КМЕТЪТ НА ГОРНО АЛЕКСАНДРОВО МОЛИ ВЛАДИКАТА КАМБАНЕН ЗВЪН ДА ЗОВЕ ЗА МОЛИТВА
22.03.2020 4359 Прегледи

КМЕТЪТ НА ГОРНО АЛЕКСАНДРОВО МОЛИ ВЛАДИКАТА КАМБАНЕН ЗВЪН ДА ЗОВЕ ЗА МОЛИТВА

Ваше високо преосвещенство, народът има нужда от духовна подкрепа, от утеха, от кураж.

Връщайки се назад във вековете, виждаме как Княз Борис, вдъхновен от Божията премъдрост направи две много важни неща, които всъщност доведоха до златния век: – Въведе знанието, чрез славянската писменост и обедини народа с вяра, чрез приемането на християнството, като национална религия.

По времето на мрачните години, когато България не е присъствала на картата на Европа и света, именно хора на вярата и църквата като отец Паисий Хилендарски и дякон Васил Иванов Кунчев (Левски) донесоха отново знанието и вярата и това изведе България отново, като държава на картата на Европа и света.

Народ, който е изгубил вярата си, е народ, чийто корен е изсъхнал и когато дойдат „бурите“, „сушите“ и „напастите“ това дърво умира, защото няма силни корени, които да го хранят.

Ето сега дойде напаст, ето дойде зло…къде са духовните ни водачи сега, защо не бият силно камбаните и да призоват народа от мирянина до големеца, от бедния до богатия, от детето до стареца към молитва, към покаяние, към смиреномъдрие, към  братолюбие и единство, към надежда, към сила и към вяра, пък било то и от домовете си.

Наричат Сливен, „духовния Ерусалим“ на България, ако е така – Хайде, нека се изправят духовните ни водачи, нека забият отново камбаните на Сливен, нека призоват народа, нека падне на колене в молитва Сливен и нека се изправи с вяра и да покаже с пример как един град обединяващ толкова различни хора, от различни етноси, езици и цвят, с вяра, с мъдрост, със знание и сила единни побеждават и пребъдват.

Молим, ако църковният канон позволява, за времето, в което родината ни е в извънредно положение, камбанен звън в уречен час, всеки ден да призовава всеки, който където се намира да се обърни към Бог с молитва, това зло да ни отмине.

Молим, да се разпоредите камбаните на всеки храм, на територията на Сливенска Община да зазвънтят и звънтейки да повдигнат духа на народа, и така както в Библията не случайно призива на нашият БОГ – „НЕБОЙ СЕ” се споменава 366 пъти/за всеки ден от годината, та дори и във високосна/, така камбанният звън да ехти, напомняйки казаното „РАДВАЙ СЕ, И ПАК ЩЕ РЕКА РАДВАЙ СЕ………” Филипяни 4:4-9.

 

Петър Костадинов, кмет на село Горно Александрово

Предишна СПИРАТ СЪВМЕСТНИТЕ УЧЕНИЯ НА БАЗА "НОВО СЕЛО"
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИНЦИДЕНТ С ЖЕНА НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА ПРЕД СЪДА В СЛИВЕН

Жена е претърпяла инцидент на пешеходна пътека пред сградата на Съдебната палата в Сливен, научи Sliveninfo. Пешеходката е била блъсната от лек автомобил „Фолксваген“, управляван от жена. Пострадалата няма физически

Новини Сливен

ЧЕТИРИМА ПОСТРАДАЛИ ПРИ КАТАСТРОФА СА В БОЛНИЦА

Четирима души, пострадали при пътен инцидент, са настанени за лечение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. В най-тежко състояние е 51-годишен пациент, който е приет в Отделението по реанимация с травма

Новини Сливен

ГОЛЕМИЯТ КАМЕН ЧАНЕВ ЩЕ ПЕЕ В РОДНИЯ СЛИВЕН НА КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ

Световноизвестният тенор Камен Чанев ще пее в родния си град Сливен на Коледен концерт, организиран от общината, научи Sliveninfo. Проявата е насрочена за 18 часа на 10 декември в зала