КЛАВИРЕН КОНЦЕРТ НА МЛАДИЯ ПИАНИСТ НИКОЛАЙ НИКОЛАЕВ РАЗВЪЛНУВА НОВОЗАГОРЦИ
30.04.2024 374 Прегледи

КЛАВИРЕН КОНЦЕРТ НА МЛАДИЯ ПИАНИСТ НИКОЛАЙ НИКОЛАЕВ РАЗВЪЛНУВА НОВОЗАГОРЦИ

Красива вечер подари на своите съграждани младият новозагорски даровит пианист Николай Николаев от класа по пиано на Школата по изкуства в Нова Загора „Илия Аврамов“ към НЧ „Диньо П. Сивков – 1870“. На 29 април 2024 г. фоайето на втория етаж на читалището посрещна почитателите на клавирната музика.

Г-жа Андония Спасова, директор на Школата и ръководител на клас „пиано“ представи своя ученик и поведе вечерта: „Ще чуем тази вечер как едно тринадесетгодишно момче чувства и интерпретира музиката“.
Фоайето се изпълни със звуците на рояла, а под пръстите на Николай клавишите извайваха музикални картини от отминали епохи.

Разностилова и от различни времена, музиката развълнува гостите. Талантливият пианист ги преведе в музикално пътешествие и възкреси музика от XVI-ти век, барокова музика, класицизма, романтизма, до съвремието ни. Концертът включи дванадесет откъса от произведения на Хендел, Моцарт, Шуман, Григ, Шопен Гробан, Брамс и др., майсторски пресъздадени от възпитаника на Школата по изкуства. Любителите на клавирното изкуство се потопиха в света на световни класици, както и на велики музиканти от по-новите времена – част от „Бохемска рапсодия“ на Фреди Меркюри, както и любимата на българите песен „Девойко мъри“.
Възхищението на публиката спечели и изпълнението на четири ръце, заедно с Ралица Кирчева, също от клас „пиано“.
Кметът на Община Нова Загора Галя Захариева изрази вълнението си и насладата от музикалната вечер, поздрави младия пианист и неговия музикален педагог за изключителните постижения в резултат на усиления труд.

Горди със своя съученик, сред публиката бяха и момичетата и момчетата от VII „Г“ клас на СУ „Христо Ботев“. Сърдечни аплодисменти получи от тях и от всички свои почитатели, момчето, накарало рояла да заговори по неповторим начин и превърнало вечерта в красива музикална приказка.

Предишна ЕЛЕНА ПОПОВА ЩЕ ВОДИ ЛИСТАТА НА КОАЛИЦИЯТА НА ИВАН ГЕШЕВ В СЛИВЕН
Следваща ДЕЖУРНИ ЕКИПИ ПО КРЪВОДАРЯВАНЕ ПРЕЗ МАЙ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

22 ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ СА ОТНЕТИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА В СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ

От 15 до 21октомври  на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътната безопасност, разпоредени от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков и в рамките на

Новини Сливен

СТАРТИРА КАНДИДАТСТУДЕНТСКАТА КАМПАНИЯ НА АКАДЕМИЯТА НА МВР

За поредна година Академията на МВР отваря врати за прием на курсанти, студенти и докторанти.  Във висшето учебно заведение преподаватели, с доказан професионализъм, са се посветили на  мисията да подготвят 

Новини Сливен

ОБРЪЩЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ

Уважаеми съграждани, Днес в Сливенска област влязоха в сила допълнителни противоепидемични мерки. Причините са известни: заболяемостта  в нашата област премина критичния праг. В края на миналата седмица беше 532 души на