КМЕТЪТ НА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ: ЗА СВЪРШЕНО ПРЕЗ 2021 И ЗА НОВИ КУЛТУРНИ И ДРУГИ ПРОЕКТИ ПРЕЗ 2022 ГОДИНА

КМЕТЪТ НА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ: ЗА СВЪРШЕНО ПРЕЗ 2021 И ЗА НОВИ КУЛТУРНИ И ДРУГИ ПРОЕКТИ ПРЕЗ 2022 ГОДИНА

Коста Каранашев, кмет на община Котел, за 2021 г.: Много труд, малко пари и максимален ефект

„През отиващата си година загубихме приятели, съмишленици, настроението беше минорно през цялата годна заради ковид епидемията.

В професионален план – успяхме да осъществим всичко, предвидено по програма, да осъществим проекти за подобряване инфраструктурата на Котел и села в общината. В село Градец има одобрен проект за детска градина, втори проект за разширение на училището, както и други проекти. Започнахме дейности за благоустрояване на центъра на село Тича, предстои изграждането на спортни, детски площадки, асфалтирне на инфрастурктурата“. Така в няколко изречения обобщи в интервю за Радио Слвен Нет част от извършеното през 2021 година кметът на Котел Коста Каранашев.

В самия Котел продължаваме всяка година да работим, допълни той. Предстои ремонт на гимназията в града, а за Младежкия дом има нова визия – с пари от европроекти да стане туристически център. Такъв се обмисля и за Жеравна – традиционно любопитна туристическа дестинация.

Кметът има визия за изграждане на нов летен атракцион в общинския център, тематично обвързан с Фестивала на котленския килим и идеята за съжителството на хора от различни етноси – факт, който е неделим от облика на Котел от миналото и в наши дни. Такова философско послание ще носи новият обект, предстои да бъдат одобрени работни проекти и да се търсят източници на финансиране. Стремежът е да се приключи до две години и да остане като център за привличане на още туристи от страната и чужбина към Котел и околностите, и да има своя социален ефект за местните хора, сподели кметът Коста Каранашев.

Особено внимание кметът отдели на събитията от културния календар, който по думите му се обогатява и надгражда всяка година.

Едно събитие имаше своето особено място през 2021 г. – отбелязването на 200 –годишнината от рождението на Г. С. Раковски. Годишнината от рождението на великия син на България по достойнство доби национален характер.

На линия и готови за предизвикателства, готови да се трудим и с очаквания за новия програмен период и идеи, които да осъществим – така сме на прага на новата година в Община Котел, призна Коста Каранашев. В „малка“ община, свикнали сме с по – малко средства и с много усилия да постигаме максимален резултат, това е печелившата формула, заяви кметът на Котел.

Радио Сливен нет
Предишна СПОРЕД ПРОКУРАТУРАТА ПАДНАЛОТО ДЕТЕ Е ЛЕТЯЛО 7 МЕТРА
Следваща 29-ГОДИШЕН МЪЖ ЗАГИНА, А ДРУГ Е РАНЕН ПРИ КАТАСТРОФА С БМВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

УЧЕНИЧКА ОТ СЛИВЕН СТАВА „ПОСЛАНИК ЗА ЕДИН ДЕН“

Симона Василева от 8. клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ е едно от момичетата победителки в инициативата „Посланик за един ден”, организирана от Британското посолство. Тя бе избрана въз основа на

Новини Сливен

КЛУБЪТ ПО БОРБА „СТАНКА ЗЛАТЕВА“ ОРГАНИЗИРА ТУРНИР НА 12 ОКТОМВРИ

Турнир по борба на открито за деца и младежи ще се проведе на 12 октомври пред залата на Клуба по борба „Станка Златева“. Събитието се организира от клуба, със съдействието

Новини Сливен

ДИМИТЪР СЯРОВ: ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, ЩЕ ОСТАНЕМ ВЕРНИ НА СЕБЕ СИ, НА ЦЕЛИТЕ И ЦЕННОСТИТЕ СИ

Регистрирахме в РИК кандидатската листа на Демократична България. Ето и хората, които на 14 ноември очакваме Вашето доверие: 1Димитър Сяров – юрист Кремена Петрова  – икономист Таня Еленска – историк 4.Росен