КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПОСРЕЩНА УЧИТЕЛИ ПЕНСИОНЕРИ НА ТРАДИЦИОНЕН ПРИЕМ ПО ПОВОД 24 МАЙ
20.05.2024 217 Прегледи

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПОСРЕЩНА УЧИТЕЛИ ПЕНСИОНЕРИ НА ТРАДИЦИОНЕН ПРИЕМ ПО ПОВОД 24 МАЙ

Със стихове за Светите братя Кирил и Методий започна традиционният прием на кмета на Община Нова Загора за учителите пенсионери на 20 май 2024 г.

Те бяха посрещнати лично от кмета Галя Захариева и нейния екип от 12 часа в Клуба на дейците на културата в гр. Нова Загора. Общинското ръководство ежегодно засвидетелства към тях преклонението си към мисията им на учители. Събитието уважи и председателят на Комисията по култура, образование и вероизповедания при Общински съвет Нова Загора Андония Спасова.

Тържествата по повод  националния празник 24-ти май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, винаги идват с много цветя, музика и разтуптяват сърцата. А отдаването на почит към братята, сътворили българската азбука, вдъхва гордост у всеки българин. Тържествения химн на просветата, в изпълнение на Група при Клуб на учителите пенсионери „Яница“ озвучи клуба и приповдигна патетичното настроение.

Домакинът – кметът на Община Нова Загора Галя Захариева, с вълнение приветства своите гости: „Когато видя някой от Вас, аз продължавам да изпитвам респекта на ученичката пред учителя си, защото Вие, уважаеми учители, ни научихте на това – да бъдем добри хора, да се учим и да работим достойно, с уважение към всеки един труд и най-вече – Вие ни научихте да уважаваме институцията училище, да уважаваме институцията учител. Уверявам Ви, че това, което Вие сте дали за града и общината ни, се оценя. Много хора се връщат назад в спомените с любов и признателност за това, което са получили във всяко едно училище на територията на общината, във всяка една детска градина.“

По повод професионалния празник на гостите специален поздрав с красиви български народни песни отправиха талантливите деца от НЧ „Напредък – 2001“, с ръководител Радостина Иванова.

На тържеството г-жа Захариева връчи Почетни грамоти за активна обществена дейност на Пепа Донева и Стоянка Йорданова от Клуба на учителите пенсионери „Яница“.

Поетичен поздрав „Благослов за учителката“ отправи наградената поетеса от Клуб „Яница“ Пепа Донева.

С музика и песни продължи празника, в чест на учителите в златна възраст – тези, които всеки помни и завинаги остават в сърцето му.

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН ВИ КАНИ НА КОНЦЕРТ С УЧАСТИЕТО НА ТАТЯНА ШИВАРОВА И МУЗИКАТА НА ПУЧИНИ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВЕНСКА МИТРОПОЛИЯ НЯМА ДА КОМЕНТИРА ОСТАВКАТА НА МИТРОПОЛИТ ЙОАНИКИЙ

Не чакайте информация или коментар от наша страна във връзка с оставката на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий. Информация на тази тема може да се очаква само от официалния сайт

Новини Сливен

ЗАПОЧНА „НА СЪБОР КРАЙ ТУНДЖА“

Над 30 фолклорни формации  и индивидуални изпълнители от региона се събраха в село Чокоба, за да участват във фолклорния събор „На събор край Тунджа“. Събитието беше открито от кмета на община

Новини Сливен

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА ВРЪЧИ НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ЗЛАТЕН ПЛАКЕТ

Специално изработен плакет по повод честванията на 140-та годишнина от приемането на Търновската конституция получи кметът Стефан Радев по време на срещата си с председателя на 44-то Народно събрание Цвета