КЛАСНИТЕ СТАИ В ШЕСТО УЧИЛИЩЕ СА ПОЧТИ ПЪЛНИ

КЛАСНИТЕ СТАИ В ШЕСТО УЧИЛИЩЕ СА ПОЧТИ ПЪЛНИ

Децата в Сливен започнаха да се завръщат в училище, след като преди два дни родителите им нахлуха в класните стаи и ги отведоха, информира БНТ.

Паническата реакция бе провокирана от клипове и послания, разпространени в социалните мрежи, че социалните служби ще отнемат насилствено деца от техните семейства.

Близо 1300 деца се обучават в сливенското училище „Братя Миладинови“. Днес класните стаи бяха почти пълни.

Митко Митев, директор на 6-то ОУ, заяви, че има много по-добра посещаемост на учебното заведение отколкото вчерашния ден.

Имаме психолог в училището и педагогически съветник и те ще влизат в класните стаи и ще успокояват децата, които са стресирани от инцидента, който се случи“, поясни той.

Според ромски неправителствени организации още преди седмица в ромската махала „Надежда“ е циркулирал слух, че се готви отнемане на деца от родителите.

От вчера пастори на религиозните организации в Сливен провеждат срещи с родители, за да им обяснят, че никой не иска да им отнеме децата, а клиповете целят да създадат паника сред малцинствата.

В ромската махала „Надежда“ в Сливен ситуацията вече е спокойна. Няма и засилено полицейско присъствие.

По-рано днес вицепремиерът Томислав Дончев подчерта, че паниката в Сливен не е поредната дигитална щуротия. По думите му се тестват определени теми, които са уязвими за обществото.

Премиерът Бойко Борисов поиска помощ за разясняването на „чудовищната лъца“ с отнемане на деца.  По време на Министерски съвет той запита как може да се говори и протестира срещу Стратегия, която я няма.

 

news.bg

Предишна ДЕЯН ДЕЧЕВ, КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ БСП - СЛИВЕН: ПРЕДЛАГАМЕ ТРОЙНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПАРИТЕ ЗА СПОРТА
Следваща ПЛАМЕНА ПЕТРОВА ЩЕ УЧАСТВА В ДЕБАТ ПО БНТ УТРЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

53-ГОДИШЕН МЪЖ Е НАСТАНЕН В БОЛНИЦА СЛЕД ПОБОЙ В КВАРТАЛ „ДРУЖБА“

Криминалисти работят по установяване на извършител причинил телесна повреда на 53-годишен мъж в град Сливен. На 21 октомври, около 05,50 часа, пред заведение в сливенския квартал „Дружба“ мъжът е ударен

Новини Сливен

НИДАЛ АЛГАФАРИ ПРЕДСТАВЯ 4 СВОИ КНИГИ ПРЕД КОТЛЕНСКА ПУБЛИКА

Община Котел кани гражданите и гостите на града на представянето на четири от книгите на писателя-режисьор Нидал Алгафари. Литературното събитие е част от културната програма на общината по повод 197-годишнината

Новини Сливен

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ОТ „ТОПЛОФИКАЦИЯ – СЛИВЕН“ ЕАД

Уважаеми клиенти, във връзка с провеждането на планов ремонт ще бъде спряно топлоподаването за целия град от 03.06.2019 г. до 16.06.2019г. За Централна градска част ремонта ще продължи до 03.07.2019г.