КМЕТЪТ КОСТА КАРАНАШЕВ ПОЗДРАВЯВА ЖИТЕЛИТЕ НА КОТЕЛ ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА ГРАДА

КМЕТЪТ КОСТА КАРАНАШЕВ ПОЗДРАВЯВА ЖИТЕЛИТЕ НА КОТЕЛ ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА ГРАДА

Уважаеми училищни, книжовни, читалищни, музикални и културни дейци,

Скъпи съграждани,

Поздравявам Ви с празника на град Котел – Денят на народните будители!

1 ноември, невероятен по своята същност ден! Ден на големите българи, пробудили народа ни в дните на робство, водили го към просвета и национална свобода през епохата на Възраждането, създали вечни културни ценност в неговия свободен живот.

Ден празник, ден символ! Символ на вярата, на спомена за миналото. Ден, в който се опитваме да се взрем в себе си и да се замислим, да се поучим, да се преклоним, за да не забравяме, за да продължим напред.

Котел, от древни времена е бил кръстопът на различни етноси и култури. Едни идвали, други заминавали, но всеки неизменно оставил по нещо завинаги – Духовните водачи, онези, които във време на мрак, примирение и забвение пробуждат умовете на народа ни, вдъхновяват стремежа му към светлина и свобода.

Някой ще каже, че в тези трудни времена не му е до празник. И ще бъде прав, но съм сигурен, че всеки един от вас продължава да носи в сърцето си свободолюбието и гордия дух на своите предци, защото Котел е бил, е, и ще продължава да бъде градът, в които можем да почувстваме историята жива.

Трудностите, пред които днес сме изправени, не са наказание! Те са изпитание, през което трябва да преминем, за да ни направят по-силни, по-усърдни и по-упорити в постигането на целите, които сме си поставили за подобряването на облика на нашия град.

Нека в днешния празничен ден намерим сили да се поздравим с усмивки на лица и да отворим сърцата си за новото начало и за новите успехи, които предстоят пред нашия град!

Вярвам във Вас, скъпи съграждани, вярвам в духа на Котел! Пожелавам на всеки един котленец здраве, повече поводи за оптимизъм и много радостни моменти с вашите семейства и приятели!

Честит празник!

 

Коста Каранашев,

Кмет на Община Котел

Предишна ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ЗА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ ОТ ПП "ИМА ТАКЪВ НАРОД"
Следваща ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ АТАНАС ЗАФИРОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАЛОВИХА КРАДЦИ НА ДИНИ И ПЪПЕШИ

Криминалисти на участък „Запад“ към РУ-Сливен върнаха открадната селскостопанска продукция на производител от село Крушаре. Сигналът е подаден сутринта на 23 август от собственика, който е заявил, че от частната

Новини Сливен

АВТОБУСНА ЛИНИЯ № 11 ПРОМЕНЯ МАРШРУТА СИ В СЛИВЕН

  Със съобщение от 25.01.2022г. „Пътнически превози“ уведоми пътуващите по линия 11, че във връзка с ремонтни дейности в кв.“Комлука“, ул. “Булаир“ в участъка от ул.“ Иван Асен“ до ул.“Сан

Новини Сливен

КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ НА СЛИВЕНСКИЯ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР И VARNA SWING ORCHESTRA PROJECT

Сливенският симфоничен оркестър кани своите почитатели на Коледния си концерт, в който ще участва Varna Swing Orchestra Project. Съвместната проява, под надслов „Swing по Коледа“ ще се състои на 20