КМЕТЪТ НА КОТЕЛ БЛАГОДАРИ НА ВСИЧКИ АНГАЖИРАНИ В ШЕСТОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА НА ЕТНОСИТЕ, БАГРИТЕ И КОТЛЕНСКИЯ КИЛИМ
август 2, 2022 436 Прегледи

КМЕТЪТ НА КОТЕЛ БЛАГОДАРИ НА ВСИЧКИ АНГАЖИРАНИ В ШЕСТОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА НА ЕТНОСИТЕ, БАГРИТЕ И КОТЛЕНСКИЯ КИЛИМ

VI-тото издание на фестивала на Етносите, багрите и котленския килим – Котел 2022 г. е вече в историята, затова днес кметът на Община Котел отправи своята благодарност към всички ангажирани в него.

„На първо място бих желал да благодаря на екипа от Общинска администрация, който за поредна година надскочи себе си и доказа, че късите срокове не са граници, които спират желанието за постигане на високо качество. Благодаря от сърце на Посолството на Република Корея в България, на почетния консул на Корея в Бургас, на Търговската и Индустриална Камара на България и Корея, на Българо-гръцкото сдружение „Аристотел-културен мост“, на корейски ресторант Юн и на всички дарители, които прегърнахте идеята ни и активно взехте партньорско участие в организирането на фестивала на международно ниво. Вие направихте реклама на Котел и региона, което за нас е истинска чест!“, се казва в отворено писмо на кмета на Котел – Коста Каранашев.

За трите дни над 25 000 посетители на фестивала, обичащи българщината, се докоснаха до пъстротата от етноси, багри и килими от Котел и региона! Насладиха се на вкусни гозби, на демонстрации на занаяти, изложби и на пъстрия бит и култура, неразривно свързани с различните етноси в община Котел. Обичани рок легенди и любими изпълнители на популярна музика бяха посрещнати на фестивалните сцени и аплодирани с възторг от публиката.

„Благодаря на всички групи и изпълнители, почитатели, професионални фотографи и любители. Благодаря на медийните ни партньори и журналистите, които отразяваха събитието ни, както и на фейсбук приятелите ни, които разпространяваха всяка наша публикация и по този начин фестивалът ни стигна до всяко кътче на България, че и по света! Благодаря на авторите, създали куклата, символ на фестивала и на театралната студия „Хвърчащите хора“, които „понесоха“ Котленчето на раменете си. Благодаря на килимарките от Котел и на г-жа Величка Съботинова, на общественичката Дора Куршумова, на служителите в Исторически музей – Котел, лютиерите в България, на кметовете на населените места, на всички читалищни колективи, които взеха участие, на БКС- Котел и ОП „Озеленяване“, на Държавно горско стопанство- Котел и на всички, заети със събитието”, посочва още в писмото си Каранашев.

Кметът на Котел се обръща с признателност за професионализма към РУ на МВР – Котел, Център за спешна медицинска помощ, Районна Служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Котел и АБ Солюшън Секюрити, които са изпълнявали всеотдайно задълженията си и са се присъединили към идеята общината да се превърне в сигурно място за всички чуждестранни гости, участници, посетители и туристи по време на тридневния фестивал.

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН РЕМОНТИРА ТРОТОАРИ НА ПЛОЩАД "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯ ПЛАЩА ГЛОБА ЗА НАРУШЕНИЕ В ГЕРМАНИЯ ОТ ПРЕДИ 5 ГОДИНИ

Мъж от Сливен ще трябва да плати глоба, наложена в Германия за нарушение от преди пет години на тамошния Закон за движение по пътищата. Окръжния съд в Сливен призна решението

Новини Сливен

ЗАПОЧВА ПАСПОРТИЗАЦИЯ НА МОСТОВЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

В Сливен започва паспортизация на мостовете на територията на общината. Дейностите ще се извършат във връзка с изпълнение на превантивната програма за защита на населението и инфраструктурата на Община Сливен,

Новини Сливен

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ДВЕ КОЛЕКТОРСКИ ФИРМИ СЕ СТРЕЛЯХА И БИХА ЗА ДЪЛГ ОТ 140 ЛЕВА

  Служители от две колекторски фирми си спретнаха невиждано меле пред дом №6 на ул. „Гоце Делчев“ в Средец, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас. Екшънът се разиграла вчера,