КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА С ТРАДИЦИОНЕН ПРИЕМ ПО ПОВОД 24 МАЙ
19.05.2024 314 Прегледи

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА С ТРАДИЦИОНЕН ПРИЕМ ПО ПОВОД 24 МАЙ

На 17 май 2024г. кметът на Община Нова Загора Галя Захариева посрещна свои гости на традиционен прием по случай  24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Сред официалните лица, споделили празника, бяха: заместник-кметовете на Общината Нина Генчева, Иванка Михова и Ивайло Енев, Нейчо Минчев – заместник-председател на Общински съвет Нова Загора, Андония Спасова – председател на Комисията по култура, образование и вероизповедания към Общински съвет, Соня Петрова – началник отдел „Образование, младежки дейности и спорт” и Станимира Кънчева-началник отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата”.

В красивата атмосфера на Клуба на дейците на културата отново прозвуча безсмъртният химн „Върви народе, възродени”, изправил на крака пред делото на двамата първоапостоли присъстващите просветни и културни дейци. С приветствие към тях, хората отдали труда и сърцата си на българската просвета, култура и наука, се обърна кметът на Общината г-жа Галя Захариева. „Винаги, когато честваме 24 май, емоцията е много силна , защото няма по-силно чувство от това да осъзнаем, че духът, който носим през годините, се предава на хората около нас –  на децата ни, близките, на общността и това го правите Вие, уважаеми гости, за което с цялото си сърце и аз Ви благодаря!”.

Традиционното събитие дарява с незабравими емоции всяка година пазителите на гордия български дух в общината. На него общинското ръководство засвидетелства признанието си към труда на учители, читалищни и културни дейци, като удостоява най-заслужите от тях с почетни отличия. В церемонията по връчване на Почетни грамоти, значки „Нова Загора и Почетни плакети със знака на Община Нова Загора имаха честта да се включат официалните лица, които връчиха отличията с усмивка и сърдечен поздрав.

Специална изненада  от общинското ръководство за всички присъстващи на приема бяха  гост – изпълнителите. Той продължи с две чаровни дами с уникални гласове – Силвия и Теди Кацарови. С артистичното си присъствие, харизмата  и талантливите си изпълнения, те вдигнаха енергийния заряд и превърнаха вечерта в незабравим музикален празник.

Предишна СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МУЗЕИТЕ И ЕВРОПЕЙСКАТА НОЩ НА МУЗЕИТЕ
Следваща БСП-СЛИВЕН ПОЛУЧИ СИЛНА ПОДКРЕПА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПЛАТФОРМА ЗА ЩЪРКЕЛИ МОНТИРАХА В КИПИЛОВО

Благодарение на  общинското ръководство в Котел и на екип на РСПБЗН в Сливен, тази седмица в котленското село Кипилово беше извършен монтаж на платформа за щъркелово гнездо. Монтирането на птицезащитно

Новини Сливен

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – СЛИВЕН РАЗРЕШИ НЕВАКСИНИРАНО ДЕТЕ ДА ХОДИ НА ДЕТСКА ГРАДИНА

Административен съд – Сливен разреши на неваксинирано дете да ходи на детска градина. Съдебното решение е по казус с едно от децата на отец Евгений Янакиев, известен с позицията си

Новини Сливен

РАБОТОДАТЕЛИ ОТ СЛИВЕН СЕ СРЕЩНАХА С УЧЕНИЦИ ОТ ГИМНАЗИЯТА ПО ТУРИЗЪМ В РАМКИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ УМЕНИЯ

В   рамките на  Европейската  седмица на професионалните умения,  работодатели от град Сливен проведоха учебни часове по професионално обучение с учениците от Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“.