КЛАСНИТЕ СТАИ В ШЕСТО УЧИЛИЩЕ СА ПОЧТИ ПЪЛНИ

КЛАСНИТЕ СТАИ В ШЕСТО УЧИЛИЩЕ СА ПОЧТИ ПЪЛНИ

Децата в Сливен започнаха да се завръщат в училище, след като преди два дни родителите им нахлуха в класните стаи и ги отведоха, информира БНТ.

Паническата реакция бе провокирана от клипове и послания, разпространени в социалните мрежи, че социалните служби ще отнемат насилствено деца от техните семейства.

Близо 1300 деца се обучават в сливенското училище „Братя Миладинови“. Днес класните стаи бяха почти пълни.

Митко Митев, директор на 6-то ОУ, заяви, че има много по-добра посещаемост на учебното заведение отколкото вчерашния ден.

Имаме психолог в училището и педагогически съветник и те ще влизат в класните стаи и ще успокояват децата, които са стресирани от инцидента, който се случи“, поясни той.

Според ромски неправителствени организации още преди седмица в ромската махала „Надежда“ е циркулирал слух, че се готви отнемане на деца от родителите.

От вчера пастори на религиозните организации в Сливен провеждат срещи с родители, за да им обяснят, че никой не иска да им отнеме децата, а клиповете целят да създадат паника сред малцинствата.

В ромската махала „Надежда“ в Сливен ситуацията вече е спокойна. Няма и засилено полицейско присъствие.

По-рано днес вицепремиерът Томислав Дончев подчерта, че паниката в Сливен не е поредната дигитална щуротия. По думите му се тестват определени теми, които са уязвими за обществото.

Премиерът Бойко Борисов поиска помощ за разясняването на „чудовищната лъца“ с отнемане на деца.  По време на Министерски съвет той запита как може да се говори и протестира срещу Стратегия, която я няма.

 

news.bg

Предишна ДЕЯН ДЕЧЕВ, КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ БСП - СЛИВЕН: ПРЕДЛАГАМЕ ТРОЙНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПАРИТЕ ЗА СПОРТА
Следваща ПЛАМЕНА ПЕТРОВА ЩЕ УЧАСТВА В ДЕБАТ ПО БНТ УТРЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЖИТЕЛ НА КВАРТАЛ „НАДЕЖДА“ Е ЗАДЪРЖАН ЗА НАРКОТИЦИ

47-годишен мъж е задържан от криминалисти на участък „Надежда“ за разпространение на наркотици. В хода на операция по противодействие на наркоразпространението на 8 февруари полицейски служители са извършили проверка на

Новини Сливен

ГЕНЕРАЛНИЯТ КОНСУЛ НА РУСИЯ ВЪВ ВАРНА ПОСЕТИ ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ

Генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов бе на работно посещение в областната администрация. Той бе посрещнат от зам.областния управител Камен Костов. Това е първата визита на госта

Новини Сливен

SLIVENINFO ВИ ПРЕДЛАГА СНИМКИ ОТ ДВЕТЕ КАТАСТРОФИ НА „СТЪКЛЕНОТО КРЪСТОВИЩЕ“

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0;