КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПОСРЕЩА КОЛЕДАРИ
22.12.2022 443 Прегледи

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА НОВА ЗАГОРА ГАЛЯ ЗАХАРИЕВА ПОСРЕЩА КОЛЕДАРИ

22 декември беше ден, в който в Община Нова Загора посрещаха коледари от детски градини и училища от общината.
Коледа вече съвсем наближава, а традициите са, за да се спазват. Обичаят Коледуване е неизменна част от българския празничен календар. Коледарите започват да се подготвят от Игнажден. Избират си станеник или войвода, приготвят си специално облекло, учат песни и благословии.

Късно къснили, рано ранили, първи в Община Нова Загора стъпиха напетите коледарчета от ДГ „Слънчице“. С благи благословии и коледарски наричания към тях се присъединиха и коледарските дружини от СУ „Христо Ботев“ – начален етап, НУ „Любен Каравелов“ и ДГ „Тракийче“.
С тежките си ямурлуци и дървени геги, окичени с китки, с гиздавите си калпаци, малчуганите ни върнаха към топлината на българското сърце и поверието от онова старо време, че коледарските слова са вълшебни и там, където влязат дългоочакваните гости, годината е здрава, мирна, спокойна и богата.
Специалните гости бяха очаквани с нетърпение и посрещнати с искрена радост от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, заместник-кметовете Нина Генчева и Ивайло Енев и служители на общинска администрация. Стопаните ги дариха с лакомства и ги изпратиха с пожелания да посрещнат в семействата си Рождество Христово и Нова година сред своите близки и да споделят с тях усмивките си.

Коледарчетата от своя страна пяха песни, казваха стихотворения, отправиха своите наричания да бъде годината плодородна, да се роди златно жито и да се множат стадата, да са здрави стопаните и да е плодоносна новозагорската земя.

Предишна ФИРМАТА ПО ЧИСТОТА В ОБЩИНА СЛИВЕН ПОИСКА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА
Следваща ЗАСЕГНАТИ УЛИЦИ И УЧАСТЪЦИ, ПО КОИТО ЩЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ СТРОИТЕЛНО МОНТАЖНИ РАБОТИ В КВ. РЕЧИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ШЕСТИМАТА ЗАДЪРЖАНИ ЗА НАРКОЛАБОРАТОРИЯТА В СЕЛО АСЕНОВЕЦ ОСТАВАТ В АРЕСТА

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, на 29.03.2023 г., Окръжен съд – Сливен взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо обвиняемите С. И. П., В. С. С., П.

Новини Сливен

1245 СА БОЛНИТЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Активните случаи на COVID-19 към момента са 1 245, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред тях диагностицираните през изминалото денонощие лица са 89. Има двама заболели учители от различни детски градини. От РЗИ

Новини Сливен

ДЕЯН ДЕЧЕВ: ЗА БСП ВОДЕЩИ СА СОЦИАЛНИТЕ ПРОБЛЕМИ В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

  БСП сигурно е единствената партия, която преди началото на изборите направи проучване за основните проблеми на хората в Област Сливен. Допитахме се до над 1500 души. По-голямата част извеждат