юни 10, 2022 0 2181 Прегледи

КИПИЛОВО СИ ИСКА ГОРСКОТО СТОПАНСТВО

Близо 300 души са се подписали за възстановяването на Държавното горско стопанство в балканското село Кипилово, община Котел, научи Sliveninfo.

„Подписката е на хора от Кипилово и на близките села Стрелци и Боринци. Така и не разбрахме защо в края на миналата година нашето горско стопанство бе обединено с това в Стара река. Сега, за да си купят хората от нашите села дърва, трябва да ходят по два пъти в село Стара река, а това са си разходи. Всички хора тук подкрепят връщането на горското“, каза пред Sliveninfo Йордан Симеонов, кмет на село Кипилово.

Подписката е изпратена до всички институции, включително ЮИДП – Сливен. За възстановяване на горското в Кипилово обаче ще бъде нужна зелена светлина от министерско ниво.

Хората в Кипилово се надяват държавата да заеме тяхната страна и националният трибагреник отново да се вее на сградата на горското стопанство.

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН МОНТИРА ВОДОРОДНА ОТОПЛИТЕЛНА СИСТЕМА В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА
Следваща АРХЕОЛОЗИ НАПРАВИХА СПАСИТЕЛНО ПРОУЧВАНЕ НА ГРОБОВЕ ОТ НЕКРОПОЛ КРАЙ ТВЪРДИЦА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПУБЛИЧНОТО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТОБЮДЖЕТ 2021 НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 30 ДЕКЕМВРИ

Онлайн публично обсъждане на Проектобюджет 2021 на община Сливен ще се проведе на 30 декември, сряда. В тази връзка кметът Стефан Радев отправя покана към жителите на община Сливен, кметове

Новини Сливен

ДИМИТЪР КИРОВ ОТ “ИМА ТАКЪВ НАРОД” ПОСЕТИ КОТЕЛ И ПОИСКА РАДИКАЛНО РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА

Кандидатът за народен представител от листата на ПП “Има такъв народ” Димитър Киров посети днес Котел и се срещна с някои от пострадалите от наводнението на ул. „Иглика“. “На места

Новини Сливен

Д-Р ЮЛИЯ БЯНКОВА: ПОВЕДЕНИЕТО НИ ТРЯБВА ДА СЕ ВОДИ НЕ ОТ СТРАХ И ПАНИКА, А ОТ РАЗУМ И ОТГОВОРНОСТ

Д-р Юлия Бянкова е началник на отделението по реанимация в Областната болница. Тя ръководи Етичната комисия на БЛС в страната. Д-р Бянкова дълги години бе председател на БЛС в Сливен.