КМЕТЪТ НА ОБЩИНА КОТЕЛ ОТКРИ НОВОПОСТРОЕНОТО КРИЛО НА ОУ „КАП. ПЕТЪР ПАРМАКОВ“ В ГРАДЕЦ
25.03.2024 429 Прегледи

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА КОТЕЛ ОТКРИ НОВОПОСТРОЕНОТО КРИЛО НА ОУ „КАП. ПЕТЪР ПАРМАКОВ“ В ГРАДЕЦ

На Благовещение, кметът на община Котел Коста Каранашев, началникът на Регионално управление по образованието – Сливен Кристиана Добрева – Станкова и областният управител на Областна администрация – Сливен инж. Маринчо Христов присъстваха на тържество, на което символично прерязаха лентата на новопостроеното крило на сградата на основно училище „Кап. Петър Пармаков“ в с. Градец.

„Сградата построена за училище преди 73 години в селото, нека служи от днес нататък на децата на Градец още дълги години. Каквито и сгради да се строят, каквито и улици да се ремонтират, най-важното за българския народ винаги е било образованието. С изграждането на новото крило се доказва, че в България продължава да се мисли за развитието образованието. Община Котел няма да спре да инвестира в най-добрия капитал на една държава, а именно – в децата“, каза в приветственото си слово кметът  Каранашев. „В лицето на Силвия Ненова, виждам директор, които трябва да бъде даван за пример на всички свои колеги в областта. В Градец се работи трудно, но тя превръща работата в удоволствие за всички“, каза в заключение кметът.

ОУ „Кап. Петър Пармаков“ е учебно заведение с 221-годишна история. Отворило врати, в далечното минало, за да посреща своите жадни за знание възпитаници, днес училището продължава да гради своя облик, превърнало се в съвременно и модерно училище за своите 499 деца и ученици.

Новопостроеното учебно крило беше сред приоритетите на Общината в образователната сфера. Следващата инфраструктурна придобивка, с която училището в Градец ще се сдобие е модерен и голям физкултурен салон.

След церемонията в ОУ „Кап. Петър Пармаков“, кметът на Котел се срещна с кмета на Градец – Веселин Урумов и заедно инспектираха напредъка на новата детска градина, която се строи в селото. Сградата се изгражда в съседство на училищната и с нея броя на градините в общината ще стане – 7.

 

Предишна ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ЮИДП ЗА ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА НЕДЪРВЕСНИ ГОРСКИ ПРОДУКТИ/ГЪБИ, ТРЮФЕЛИ И ДР./
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТ 1 НОЕМВРИ СТАРТИРА ПУСКАНЕТО НА ПАРНО В СЛИВЕН

Във връзка с понижението на температурите и наличие на условия съгласно Наредбата за топлоснабдяване, считано от 01.11.2019 г. “Топлофикация – Сливен” ЕАД обявява начало на отоплителен сезон 2019 г. –

Новини Сливен

ПИЯН ШОФЬОР СЕ ЗАБИ В ПАРКИРАН АВТОМОБИЛ В КОТЕЛ

Водач в алкохол над 1,2 промила е причинил пътно произшествие в град Котел. На 21 юли, около 18,20 часа, 34-годишен мъж от град Котел, водач на лек автомобил „Ситроен Ксара“,

Новини Сливен

НОВИ 8 СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В СЛИВЕН

Още 182 са новозаразени с коронавирус от направени 2538 PCR теста за последното дененощие. Така общият брой на потвърдените случаи става 5497, от които 2366 активни, показват данните в Единния информационен