КЛИМЕНТИНА КОНДАКОВА ОТ СЛИВЕН ПОСТИГНА ПОРЕДНИЯ СИ ГОЛЯМ УСПЕХ С УСМИВКА
май 23, 2022 3701 Прегледи

КЛИМЕНТИНА КОНДАКОВА ОТ СЛИВЕН ПОСТИГНА ПОРЕДНИЯ СИ ГОЛЯМ УСПЕХ С УСМИВКА

Тя е известна със своята усмивка. Преодолява предизвикателствата в учението и науката сякаш на шега. И винаги е добронамерена.

24 май е празник, празник на писмеността, просветата, културата, празник на духовното извисяване.

Едно момиче на 16 години, Климентина Кондакова от Езикова гимназия-Сливен, знае силата на буквите, цени словото, върви по пътя нагоре, прославя името си, името на училището и града ни. За такива млади хора си струва да се разкаже в навечерието на светлия 24 май.

Климентина Кондакова е ученичка от 10в клас на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ – една от водещите фигури в класа и гимназията. Постигна един от най – високите резултати на Националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации т.г. – оценката й е отличен 6,00. Достойно се представи на областния кръг по български език и литература. Един от 50-те участници е, единствена от област Сливен, които вкусиха от  университетския живот в AUBG Griffin`s Journey /Американски университет в България/, избрана сред 350-те кандидати да се обучава 3 дни през месец април т.г. в университета.

Климентина трупа знания, развива се, но и твори. Активен участник бе в XXIV Национален фестивал на детската книга в Сливен /11-13.05.22/, актриса е и от театър „Класика“. Вече 3 години печели сърцата на публиката с младежкия театър при Гимназията. Запомнящи са превъплъщенията ѝ в „Чудомирци“, „Има такъв народ: „Хаджията“ и „Михал Мишкоед“.

Климентина Кондакова доказва, че образованието дава свобода на младия човек – да се развива, да постига целите си, да проправя пътя си напред.

За 24 май, деня за преклонение пред делото на светите братя Кирил и Методий, Климентина пожелава на своите учители, съученици и съграждани сила на духа, добри сърца, добри дела. И още казва тя: „Светлината на Словото да пребъде, защото „Народността не пада там, дето знаньето живей!”. Да го пазим – то е нашето начало, нашето оръжие и щит.“

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ДЕЖУРНИ ЛАБОРАТОРИИ НА 24 МАЙ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЖЕНА Е В РЕАНИМАЦИЯ С ТЕЖКИ ТРАВМИ ОТ КАТАСТРОФА

61-годишна жена е настанена в Отделението по реанимация на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен с тежки травми, получени при пътен инцидент. Тя има съчетана травма на гърди, корем и крайници. Тази

Новини Сливен

МЪЖ ОТ СЛИВЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА НАРКОТИЦИ

Притежание на наркотици е установено от полицейски служители в град Сливен. На 6 август при осъществяване на патрулна дейност в 01,50 часа е извършена проверка на 35-годишния Б.М. от град

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ ОТ БУРГАС, СЛИВЕН И ЯМБОЛ ПРЕМЕРИХА СИЛИ В СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПОЖАРОПРИЛОЖЕН СПОРТ

На 18 май  в град Нова Загора се проведе тазгодишното зонално състезание по пожароприложен спорт. В надпреварата взеха участие отборите на Регионалните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението” (ПБЗН)