КМЕТЪТ КОСТА КАРАНАШЕВ ПОЗДРАВЯВА ЖИТЕЛИТЕ НА КОТЕЛ ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА ГРАДА

КМЕТЪТ КОСТА КАРАНАШЕВ ПОЗДРАВЯВА ЖИТЕЛИТЕ НА КОТЕЛ ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА ГРАДА

Уважаеми училищни, книжовни, читалищни, музикални и културни дейци,

Скъпи съграждани,

Поздравявам Ви с празника на град Котел – Денят на народните будители!

1 ноември, невероятен по своята същност ден! Ден на големите българи, пробудили народа ни в дните на робство, водили го към просвета и национална свобода през епохата на Възраждането, създали вечни културни ценност в неговия свободен живот.

Ден празник, ден символ! Символ на вярата, на спомена за миналото. Ден, в който се опитваме да се взрем в себе си и да се замислим, да се поучим, да се преклоним, за да не забравяме, за да продължим напред.

Котел, от древни времена е бил кръстопът на различни етноси и култури. Едни идвали, други заминавали, но всеки неизменно оставил по нещо завинаги – Духовните водачи, онези, които във време на мрак, примирение и забвение пробуждат умовете на народа ни, вдъхновяват стремежа му към светлина и свобода.

Някой ще каже, че в тези трудни времена не му е до празник. И ще бъде прав, но съм сигурен, че всеки един от вас продължава да носи в сърцето си свободолюбието и гордия дух на своите предци, защото Котел е бил, е, и ще продължава да бъде градът, в които можем да почувстваме историята жива.

Трудностите, пред които днес сме изправени, не са наказание! Те са изпитание, през което трябва да преминем, за да ни направят по-силни, по-усърдни и по-упорити в постигането на целите, които сме си поставили за подобряването на облика на нашия град.

Нека в днешния празничен ден намерим сили да се поздравим с усмивки на лица и да отворим сърцата си за новото начало и за новите успехи, които предстоят пред нашия град!

Вярвам във Вас, скъпи съграждани, вярвам в духа на Котел! Пожелавам на всеки един котленец здраве, повече поводи за оптимизъм и много радостни моменти с вашите семейства и приятели!

Честит празник!

 

Коста Каранашев,

Кмет на Община Котел

Предишна ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ЗА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ ОТ ПП "ИМА ТАКЪВ НАРОД"
Следваща ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ АТАНАС ЗАФИРОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЛАДА ГОРЯ В НОВА ЗАГОРА

На 22 октомври, около 12,00 часа,  е възникнал пожар в лек автомобил „Лада 2103“ в град Нова Загора.  Съобщението е получено в 12,02 часа , Произшествието е ликвидирано в 12,20

Новини Сливен

МЕЖДУНАРОДНИЯТ ФЕСТИВАЛ НА АНИМАЦИОННИЯ ФИЛМ „ЗЛАТЕН КУКЕР“ ГОСТУВА В СЛИВЕН НА 27 И 28 МАЙ

Международният фестивал на анимационния филм „Златен кукер“ (МФАФ) гостува в Сливен на 27 и 28 май. Фестивалът стартира дейността си през октомври 2010 година в София и е първият фестивал

Новини Сливен

ДИАНА ДЕЛЧЕВА ПОДАДЕ ОСТАВКА КАТО КМЕТСКИ НАМЕСТНИК НА КВАРТАЛ „НАДЕЖДА“

Диана Делчева подаде оставка като кметски наместник на кв. „Надежда“ в Сливен. Тя напуска поста от 3 октомври. Оставката й идва по – малко от 24 часа след трагедията, при