КМЕТЪТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ:ВЪПРЕКИ КРИЗАТА, НЕ ПРЕДВИЖДАМЕ УВЕЛИЧЕНИЕ НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ:ВЪПРЕКИ КРИЗАТА, НЕ ПРЕДВИЖДАМЕ УВЕЛИЧЕНИЕ НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ

Община Сливен не предвижда увеличение на местните данъци и такси, въпреки инфлацията и растящите цени, съобщи на брифинг кметът Стефан Радев. „Работата ни за финансовото стабилизиране дава резултати. Нямаме просрочени задължения“, заяви той.

„След двегодишни изпитания, свързани с пандемията, през 2022 г. нови предизвикателства засегнаха Европа, в това число и България – войната в Украйна и кризата в енергетиката, инфлацията, а у нас имаше и серия от избори. Надявам се да преминем през тази турбуленция“,  коментира Стефан Радев.  И през новата година ще бъдат запазени социални услуги, предоставяни за нуждаещите се граждани, грижата за образователните институции, за развитието на спорта и културата. Сред основните акценти в бъдещата работа на Общината са няколко проекта от обществен интерес.

През 2023 г. предстои да бъдат благоустроени нови зони в сливенските квартали по подобие на трите обекта, които вече бяха създадени. Планирани са инвестиции за завършването на новите сгради на училищата в две от най-големите села – Тополчане и Сотиря. След откриването на двата центъра  за хора с психични разстройства и умствена изостаналост , се работи за изграждането на център за пострадали от домашно насилие и център за бездомни лица.  В ход е разширение на Дома за стари хора в Сливен. „Това е много търсена услуга и се надяваме, че ще можем да реализираме нашия проект“, подчерта кметът.

Приключили са основните дейности за пълното обновяване на покрития плувен басейн в града. Ще се търси финансиране за основен ремонт на колодрума. В момента се изготвя техническия проект, който предвижда съоръжението да се използва, освен за състезания,  за културни и други събития.

Ще продължи, според възможностите, грижата за уличната мрежа в Сливен, както и в малките населени места. Тези дни приключи асфалтирането на основни улици в няколко села. През пролетта то ще бъде подновено, като ще бъдат обхванати други селища от общината.

Два големи проекта стоят пред нас, подчерта градоначалникът.  Предпроектното проучване за новия индустриален парк приключва. В началото на следващата година ще бъде възложено проектирането. Активно се работи и за изграждането на общински фотоволтаичен парк с мощност от 3,5 мегавата, което ще покрива цялата консумация на ток от заведенията на общинска издръжка. За този обект проектирането вече се извършва.

В брифинга участие взе екипът на кмета Стефан Радев: заместниците му Румен Иванов, Пепа Чиликова, Камен Костов, Стоян Марков и секретарят Валя Радева.

Предишна 150 ДРЪВЧЕТА ОТ ЧЕРНА ТОПОЛА БЯХА ЗАЛЕСЕНИ КРАЙ СЛИВЕН
Следваща ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ ЕНЧО ПЕТРОВ, УПРАВИТЕЛ НА ФИРМА „ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ“ – СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТРЕЛБИТЕ НА „БАТМИШ“ ПРОДЪЛЖАВАТ И ПРЕЗ МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ

Център за подготовка на специалисти обяви датите на планираните за месец февруари стрелби на Огневи комплекс „Батмиш“ край Сливен. Ученията ще започнат от 2 февруари и ще продължат на 3,

Новини Сливен

ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛИ СЪТВОРИХА ИСТИНСКИ ПРАЗНИК В СТАРА РЕКА

Горски служители сътвориха истински празник в балканското село Стара река. По случай Седмицата на гората служители от ДГС – Стара река, под ръководството на директора инж. Халил Шакиров, извършиха залесяване

Новини Сливен

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА МЛАДЕЖКОТО ОБЕДИНЕНИЕ НА БСП – СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВАТА „СОЛИДАРЕН ВЕЛИКДЕН“

Над 200 козунака бяха раздадени на най-нуждаещите се. Важно е да сътворим добро в злото време, в което живеем, да дарим, да уважим!  Нека благородната идея, направи така, че да