кухненски бокс, санитарен възел. В гардеробната са предвидени индивидуални шкафчета за децата, монтирани към стената.
Персоналът ще разполага с кабинет на директора, учителска стая, кабинет за педагог, здравен кабинет с изолационно помещение, разположени на 1-ви етаж, гардероб, санитарен възел и душ за персонала.

За игри на открито за двете групи са предвидени площадки за игри, оборудвани с пясъчници със сенници, комбинирани съоръжения за игра, пързалки и закрити пейки. Сградата е с положена топлоизолация по стени и с подменена дограма.
При строителството е предвидено в един от корпусите на сградата, да се преоборудва кухненския блок, за да отговаря на изискванията на Закона за храните и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане. По този начин кухнята ще се категоризира с капацитет до 300 порции дневно.

Финансирането е осигурено от Община Сливен. Изпълнител на обекта е „Суперстрой – инженеринг” ЕООД, а строителен надзор ще извършва „Августа Консулт” ЕООД. Срокът на изпълнение е 159 календарни дни.

Предишна РЗИ - СЛИВЕН: КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ НАЛАГАТ УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ НА КОНТРОЛА ВЪРХУ ИНФЕКЦИОЗНИТЕ И ПАРАЗИТНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ
Следваща ТОДОРКА ЕНЕВА: ПРОТЕСТИТЕ СЕ ОТМЕНЯТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТБЕЛЯЗВАМЕ СВЕТИ ДУХ – ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ЧИТАЛИЩЕ „ЗОРА”

  Тази година честваме Свети Дух на 28 май. Тогава е и патронният празник на Народно читалище „Зора”, гр. Сливен. По този повод каним гражданите на Сливен в Библиотека „Зора”,

Новини Сливен

ГЕОРГИ СЛАВОВ СИ ОТИВА ОТ КМЕТСТВОТО В ЯМБОЛ?

Георги Славов, който 12 г. е кмет на Ямбол и е областен координатор на партия ГЕРБ, няма да бъде издигнат от управляващите за четвърти мандат. Това съобщават два големи български

Новини Сливен

ОБЩИНСКОТО ПРЕДПРИЯТИЕ „ОЗЕЛЕНЯВАНЕ“ ПОЕМА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГРОБИЩНИТЕ ПАРКОВЕ

„Не искаме да въвеждаме каквито и да е разрешителни режими, а елементарно уведомяване от страна на фирмите кой влиза да извършва дейност в гробищните паркове, да имат автомобил за тази