КМЕТЪТ И СИНДИКАТИТЕ СКЛЮЧИХА КОЛЕКТИВЕН ТРУДОВ ДОГОВОР ЗА СИСТЕМАТА НА ПРЕДУЧИЛИЩНОТО И УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ
27.02.2024 1737 Прегледи

КМЕТЪТ И СИНДИКАТИТЕ СКЛЮЧИХА КОЛЕКТИВЕН ТРУДОВ ДОГОВОР ЗА СИСТЕМАТА НА ПРЕДУЧИЛИЩНОТО И УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Кметът Стефан Радев и синдикатите в Сливен подписаха Колективен трудов договор /КТД/ за системата на предучилищното и училищното образование на територията на общината. Синдикатите и работодателите благодариха на Общината за доброто сътрудничество.

„Без Общината няма как и най-малката стъпка, която искаме да извървим заедно, да се случи. Това се прави в името на колегите ни. Благодаря на господин Радев и екипа на Общината“, заяви Лидия Димитрова, председател на Общински координационен съвет на Независим учителски синдикат към КНСБ.

„Много пъти съм коментирал, че нашето желание е доходите да са високи, да имаме качествено образование, качествено здравеопазване. Това е много важна част от стандарта на живот. Искаме ли да имаме развитие, това трябва да е постигнато“, посочи кметът Радев.

На събитието присъства президентът на КНСБ Пламен Димитров.

„Радвам се, че имам възможност да съм тук в този важен момент, за възстановяване на колективното договаряне на общинско ниво в образованието. Не във всички общини има колективни трудови договори. Тази практика на задълбочаване на партньорството с местната власт през КТД за нас е много важно да бъде насърчавана и местната власт да я поема с отговорност. Както разбирам, че се случва тук при вас, което е много похвално“, каза от своя страна Пламен Димитров.
Един от акцентите в КТД е възстановяването на Общинския съвет за тристранно сътрудничество в системата на предучилищното и училищното образование. Също така е договорено при евентуални промени в мрежата на образователни институции Общината своевременно да информира социалните партньори за предстоящите промени и да осигурява обсъждането им в Общинския съвет за тристранно сътрудничество. В началото на учебната година работодателите не сключват трудови договори с външни лица, ако има учители с непълна норма задължителна преподавателска работа.

Подписи под документа поставиха кметът на община Сливен Стефан Радев, председателят на Съюза на ръководителите в системата на народната просвета в България-Сливен Иван Узунов, председателят на Общински координационен съвет на Синдикат на българските учители към КНСБ Иван Господинов, председателят на Общински регионален съвет „Образование“ към КТ „Подкрепа“ Гергана Панайотова и председателят на Общински координационен съвет на Независим учителски синдикат към КНСБ Лидия Димитрова.

След подписването на КТД кметът Стефан Радев поздрави делегатите на събранието на КНСБ, което се проведе в зала „Май“.

Предишна ПОРАДИ АВАРИЯ Е СПРЯНО ПАРНОТО В ЧАСТ ОТ СЛИВЕН
Следваща 12 СОЦИАЛИСТИ СА НОМИНИРАНИ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

САГБАЛ „ЕВА“ ВИ ПОЗДРАВЯВА С НАСТЪПВАЩИТЕ ПРАЗНИЦИ

САГБАЛ „ЕВА“ Ви поздравява с настъпващите празници. При нас всеки ден се ражда живот. Няма по-голямо щастие от това да помагаш за появата на нов живот, правейки го професионално и

Новини Сливен

ПАРНОТО ТРЪГВА КЪМ КВАРТАЛ „ЗВЕЗДИТЕ“

Получено е последното разрешение за кръговото кръстовище „Розова градина“. То е от от Басейнова дирекция. Налице са всички документи и вече може да се поиска разрешение за строеж от главния

Новини Сливен

ЕКСПЕРТ РАЗЯСНЯВА КАК СЕ ФОРМИРА ЦЕНАТА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЕНЕРГИЯ, КОГАТО СМЕ НА СВОБОДНИЯ ПАЗАР

От няколко месеца в обществото се носи гласно и негласно мълвата, че според последната промяна в Закона за енергетиката, считаноот 1 октомври фирмите трябва да преминат към свободния пазар на