КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ В С.  СЪДИЕВО ПО ПОВОД 24 МАЙ
22.05.2023 532 Прегледи

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ В С. СЪДИЕВО ПО ПОВОД 24 МАЙ

Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип гостуваха в село Съдиево на 22 май 2023 г.  по покана на кмета на селото Ленко Влаев. Те посетиха НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1926“ и разгледаха изложените детски рисунки на втория етаж, както и обособената етнографска изложба. Останаха впечатлени от експонатите от бита и красивите традиционни костюми. Поводът за поканата беше отбелязването на 24 май – националния празник, посветен на българската писменост, култура и образование с тържествен концерт. Събитието беше организирано съвместно от Кметство с. Съдиево, ОУ „Христо Ботев“, ДГ „Дъга“ и НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1926“. Химнът на българската просвета „Върви народе възродени!“ постави началото на празника и вдигна на крака всички в театралния салон. Слово за братята Кирил и Методий и делото им прочетоха директорът на училището Велина Георгиева и кметът на с. Съдиево Ленко Влаев. Приветствие поднесе и кметът на Община Нова Загора Галя Захариева. Тя поздрави всички, които помнят и почитат паметната дата и каза, че този свят ден се свързва със самочувствието ни като българи и националната ни гордост като народ. Г-жа Захариева допълни, че организираната проява в Съдиево е пример за обединение на Кметството,  учителите от детската градина, училището и техните възпитаници и то разкрива силата на българския дух.

Концертът представи ентусиазма на децата от детската градина и ОУ „Христо Ботев“. Стихове и песни за Кирил и Методий и буквичките огласиха залата. Малчуганите развяха български знамена, напътствани от своите учители, танцуваха в пъстри традиционни носии и представиха красиви съвременни и традиционни танцови композиции. За своето старание те спечелиха овациите на своите родители и приятели.

Предишна ВАЛЯ РАДЕВА УЧАСТВА В 33-ТО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА НАЦИОНАЛНАТА АСОЦИАЦИЯ НА СЕКРЕТАРИТЕ НА ОБЩИНИ В БЪЛГАРИЯ
Следваща НА 23 МАЙ: НАГРАДИ ЗА ИЗЯВЕНИ УЧИТЕЛИ И ТВОРЦИ, КОНЦЕРТ НА ЕСТРАДНИ ЗВЕЗДИ И ИЛЮМИНАЦИИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА ДОБРОТО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ ОБЩИНА СЛИВЕН И ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА

Много добро взаимодействие между Областната дирекция на полицията и Община Сливен отчетоха днес ръководствата на двете институции. Бяха обсъдени общите инициативи, свързани с повишаване на сигурността и безопасността на гражданите.

Новини Сливен

МАСКАРАДНИТЕ ИГРИ В МЛАДОВО ЩЕ ЗАПОЧНАТ В 10 ЧАСА В СЪБОТА

Ежегодният регионален празник „Маскарадни игри“ ще започне в 10 часа на 9 март, събота, в сливенското село Младово. Самодейни състави ще представят характерни обичаи от сезонната и семейна обредност, сред

Новини Сливен

МАРИЯ ГРИГОРОВА СВИРИ СБОР

Мария Григорова наду тръбата и свири сбор за „Избори – 2019“. Общинската съветничка не спира да провежда срещи, търсейки кандидати за местния парламент за изборите догодина. Тя стартира кампанията, събирайки