КМЕТЪТ НА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ: ЗА СВЪРШЕНО ПРЕЗ 2021 И ЗА НОВИ КУЛТУРНИ И ДРУГИ ПРОЕКТИ ПРЕЗ 2022 ГОДИНА
31.12.2021 723 Прегледи

КМЕТЪТ НА КОТЕЛ КОСТА КАРАНАШЕВ: ЗА СВЪРШЕНО ПРЕЗ 2021 И ЗА НОВИ КУЛТУРНИ И ДРУГИ ПРОЕКТИ ПРЕЗ 2022 ГОДИНА

Коста Каранашев, кмет на община Котел, за 2021 г.: Много труд, малко пари и максимален ефект

„През отиващата си година загубихме приятели, съмишленици, настроението беше минорно през цялата годна заради ковид епидемията.

В професионален план – успяхме да осъществим всичко, предвидено по програма, да осъществим проекти за подобряване инфраструктурата на Котел и села в общината. В село Градец има одобрен проект за детска градина, втори проект за разширение на училището, както и други проекти. Започнахме дейности за благоустрояване на центъра на село Тича, предстои изграждането на спортни, детски площадки, асфалтирне на инфрастурктурата“. Така в няколко изречения обобщи в интервю за Радио Слвен Нет част от извършеното през 2021 година кметът на Котел Коста Каранашев.

В самия Котел продължаваме всяка година да работим, допълни той. Предстои ремонт на гимназията в града, а за Младежкия дом има нова визия – с пари от европроекти да стане туристически център. Такъв се обмисля и за Жеравна – традиционно любопитна туристическа дестинация.

Кметът има визия за изграждане на нов летен атракцион в общинския център, тематично обвързан с Фестивала на котленския килим и идеята за съжителството на хора от различни етноси – факт, който е неделим от облика на Котел от миналото и в наши дни. Такова философско послание ще носи новият обект, предстои да бъдат одобрени работни проекти и да се търсят източници на финансиране. Стремежът е да се приключи до две години и да остане като център за привличане на още туристи от страната и чужбина към Котел и околностите, и да има своя социален ефект за местните хора, сподели кметът Коста Каранашев.

Особено внимание кметът отдели на събитията от културния календар, който по думите му се обогатява и надгражда всяка година.

Едно събитие имаше своето особено място през 2021 г. – отбелязването на 200 –годишнината от рождението на Г. С. Раковски. Годишнината от рождението на великия син на България по достойнство доби национален характер.

На линия и готови за предизвикателства, готови да се трудим и с очаквания за новия програмен период и идеи, които да осъществим – така сме на прага на новата година в Община Котел, призна Коста Каранашев. В „малка“ община, свикнали сме с по – малко средства и с много усилия да постигаме максимален резултат, това е печелившата формула, заяви кметът на Котел.

Радио Сливен нет
Предишна СПОРЕД ПРОКУРАТУРАТА ПАДНАЛОТО ДЕТЕ Е ЛЕТЯЛО 7 МЕТРА
Следваща 29-ГОДИШЕН МЪЖ ЗАГИНА, А ДРУГ Е РАНЕН ПРИ КАТАСТРОФА С БМВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИЗВЪРШИТЕЛ НА ГРАБЕЖ Е ЗАДЪРЖАН В СЛИВЕН

За броени часове криминалисти на РУ-Сливен са задържали  извършител на грабеж. На 27 юли 56-годишна жена е подала сигнал, че около 05,00 часа, в центъра на град Сливен, неизвестен извършител

Новини Сливен

ОБЩИНА КОТЕЛ ОТМЕНЯ ВСИЧКИ МЕРОПРИЯТИЯ ПРЕДВИДЕНИ ЗА 14-ТИ АПРИЛ ЗАРАДИ ДЕНЯ НА НАЦИОНАЛЕН ТРАУР

С решение на Министерски съвет 14 апpил, cъбота, е обявен за ден на национален траур за жеpтвите от тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия“. Кметът на Община Котел Коста Каранашев изказва

Новини Сливен

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК ЙОРДАН СТЕФАНОВ ПРИЕМА ПОЗДРАВИ ЗА РОЖДЕН ДЕН НА ДНЕШНИЯ 1 НОЕМВРИ

Общинският съветник от ГЕРБ в Сливен Йордан Стефанов днес навършва 34 години. По обяд той събра свои приятели за кратка почерпка. „След малко обаче отивам на работа. Днес вече ги