КЛУБ ФАНТОМ ОТ ШИВАЧЕВО Е ПРЕДСТАВЯЛ ОБЛАСТ СЛИВЕН НА КОНГРЕСА НА БФС
март 25, 2022 696 Прегледи

КЛУБ ФАНТОМ ОТ ШИВАЧЕВО Е ПРЕДСТАВЯЛ ОБЛАСТ СЛИВЕН НА КОНГРЕСА НА БФС

Български футболен клуб признава, че не развива дейност от 2019 година насам, но на конгреса на 12 октомври е присъствал неупълномощен делегат. В същото време БФС твърди, че въпреки това в този период клубът е участвал в турнири, печелил е и дори е бил награден затова. Клубът е ФК Стандарт от град Шивачево, а несъответствията са разкрити по време на проверка на Министерството на спорта по сигнал на Димитър Бербатов.

В проверката са включени три български клуба от област Сливен, които са взели участия и са гласували на конгреса на 12 октомври. „Изключително впечатление прави декларацията на председателя на УС на ФК „Стандарт” гр. Шивачево Динко Николов, който заявява, че клубът не развива никаква дейност в периода 2019-2022 г. Той потвърждава това и във видео изявление“, се казва в позицията на Министерството на спорта и на министър Радостин Василев.

За ММС е изключително притеснително, че въпреки изрично декларираното от страна на председателя на ФК „Стандарт” гр. Шивачево неучастие в първенства и турнири, БФС представя на ММС заверени документи, според които детски отбор на този футболен клуб не само е взел участие в турнири, но е и победител в един от тях. Освен всичко друго този клуб е участвал в Конгреса на БФС на 12 октомври миналата година и е гласувал, когато е избран Борислав Михайлов. Заключението на комисията е, че предвид всички тези противоречия и възможно наличие на документи с невярно съдържание, ММС трябва да сезира компетентните органи“, написа Василев във Фейсбук.

Ето какво написа още министърът на спорта Радостин Василев по въпроса:

„Във връзка със заявената от мен публичност и откритост в работата на ММС, Ви уведомявам за резултатите от извършена проверка на експерти от дирекция „Регионална координация и контрол” за дейността на три футболни клуба от област Сливен – ФК „Стандарт“ гр. Шивачево, ФК „Балкан“ с. Селиминово и ФК „Спартак“ с. Бяла. Тя беше назначена със Заповед № РД-09-95/04.02.2022 г. на зам.-министъра на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов. Повод за проверката бе постъпило в ММС писмо с вх. № 14-00-138/24.01.2022 г. от Димитър Бербатов.

Изключително впечатление прави декларацията на председателя на УС на ФК „Стандарт” гр. Шивачево Динко Николов, който заявява, че клубът не развива никаква дейност в периода 2019-2022 г. Той потвърждава това и във видео изявление (вижте видеото към публикацията).

По време на проверката беше потърсено съдействие от ОС на БФС-Сливен, но не бе получен отговор. На два пъти беше поискано становище от Българския футболен съюз, като в първия случай в ММС не бе получен отговор, а при втория случай постъпи писмо от изпълнителния директор на БФС Борислав Попов.

За ММС е изключително притеснително, че въпреки изрично декларираното от страна на председателя на ФК „Стандарт” гр. Шивачево неучастие в първенства и турнири, БФС представя на ММС заверени документи, според които детски отбор на този футболен клуб не само е взел участие в турнири, но е и победител в един от тях. Освен всичко друго този клуб е участвал в Конгреса на БФС на 12 октомври миналата година и е гласувал, когато е избран Борислав Михайлов.

Заключението на комисията е, че предвид всички тези противоречия и възможно наличие на документи с невярно съдържание, ММС трябва да сезира компетентните органи“, написа министър Василев в страницата си във Фейсбук./dsport.bg

Предишна КОТЕЛ БЕШЕ ДОМАКИН НА СЕМИНАР НА ТЕМА: "НАЙ-ДОБРИ ПРАКТИКИ В ЕВРОПА ПРИ ВНЕДРЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЙНО ЕФЕКТИВНО ОБЩЕСТВЕНО ОСВЕТЛЕНИЕ"
Следваща ХВАНАХА ШОФЬОР С 3,40 ПРОМИЛА АЛКОХОЛ В 2 ЧАСА ПО ОБЯД

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОСЛАНИКЪТ НА САЩ ИДВА В СЛИВЕН

Посланикът на Съединените щати в България Н. Пр. Херо Мустафа ще бъде на посещение в Сливен в сряда, 13 ноември, съобщиха от общината. Тя, заедно с кметът Радев ще открият

Новини Сливен

ОБРЪЩЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ЗА ВЕЛИКДЕН

Уважаеми госпожи и господа, Съграждани, Приятели, По традиция в навечерието на Великден семействата и близките се събират, за да посрещнат заедно чудото на Възкресението. То е символ на светлината и

Новини Сливен

ЖИТЕЛ НА СЕЛО ТИЧА Е ЗАДЪРЖАН ЗА ТЕЛЕФОННА ИЗМАМА

Полицейски служители на РУ-Котел са задържали 40-годишен мъж, участник в телефонна измама. На 8 март 82-годишна жена е станала жертва на телефонна измама по схемата заплащане на капаро за поръчка