КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА СЪБРА ТРИМА ДЕПУТАТИ ЗА ВИК ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБЩИНАТА
08.07.2024 501 Прегледи

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА СЪБРА ТРИМА ДЕПУТАТИ ЗА ВИК ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБЩИНАТА

На 8 юли 2024 г. от 10:30 ч. в залата на Общински съвет Нова Загора се проведе работна среща във връзка с проблемите на ВиК в Новозагорския регион. Тя беше инициирана от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, която изпрати покана до всички народни представители от 21-ви Сливенски многомандатен избирателен район. На нея се отзоваха Мария Белова, Татяна Султанова, Хюсеин Хафъзов, както и управителят на „ВиК – Сливен“ ООД инж. Пламен Трифонов; Васил Николов, отговарящ за ВиК дружеството в гр. Нова Загора, кметове на населени места и др.

Срещата беше открита от домакина г-жа Галя Захариева, която изложи конкретната цел на форума – обсъждането на изключително сериозния проблем с водоподаването на част от селата и спешната необходимост от реконструкция на магистралния водопровод от Червенаково. Тя обърна внимание, че ситуацията изисква отговорни и неотложни действия, които да бъдат набелязани в диалог на институциите и местните жители и към чието изпълнение да се пристъпи незабавно. Г-жа Захариева изложи детайлно своите искания, които бяха обсъдени. Кметове на населени места, засегнати от липсата на водоподаване, отправиха свои питания.

Управителят на „ВиК – Сливен“ ООД инж. Пламен Трифонов отговори на зададените въпроси и поднесе подробна информация за съществуващата ситуация. Мнение изказаха и присъстващите народни представители, като всеки от тях заяви готовност да съдейства. Бяха предложени варианти за преодоляване на проблемите в дългосрочен план с реализирането на проект, касаещ изместването трасето на Червенаковския водопровод, както и решение за временно водоподаване в засегнатите населени места.

В процеса на срещата се договори какво ще бъде предприето и бяха набелязани конкретни срокове.

До края на юли „ВиК – Сливен“ ООД се ангажира да изготви и подаде инвестиционно предложение, а със съдействието на народните представители да се проведе среща с ВиК холдинга и министъра на МРРБ за представяне на реалната ситуация и търсене на финансиране. Кметът на Общината г-жа Захариева отправи покана към инж. Пламен Трифонов да представи детайли пред Общински съвет Нова Загора и кметовете на селата за свършеното до момента и резултатите от него.

В края на срещата г-жа Захариев заключи: „Все пак има някаква яснота и надежда. Остава да продължим така, както сега с готовност да работим всички заедно, защото всички заедно представляваме хората и трябва да намерим механизма, с който да ги защитим в тази трудна ситуация и да помогнем.“

 

Предишна ОГНЕБОРЦИ ГАСИХА ПОЖАР В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ЗА 24 МАЙ

Честит Ден на българската просвета и култура и славянска писменост! Честит 24 май, Сливен! Поклон към светите братя Кирил и Методий и тяхното велико дело! Поклон към дедите ни, посветили

Новини Сливен

КМЕТСТВОТО В СЕЛО ТОПОЛЧАНЕ ОРГАНИЗИРА СРЕЩА С ШАМПИОНА БОЖИДАР АНДРЕЕВ

Кметството в село Тополчане организира среща с европейския шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев и неговия треньор Пламен Братойчев. На срещата присъстваха семейството на шампиона и жители на селото.

Новини Сливен

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Две блондинки стоят и играят на покер. По едно време едната казва: – Шах и мат! Другата: – Уф! Това да не ти е баскетбол! Две блондинки летят със самолет,