КЛАСНИТЕ СТАИ В ШЕСТО УЧИЛИЩЕ СА ПОЧТИ ПЪЛНИ

КЛАСНИТЕ СТАИ В ШЕСТО УЧИЛИЩЕ СА ПОЧТИ ПЪЛНИ

Децата в Сливен започнаха да се завръщат в училище, след като преди два дни родителите им нахлуха в класните стаи и ги отведоха, информира БНТ.

Паническата реакция бе провокирана от клипове и послания, разпространени в социалните мрежи, че социалните служби ще отнемат насилствено деца от техните семейства.

Близо 1300 деца се обучават в сливенското училище „Братя Миладинови“. Днес класните стаи бяха почти пълни.

Митко Митев, директор на 6-то ОУ, заяви, че има много по-добра посещаемост на учебното заведение отколкото вчерашния ден.

Имаме психолог в училището и педагогически съветник и те ще влизат в класните стаи и ще успокояват децата, които са стресирани от инцидента, който се случи“, поясни той.

Според ромски неправителствени организации още преди седмица в ромската махала „Надежда“ е циркулирал слух, че се готви отнемане на деца от родителите.

От вчера пастори на религиозните организации в Сливен провеждат срещи с родители, за да им обяснят, че никой не иска да им отнеме децата, а клиповете целят да създадат паника сред малцинствата.

В ромската махала „Надежда“ в Сливен ситуацията вече е спокойна. Няма и засилено полицейско присъствие.

По-рано днес вицепремиерът Томислав Дончев подчерта, че паниката в Сливен не е поредната дигитална щуротия. По думите му се тестват определени теми, които са уязвими за обществото.

Премиерът Бойко Борисов поиска помощ за разясняването на „чудовищната лъца“ с отнемане на деца.  По време на Министерски съвет той запита как може да се говори и протестира срещу Стратегия, която я няма.

 

news.bg

Предишна ДЕЯН ДЕЧЕВ, КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ БСП - СЛИВЕН: ПРЕДЛАГАМЕ ТРОЙНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПАРИТЕ ЗА СПОРТА
Следваща ПЛАМЕНА ПЕТРОВА ЩЕ УЧАСТВА В ДЕБАТ ПО БНТ УТРЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ТРИМА АПАШИ, ИЗВЪРШИЛИ КРАЖБА ОТ ЦЕХ В СЛИВЕН

Служители на участък „Надежда“ разкриха кражба на стойност 8000 лева. Извършителите са задържани. Вчера в РУ-Сливен е получен сигнал за кражба  от цех на фирма в индустриалната зона на град

Новини Сливен

ОТВОРИ ВРАТИ ПЪРВИ МУЗЕЙ НА ТЕАТРАЛНИТЕ КУКЛИ НА ЛЮБИМИ ЛИТЕРАТУРНИ ГЕРОИ

Първи музей на театралните кукли на любими литературни герои беше открит днес в сградата на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ в Сливен. Лентата прерязаха кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет

Новини Сливен

ДРАМАТИЧНИЯТ ТЕАТЪР В СЛИВЕН ПОСРЕЩА 27 МАРТ С НОВО ЛОГО

В чест на Международния ден на театъра 27 март, Сливенският драматичен театър ще представи своето ново лого. То е изработено от художничката Маргарита Дончева, доктор по изкуствознание и преподавател по