КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ОТЛИЧИ НАЙ-УСПЕШНИТЕ ПЧЕЛАРИ ЗА 2022 Г.

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ОТЛИЧИ НАЙ-УСПЕШНИТЕ ПЧЕЛАРИ ЗА 2022 Г.

По повод Деня на пчеларя, 10 февруари, кметът на Община Нова Загора отличи най-грижовните пчелари. Новозагорският край е благодатен за развитието на пчелното стопанство. Да се занимаваш с това обаче се изискват специални умения, голямо сърце, усърдие и любов. Новозагорското Сдружение „Пчелица НЗ 1901“ е едно от първите създадени в страната.
Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева лично връчи приза „Пчелар на годината за 2022 г.“ на Николай Илков Колев от с. Радево, стопанин на 210 пчелни семейства.

Заместник-кметът Ивайло Енев награди отличения със званието „Почетен пчелар на годината за 2022 г.“ – Донко Колев Сердарски, отглеждащ 55 пчелни семейства в с. Ценино.

Двамата пчелари бяха удостоени с Почетен плакет със знака на Община Нова Загора и получиха подарък – кошер, като израз на благодарност за труда им и пожелание за здрава и медоносна година. Призьорите бяха поздравени и от председателя на Сдружение „Пчелица – НЗ 1901“ Тихомир Тачев, заместник-кмета Нина Генчева и секретаря на Община Нова Загора Ангел Стойчев.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща МЛАДА ЮРИСТКА СТАНА ГОВОРИТЕЛ НА РИК - СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЕСТЕТИЧНАТА ДЕРМАТОЛОГИЯ В СЛИВЕН СЕ ЗАВРЪЩА СЛЕД ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ

Естетичната дерматология в Сливен се завръща след карантината. Известната дерматоложка д-р Мая Миланова отново приема пациенти за разкрасителни процедури. С което доказва, че красотата е възможна и по време на

Новини Сливен

КЛИЕНТ ЗАДИГНА ТЕЛЕФОНА НА ТАКСИМЕТРОВ ШОФЬОР

Полицаи от нощния патрул на група „Охрана на обществения ред“ към РУ-Сливен за няколко часа установиха и задържаха извършител на кражба. Дежурният екип получава сигнала в 00,20 часа днес и

Новини Сливен

ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „ДОБРИ ЖЕЛЯЗКОВ” Е ЖИВКО ЖЕЛЕВ

Наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков” за 2020 г. се присъжда на управителя на „Фишком“ АД Живко Желев. Решението бе взето на заседание на Обществената комисия за избор на носител на наградата.