КМЕТЪТ НА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ: ЗА СВЪРШЕНО ПРЕЗ 2021 И ЗА НОВИ КУЛТУРНИ И ДРУГИ ПРОЕКТИ ПРЕЗ 2022 ГОДИНА

КМЕТЪТ НА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ: ЗА СВЪРШЕНО ПРЕЗ 2021 И ЗА НОВИ КУЛТУРНИ И ДРУГИ ПРОЕКТИ ПРЕЗ 2022 ГОДИНА

Коста Каранашев, кмет на община Котел, за 2021 г.: Много труд, малко пари и максимален ефект

„През отиващата си година загубихме приятели, съмишленици, настроението беше минорно през цялата годна заради ковид епидемията.

В професионален план – успяхме да осъществим всичко, предвидено по програма, да осъществим проекти за подобряване инфраструктурата на Котел и села в общината. В село Градец има одобрен проект за детска градина, втори проект за разширение на училището, както и други проекти. Започнахме дейности за благоустрояване на центъра на село Тича, предстои изграждането на спортни, детски площадки, асфалтирне на инфрастурктурата“. Така в няколко изречения обобщи в интервю за Радио Слвен Нет част от извършеното през 2021 година кметът на Котел Коста Каранашев.

В самия Котел продължаваме всяка година да работим, допълни той. Предстои ремонт на гимназията в града, а за Младежкия дом има нова визия – с пари от европроекти да стане туристически център. Такъв се обмисля и за Жеравна – традиционно любопитна туристическа дестинация.

Кметът има визия за изграждане на нов летен атракцион в общинския център, тематично обвързан с Фестивала на котленския килим и идеята за съжителството на хора от различни етноси – факт, който е неделим от облика на Котел от миналото и в наши дни. Такова философско послание ще носи новият обект, предстои да бъдат одобрени работни проекти и да се търсят източници на финансиране. Стремежът е да се приключи до две години и да остане като център за привличане на още туристи от страната и чужбина към Котел и околностите, и да има своя социален ефект за местните хора, сподели кметът Коста Каранашев.

Особено внимание кметът отдели на събитията от културния календар, който по думите му се обогатява и надгражда всяка година.

Едно събитие имаше своето особено място през 2021 г. – отбелязването на 200 –годишнината от рождението на Г. С. Раковски. Годишнината от рождението на великия син на България по достойнство доби национален характер.

На линия и готови за предизвикателства, готови да се трудим и с очаквания за новия програмен период и идеи, които да осъществим – така сме на прага на новата година в Община Котел, призна Коста Каранашев. В „малка“ община, свикнали сме с по – малко средства и с много усилия да постигаме максимален резултат, това е печелившата формула, заяви кметът на Котел.

Радио Сливен нет
Предишна СПОРЕД ПРОКУРАТУРАТА ПАДНАЛОТО ДЕТЕ Е ЛЕТЯЛО 7 МЕТРА
Следваща 29-ГОДИШЕН МЪЖ ЗАГИНА, А ДРУГ Е РАНЕН ПРИ КАТАСТРОФА С БМВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НОВ ГЛАВЕН ИНЖЕНЕР ЩЕ МОДЕРНИЗИРА ГИС-СИСТЕМАТА НА „ВИК-СЛИВЕН“ ПО ЕВРОПЕЙСКИЯ ПРОЕКТ

Във ВиК-Сливен е назначен втори главен инженер. Инж. Петър Златев е млад специалист, завършил Висшия институт по строителство и геодезия. В момента той се подготвя усилено да навлезе в работата,

Новини Сливен

УБИЕЦЪТ ОТ СЛИВЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА 72 ЧАСА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ НА ОКРЪЖНАТА ПРОКУРАТУРА

Окръжна прокуратура – Сливен задържа за срок до 72 часа Тодор Й. Той е обвинен за това, че умишлено е умъртвил 39-годишен мъж. Престъплението е осъществено на 02.06.2020 г. в

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯТА СТАНИСЛАВ С. ИЗЛИЗА ОТ СЛЕДСТВЕНИЯ АРЕСТ СЛЕД ЗАКЛЮЧЕНИЕ НА ПСИХИАТЪР

Апелативен съд – Бургас измени мярката за неотклонение на Станислав С от „задържане под стража“ в „домашен арест“, съобщиха от съда. Въззвният състав съд уважи жалбата на обвиняемия за по-лека